Vakantiehuizen Eure

Regionale Natuurparken in Eure

Lees meer over vakantiehuizen in Eure

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Eure heeft een oppervlakte van 6040 km2 en er wonen ruim 587.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur in Eure? In Eure kun je veel natuurschoon vinden in onder andere Parc Naturel Régional des Boucles de la Seine Normande. Of ben je meer op zoek naar een gite waarbij je kunt genieten van kunsthistorische elementen? In de hoofdstad Évreux kan je veel kunsthistorie vinden. Maar ook in tal van kleinere dorpen en steden kun je opmerkelijke dingen tegenkomen, zoals bijzondere abdijen.

Regionale Natuurparken in Eure

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Eure? In de lussen van de Normandische Seine ligt een regionaal natuurpark. Dit natuurpark is een must voor natuur- en vogelliefhebbers. Bijzonder aan dit park in Eure is dat er een polderdijk is aangelegd door Nederlanders, genaamd ‘la Digue des Hollandais’, in het voormalige elzenmoeras. De meanderende Normandische Seine maakt dit gebied zo bijzonder. Vertek bijvoorbeeld vanuit een van de vakantiehuisjes in Eure naar het bos van Brotonne, waar je veel vogelsoorten kunt tegenkomen. Aan de noordkant van het park staat een witte krijtmuur, terwijl aan het zuiden laaglanden met venen en drooggelegde moerassen liggen.

Les Andelys

In het Seine-dal van Eure ligt Les Andelys. Dit gebied wordt gekenmerkt door de indrukwekkende ruïnes van het Château Gaillard die boven de stad uittorenen. De burcht stamt uit de tijd van Richard Leeuwenhart, die rond het jaar 1200 hiermee de Franse koning de toegang tot Rouen wilde versperren. In 1204 slaagden de Fransen er alsnog in om de stad te veroveren. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Eure? In Les Andelys geniet je van de oude gebouwen die nog over zijn, zoals de donjon met zijn ommuring, de kerk de Notre Dame met het 13e eeuwse schip en de 16e eeuwse gevel.

Abbaye de Fontaine-Guérard

Ben je op zoek naar een vakantiehuis is een prachtig landschap? De Abbaye de Fontaine-Guérard is een abdijruïne in Eure. Enigszins verlaten aan de rivier vind je de 13e eeuwse abdijkerk. Bijzonder aan dit gebouw is dat de kapittelzaal al dateert uit de eerste helft van de 13e eeuw en de Chapelle St. Michel in de vijftiende eeuw is gebouwd op de keldergewelven. In de vakantiehuizen in deze omgeving kun je naast de abdij ook genieten van het prachtige landschap rondom Abbaye de Fontaine-Guérard.