Vakantiehuizen Saône et Loire

Regionaal Natuurpark van de Morvan

Lees meer over vakantiehuizen in Saône et Loire
Lees meer over:

Dit departement is gelegen ten oosten van het centrum van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Saône-et-Loire heeft een oppervlakte van 5360 km2 en er wonen bijna 250.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Saône-et-Loire? Saône-et-Loire is doorweven met waterlopen, bossen, houtwallen, wijngaarden en bergen.

Breng een vakantie door in een van de vakantiehuizen in Saône-et-Loire en geniet van de ontspanning die Saône-et-Loire met zich mee brengt. In Saône-et-Loire kun je bij uitstek genieten van mooie wandelingen, prachtige fietstochten en goede visplekken. Daarnaast kun je bij verblijf in een vakantiehuis in Saône-et-Loire genieten van de schitterende romaanse kerken, de prachtige kastelen en antieke overblijfselen.

Regionaal Natuurpark van de Morvan

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een bosrijke omgeving in Saône-et-Loire? Regionaal Natuurpark van de Morvan heeft een oppervlakte van 332000 hectare en is een zeer bosrijke streek. In de bossen kun je vele dieren vinden, denk hierbij aan wilde zwijnen, reeën en de zwarte ooievaar. Het staat bekend om zijn gevarieerde en ongerepte landschap. Meren, vennen, weilanden en uitgestrekte bossen, onstuimige rivieren en het ontbreken van menselijke invloeden geven het park een bijzondere aanblik en laat de bezoeker zich in Canada wanen. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de bossen van Saône-et-Loire? Breng dan zeker een bezoek aan dit natuurpark wat alles te bieden heeft voor de natuurliefhebber. Op zoek naar meer verkoeling? In dit natuurpark liggen verschillende stuwmeren, die naast de belangrijke rol voor het ecosysteem, ook voor verkoeling zorgt tijdens warme zomerdagen.
De Beuvrayberg
Gelegen in het westen van Saône-et-Loire ligt de Beuvrayberg. Op de top van de berg kun je ruïnes van het Gallische oppidum vinden. Ontdek tijdens een wandeling naar de top de poort van Rebout, de Pature du Couvent, de huizen van het paardenpark en de fontein van Saint-Pierre. Als je eenmaal de top hebt bereikt na een prachtige wandeling, dan kun je genieten van van het panorama uitzicht over de omliggende landschappen in Saône-et-Loire.

Sully

Het 16de-eeuwse Château de Sully is een van de mooiste renaissancekastelen van Bourgondië. Wanneer je verblijft in een gite in Saône-et-Loire dan is een bezoek aan dit kasteel zeker de moeite waard. Ontdek het kasteel van binnen, kom meer te weten over de geschiedenis van Saône-et-Loire en maak een wandeling door het omliggende mooie park.