Vakantiehuizen Lozère

Uitgestrekte hooglanden in Lozère

Lees meer over vakantiehuizen in Lozère

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Lozère heeft een oppervlakte van 5167 km2 en er wonen ruim 80.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Lozère? Lozère is een van de dunst bevolkte departementen van Frankrijk en je zult hier dan ook altijd wel een rustig plekje kunnen vinden wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Lozère. In Lozère wordt de natuur op vele plekken beschermd en is 1985 is een deel van Lozère door Unesco uitgeroepen tot wereldreservaat van de biosfeer. Naast de mooie en bijzondere natuur biedt Lozère ook mooie dorpen en kunsthistorische gebieden.

Uitgestrekte hooglanden in Lozère

In het uiterste westen van Lozère kun je vakantiehuizen vinden in de uitgestrekte hooglanden. De basaltachtige Aubrac, een immense hoge weidevlakte, voedt zich via rivieren en meren. Maak hier een wandeling door het prachtig glooiende landschap van afgeronde bergen met weiden, graslanden en heidevelden. Verblijf in een van de vakantiehuisjes via Natuurhuisje.nl en geniet van wandelingen, skitochten of probeer een vis te vangen in een van de vele wateren die hier te vinden zijn. In dit gebied kun je bijna 2000 verschillende flora soorten tegenkomen, wat vooral in het voorjaar voor een bijzonder beeld zorgt.

De Gorges du Tarn

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een gebied met internationale reputatie? Breng een bezoek aan de Gorges de Tarn en de la Jonte. De rivier de Tarn ontspringt op 1600 meter boven de zeespiegel op de Mont-Lozère en heeft in de vele duizende jaren een diepe kloof uitgesleten tussen de hoogvlakten van Méjean en Sauveterre. In deze diepe kloof, met soms wanden die tot wel 500 meter hoog kunnen zijn, vind je vele mooie vakantiehuisjes. Geniet in dit gedeelte van Lozère in een vakantiehuis is een stukje bijzondere natuur.

Kastanjebossen in Lozère

Gelegen ten zuiden van Lozère en beschermd door het Nationale Park zijn de Cevennen. De Cevennen zijn bedekt met kastanjebossen, waartussen in de diepe valleien kristalheldere stroompjes doorheen slingeren. Geniet in een gite van al het moois dat deze regio te bieden heeft. In de loop van de tijd zijn er ook vele moerbeibomen geplant, voor het kweken van de zijderups. Geniet hier van het contrast tussen het harde leven in de bergen en de zachtheid van het Middellandse zeeklimaat.