Vakantiehuizen Haute Marne

In het zuidwesten van Haute-Marne vind je het damhertenpark. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan dit prachtige schouwspel. Geniet tijdens een wandeling in het bos van de vele damherten die hier in alle vrijheid rondlopen. Wanneer je in een vakantiehuisje in dit gedeelte van Haute-Marne verblijft dan kun je naast de damherten ook genieten van de oude gebouwen die hier te vinden zijn. Denk hierbij aan de vestingsmuren uit de 12e en 14e eeuw, poort Madame uit de 14e eeuw, rondwegen  en de tour de l’Auditoire. 

Lees meer over vakantiehuizen in Haute Marne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordoosten van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Haute-Marne heeft een oppervlakte van 6211 km2 en er wonen bijna 200.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Haute-Marne? Mare is uitzonderlijk rijk aan natuurschoon. Geniet in een vakantiehuis van de meer dan 240.000 hectare aan bossen die in Haute-Marne te vinden zijn. Breng een bezoek aan het bos van Arc-Châteauvillain in het zuidwesten van Haute-Marne en geniet van de everzwijnen, reeën en herten die hier te vinden zijn.

Het damhertenpark bij Châteauvillain

In het zuidwesten van Haute-Marne vind je het damhertenpark. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan dit prachtige schouwspel. Geniet tijdens een wandeling in het bos van de vele damherten die hier in alle vrijheid rondlopen. Wanneer je in een vakantiehuisje in dit gedeelte van Haute-Marne verblijft dan kun je naast de damherten ook genieten van de oude gebouwen die hier te vinden zijn. Denk hierbij aan de vestingsmuren uit de 12e en 14e eeuw, poort Madame uit de 14e eeuw, rondwegen en de tour de l’Auditoire.

Het meer Lac du Der-Chantecoq

Gelegen in het hart van de Champagne streek in Haute-Marne is met 4800 hectare, het grootste kunstmatige meer van Frankrijk, namelijk de Der-Chantecoq te vinden. Geniet in een van de vakantiehuizen rondom dit meer van alles wat het te bieden heeft. Maak een fietstocht om en nabij het meer, maak een mooie wandeling, ga het water op om te visser of geniet van de vele watersporten die hier te vinden. Vanuit jouw vakantiehuisje kun je uitgebreid genieten van de flora en fauna die in dit gedeelte van Haute-Marne te vinden is. Zo kun je bij het meer een bezoek brengen aan de observatieposten om kraanvogels te spotten. Het gebied is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Geniet van het bosrijke gebied en de bijzondere vakwerkkerken in romaanse en renaissancistische stijl die hier te vinden zijn. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Haute-Marne? Breng dan zeker een bezoek aan dit veelzijdige en bijzondere meer.

Langres

Gelegen op een vooruitstekende rots op het Plateau de Langres in Haute-Marne is de oude stad Langres. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in deze regio, dan wordt je zeker aangeraden een wandeling te maken over de oude stadsmuur en door het stadje. De grootste bezienswaardigheden zijn dan ook de middeleeuwse stadsmuren. Vanaf deze muren heb je een spectaculair uitzicht over het dal van de Marne.