Vakantiehuizen Loiret

Parken en tuinen in Loiret

Lees meer over vakantiehuizen in Loiret
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het centrum van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Loiret (die wordt gevoed vanuit de Loire) en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Loiret heeft een oppervlakte van 6775 km2 en er wonen ruim 665.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Loiret? In Loiret kun je verschillende landschappen tegen komen. Rondom de hoofdstad Orléans kun je genieten in een vakantiehuisje in het grootste gemeenschappelijke bos van het land met een oppervlakte van 35.000 hectare. Ben je meer op zoek naar een vakantiehuis in een stuk ongerepte natuur? Breng dan een bezoek aan de Sologne. Hier vind je een ongerepte natuurstreek die bedekt is met dennenbossen, kastanjebomen, eikenbomen en vele prachtige vijvers. Of wil je liever een gite in een streek waar je veel cultuur kunt snuiven? Breng dan een bezoek aan de 'Gâtinais' in Loiret. Met zijn vele bruggen wordt dit soms ook wel het ‘kleine Venetië’ genoemd. Voor iedereen die op zoek is naar een vakantiehuisje in een wandelgebied, wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de streek rond Pithiviers.

Parken en tuinen in Loiret

In Loiret zijn vele arboretums en ‘opmerkelijke tuinen’ te vinden. Hier kun je genieten van vakantiehuisjes in het hart van de tuinen van Frankrijk. Geniet bijvoorbeeld van de botanische tuinen, de Franse tuinen of de Engelse tuinen. In de arboretums kun je als flora liefhebbers vele bijzondere soorten ontdekken. Breng een bezoek aan de 18e-eeuwse Engelse tuin bij het kasteel van La Bussière of bezoek de kostbare collecties te gaan bewonderen in het conservatoir nationale van Ilex of in het arboretum van Grandes Bruyères.

Briare-le-Canal

Ben je op zoek naar bijzondere plekken in de buurt van jouw vakantiehuis in Loiret? Breng een bezoek aan de langste brugkanaal van Europa. Deze 662 meter lange brug was bedoeld om kanaalschepen over de Loire te verplaatsen. Deze brug verbindt de kanalen Briare-Loing en Canal Latéral. Dit bijzondere bouwwerk is zeker een bezoek waard wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Loiret.

Orléans

De hoofdstad van Loiret is Orléans. Hier kun je genieten van al het moois dat een stad te bieden heeft. Zo is de naam van de stad onlosmakelijk verbonden met die van Jeanne d’Arc, de 'Maagd van Orléans'. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc op de Place du Martoi of aan de kathedraal Ste-Croix. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje rondom de hoofdstad, dan kun je genieten van alle mooie en oude gebouwen die hier te vinden zijn.