Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Seine-Maritime

Regionaal Natuurpark les Boucles de la Seine Normande 

Lees meer over vakantiehuizen in Seine-Maritime
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het oosten van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Seine-Maritime heeft een oppervlakte van 6278 km2 en er wonen bijna 1.270.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Seine-Maritime? Geniet in een van de vakantiehuizen in Seine-Maritime aan de Albasten Kust met zijn hoge krijtrotsen of geniet in een gite van de meanders van de Saine, bezaaid met prachtige abdijen. Wanneer je verblijft in Seine-Maritime dan is een bezoek aan de krijtplateaus, waarmee het overgrote deel van het departement mee is bedekt, zeker een aanrader. Dit krijtplateau, bedekt met leem en mergel, zorgt voor een belangrijk landbouw- en veeteelt gebied.

Regionaal Natuurpark les Boucles de la Seine Normande

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Seine-Maritime? Het natuurpark Les Boucles de la Seine Normande is een groen gebied waar de rivier de Seine doorheen stroomt en dat zich met zijn 49.000 hectare uitstrekt over twee departementen. Verblijf in een van de vakantiehuizen in het zuiden van Seine-Maritime en geniet van de mooie natuur die hier te vinden is. vertrek vanuit jouw vakantiehuisje voor een prachtige wandeling door dit kalkrijke landschap. Daarnaast is de drassige omgeving uitermate geschikt voor amfibieën zoals de vinpootsalamander en alpenwatersalamander, maar ook voor de adder en ringslangen. Daarnaast kun je hier ook vele andere fauna soorten tegenkomen, denk hierbij aan de eekhoorn, de steenmarter, de das, het nachtegaaltje, het blauwborstje, de buizerd en de bosuil.

De Côte d'Albâtre

Gelegen in het noorden van Seine-Maritime zijn vakantiehuizen bij de Albasten Kust. Bezoek de 120 kilometer aan kust en geniet van de typerende kalkrosten en het melkkleurige water. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in dit gedeelte van Seine-Maritime, dan kun je genieten van de prachtige witte kliffen en de bijbehorende kiezelstranden. Geniet van wandelingen langs deze bijzondere kust en breng een bezoek aan onder andere Étretat en Dieppe.

Abdijen van Normandië

In Seine-Maritime zijn vele abdijen te vinden. Bij verblijf in een van de vakantiehuisjes in Seine-Maritime is het zeker een aanrader om een van de vele prachtige abdijen te bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de St. Georges abdijkerk die uit de 12e eeuw stamt. Een andere aanrader is de Romaanse kerk met een schip uit de 11e eeuw bij Duclair. Geniet in Seine-Maritime van de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis die dit departement rijk is.