Vakantiehuizen Oise

Regionaal Natuurpark Oise-Pays de France 

Lees meer over vakantiehuizen in Oise

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk, is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Oise en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Oise heeft een oppervlakte van 5860 km2 en er wonen ruim 815.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Oise? Boek een vakantiehuis in Oise en geniet van de meer dan 42.000 hectare aan bossen die hier te vinden zijn. Naast het vele natuurschoon dat hier te vinden is kun je ook genieten van de 3 unieke kathedralen, de 14 abdijen, de 300 kastelen, vele musea en meer dan duizend kerken en kapellen.

Regionaal Natuurpark Oise-Pays de France

Dit 60.000 hectare grote park is gelegen in het zuiden van Oise. Geniet in een van de vakantiehuizen in deze regio van de mooie natuur die hier te vinden is. Maak een wandeling door het woud van Halatte, het woud van Chantilly of het woud van Ermenonville. Vroeger behoorden deze wouden tot de prinselijke jachtdomeinen. Geniet vandaag de dag in een van de vakantiehuizen in deze regio van Oise en verken het park te paard, te voet of per mountainbike. Geniet in een van de vakantiehuizen langs de rivier de Oise en maak prachtige wandelingen en fietstochten door de vele groene en pittoreske dorpen.

De meren van Commelles

Gelegen in het zuiden van Oise zijn de meren van Commelles. Deze 4 vijvers, geschapen door monniken, liggen in het woud van Chantilly. Geniet in een van de vakantiehuizen in deze regio van deze vijvers met zijn mooie oevers waar je uitstekend kunt wandelen of mensen kunt ontmoeten. Voor de vogelaars onder ons wordt deze plek ook zeker aangeraden. Vertrek vanuit jouw gite om hier vele watervogels te kunnen observeren.

Ruïnes en kastelen in Oise

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het noordoosten van Oise? Breng dan een bezoek aan de Gallo-Romeinse ruïnes die hier te vinden zijn. Bezoek het oude theater, de christelijke catacomben en de thermen. Gelegen in de vallei van Nonette is het kasteel van Chantilly en staat op de plek van een voormalig middeleeuws fort. Breng vanuit jouw vakantiehuisje een bezoek aan dit kasteel een maak een wandeling door de prachtige omliggende tuinen. Breng ook een bezoek aan Crépy-en-Valois, waar je schilderachtige middeleeuwse gebouwen kunt bezichtigen, evenals een slot en een museum over boogschieten.