Vakantiehuizen Pyrénées-Orientales

Regionaal Natuurpark Catalaanse Pyreneeën

Lees meer over vakantiehuizen in Pyrénées-Orientales

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Pyrénées-Orientales heeft een oppervlakte van 4116 km2 en er wonen ruim 445.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Pyrénées-Orientales? Geniet in Pyrénées-Orientales in vakantiehuisjes van het prachtige klimaat dat hier te vinden is. In dit toeristische paradijs kun je genieten in vakantiehuisjes aan de zee of in vakantiehuizen in de bergen meer in het binnenland. In Pyrénées-Orientales kun je over een afstand van nog geen 100 kilometer wisselende landschappen, boomgaarden, wijngaarden, kunststeden en mooie dorpjes tegenkomen.

Regionaal Natuurpark Catalaanse Pyreneeën

Ben je op zoek naar een git in het midden van Pyrénées-Orientales? Breng een bezoek aan dit bijzondere regionale natuurpark, waar je kunt genieten van 138.000 hectare aan natuur. De grote zwarte rotsformaties die piekerig rondom het Lac d’Aumar uitsteken geven de schoonheid van het gebied goed weer. Sommige plekken blijven het hele jaar wit, en de herders in de Pyreneeën noemen het dan ook niet voor niets Néouvielle, dat ‘oude sneeuw die altijd blijft liggen’ betekend. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Pyrénées-Orientales dan is een bezoek aan dit park zeker een aanrader.

Geniet van ruisende watervallen, smaragdgroene meren, duizelingwekkende afgronden en prachtige keteldalen. Ook hier kun je genieten van bijzondere flora en fauna soorten. Tijdens een wandeling door dit park kun je onder andere de bijzondere keversoort de carabus megodontus tegenkomen. Ook zijn hier veel auerhoenders, zwarte koolmezen en de pyrenese hagedis te vinden. in deze regio van Pyrénées-Orientales zijn genoeg vakantiehuizen te vinden, waardoor er altijd voor ieder wat wils te vinden is.

Het meer van Bouillouses

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het westen van Pyrénées-Orientales? Breng dan een bezoek aan het meer van Bouillouses. Dit stuwmeer is gelegen in het hart van de Capcir in de Catalaanse Pyreneeën op 2015 meter boven de zeespiegel. Geniet in een beschermd natuurgebied van dit prachtige meer. Dit meer is tevens een waar paradijs voor vissers, aangezien je hier uitstekend kunt vissen naar beek- en regenboogforellen. Geniet van een wandeling rondom het meer van de prachtige beschermde natuur die hier te vinden is.