Vakantiehuizen Meuse

Regionale Natuurpark Lotharingen

Lees meer over vakantiehuizen in Meuse

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordoosten van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Meuse heeft een oppervlakte van 5246 km2 en er wonen bijna 740.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Meuse? In het noorden van Meuse vind je vakantiehuizen in de valleien van Pays de Monmédy en de stenay. Deze valleien worden gedomineerd door grote en vaak door Vauban geïnspireerde forten. In het westen vind je vakantiehuisjes in de grote wouden van de Argonne. Hier kun je tevens de hoogste bomen van Europa vinden. Meer naar het oosten van Meuse kun je vakantiehuizen vinden op de hoogvlaktes met prachtige vrijvers en boomgaarden. Geniet in het zuiden van een vakantiehuizen in het land van de hertogen van Bar, waar je tevens hoofdstad van Meuse kan vinden, namelijk Bar-le-Duc.

Regionale Natuurpark Lotharingen

Gelegen in de departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Moselle is het regionale natuurpark van Lotharingen. Hier vind je de typische landschappen van de regio. Vertrek vanuit je vakantiehuisje voor een wandeling over de vlaktes en de plateaus die dit landschap typeren. Geniet van de bijzondere flora en fauna die in dit park te vinden is, denk hierbij aan de havik, de wespendief, de zwarte wouw, de wilde kat, de vos en de bever. Laat je verrassen door alles wat te natuur te bieden heeft tijdens een wandeling door dit regionale natuurpark.

De wereldstad van de vrede

Centraal gelegen in Meuse is de stad Verdun. Deze stad wordt ook wel gezien als de wereldhoofdstad van de vrede. De ondergrondse citadel is gebouwd rond 1890 en herinnert dan ook aan het pijnlijke verleden van de eerste Wereldoorlog. Breng vanuit je vakantiehuis een bezoek aan deze stad en kom meer te weten over de gebeurtenissen uit deze periode. Breng een bezoek aan het wereldcentrum voor de vrede, de vrijheid en de mensenrechten.

De wind der wouden

Ben je op zoek naar een bijzondere en originele vakantie in Meuse? Neem dan een vakantiehuisje in de buurt van de Wind der Wouden. Dit parcours leidt je over een pad van hedendaagse landschapskunst door 6 bosdorpen. Geniet van een wandeling over deze route van meer dan 100 werken die ter plaatse zijn gemaakt door vele artiesten van over de hele wereld. Met een vakantiehuis in dit gedeelte van Meuse kun je de vele mooie kunstwerken in de omgeving gaan ontdekken.