Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Indre et Loire

Regionaal natuurpark Loire-Anjou-Touraine

Lees meer over vakantiehuizen in Indre et Loire
Lees meer over:

Dit departement is centraal gelegen in Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivieren die door Indre-et-Loire stromen en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Indre-et-Loire heeft een oppervlakte van 6127 km2 en er wonen bijna 600.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Indre-et-Loire? Indre-et-Loire wordt ook wel Touraine genoemd, wat ‘de tuin van Frankrijk’ betekend. In Indre-et-Loire kun vanuit jouw vakantiehuisje genieten van de wijngaarden, de indrukwekkende wouden en de mooie meren. Ben je meer op zoek naar een vakantiehuis van waaruit je vele wandelingen kunt maken? Indre-et-Loire kent het grootste wandelpadennetwerk van heel Frankrijk.

Regionaal natuurpark Loire-Anjou-Touraine

In de regio Centre in Indre-et-Loire kun je in een gite genieten van de mooie natuur die hier te vinden is. In het regionale natuurpark kun je mooie wandelingen maken langs de rivier de Loire, wat de laatste wilde stroom van Europa is. Het park kent een rijk en gevarieerd natuurlijk, cultureel en historisch erfgoed. Een mooie manier om het park te verkennen, wanneer je verblijft in een vakantiehuisje in deze regio, is per kano of boot. In het park kun je vele bijzondere plekken tegenkomen, zo kan je hier de Loire vallei vinden, die sinds 2000 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de kalkgraslanden die het gebied rijk is kun je vele flora en fauna soorten tegenkomen. Denk hierbij aan de blauwe kiekendief, de visarend, de visdief, de kleine trap, de kwartelkoning en vele verschillende soorten vleermuizen.

Tours

De hoofdstad van Indre-et-Loire is Tours. Rondom Tours kun je genieten van de vele wijngaarden die hier te vinden zijn. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Indre-et-Loire? Vertrek bijvoorbeeld vanuit Tours voor een boottocht op de rivier, om zo vele kastelen in de regio te kunnen bewonderen. In de stad zelf kun je een bezoek brengen aan de kathedraal St-Gatien, waarvan de bouw in de 13e eeuw is begonnen en pas 300 jaar later is voltooid.

Kastelen in Indre-et-Loire

Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Indre-et-Loire, dan is het bijna onmogelijk om geen kasteel tegen te komen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Amboise. Vanaf de brug of de rechteroever bij Tours heb je het beste uitzicht over dit kasteel. Het is een van de oudste en mooiste Koninklijke residenties van het dal. Vlakbij de Indre kun je het Château d'Azay-le-Rideau vinden en werd gebouwd in de 16e eeuw. Ook zeker een bezoek waard wanneer je verblijft in een van de vakantiehuisje in Indre-et-Loire is Château de Chenonceau. Deze werd rond 1520 gebouwd en onder het kasteel door stroomt de rivier de Cher. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Indre-et-Loire? Met al het natuurschoon, kunst, cultuur en geschiedenis dat hier te vinden is, is er altijd voor ieder wat wils.