Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het oosten van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Haute-Saône heeft een oppervlakte van 5360 km2 en er wonen bijna 250.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Haute-Saône? Gelegen tussen het massief van de noordelijke Vogezen en de Jurabergen ligt Haute-Saône. Verblijf in een vakantiehuis in een van de meest beboste streken van Frankrijk. Geniet in gites aan een van de vele rivieren die Haute-Saône rijk is. Je kunt hier altijd wel een vakantiehuis in een groene omgeving vinden waar je kunt genieten van de vele meertjes, rivieren en natuur die in Haute-Saône te vinden zijn.

Regionaal Natuurpark de Ballons van de Vogezen
Gelegen in het oosten van Haute-Saône zijn vakantiehuisjes rondom het regionale natuurpark de Ballons van de Vogezen. Geniet van meer dan 3000 km2 aan natuur in verscheidene departementen. Dit natuurgebied heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur. Het Massief van de Vogezen is een opeenvolging van berglandschappen, ballonnen met afgeronde bergtoppen, de hoge stoppelvelden en de bergweides op hoge hoogtes. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Haute-Saône? Met zijn vele wandelpaden, bewegwijzering en mooie natuur is dit park zeer geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers.

Plateau van de duizend meren

Gelegen ten oosten van het centrum van Haute-Saône is het plateau van de duizend meren. Dit gebied is ontstaan tijdens het verdwijnen van de gletsjers zo’n 12.000 jaar geleden. Door de verdwijning van het ijs werden bekkens gevormd, maar het was uiteindelijk door menselijk toedoen dat de meren op de plateaus zijn ontstaan. De meren werden door boeren aangelegd en vormden een belangrijke inkomstenbron voor deze regio in Haute-Saône. Vandaag de dag kun je hier in vakantiehuizen genieten van recreatieve activiteiten zoals vissen, zwemmen en wandelen rondom de meren. Geniet in deze regio in Haute-Saône van vakantiehuizen in grote dennenbossen.

Chapelle Notre-Dame-du-Haut

Verblijf je in een vakantiehuis in Haute-Saône? Breng dan ook zeker een bezoek aan de oude kapel in Ronchamp. Dit was een belangrijke bedevaartsplaats, maar werd tijdens de tweede wereldoorlog vernietigd. Gelukkig besloot de commissie voor de Heilige Kunst van het bisdom van Besançon tot wederopbouw van deze kapel. Breng een bezoek aan deze kapel en aanschouw zijn bolle en holle vormen, zijn abstracte glas-in-lood ramen, zijn kapeltorens, lichtinvallen en kleuren. De Chapelle Notre-Dame-du-Haut wordt vandaag de dag ook wel gezien als een van de mooiste heilige gebouwen van de kunst ter wereld.