Vakantiehuizen Isère

Regionaal natuurpark Vercors

Lees meer over vakantiehuizen in Isère

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuid-oosten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Isère die door het dal van Grésivaudan loopt en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Isère heeft een oppervlakte van 7431 km2 en er wonen ruim 1.200.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Isère? Isère staat bekend om de populaire skigebieden en fietsgebieden die hier te vinden zijn. Ook wel bekend onder de naam ‘Alpe d'Huez’. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in een avontuurlijk gebied? In Isère zijn onder andere 36 wintersportplaatsen, 570 skibanen, 1800 kilometer skiloopbanen, 5000 kilometer aan wandelpaden, meer dan 100 meren en plassen en 2100 kilometer aan rivieren. Daarnaast kun je tijdens je vakantie genieten van de vele musea, kastelen, kerken en archeologische vindplaatsen. Kortom: ben je op zoek naar een uitdagende en bijzondere vakantie? Boek dan een vakantiehuis in Isère.

Regionaal natuurpark Vercors

Gelegen in de noordelijke Alpen vind je het regionale natuurpark Vercors. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Isère? Vercors staat bekend bij de liefhebbers om de weidse ruimten die hier te vinden zijn. Het bergmassief in dit park is steeds door wind en water aan verandering onderhevig. Zo kun je hier genieten van kraters, kloven, ondergrondse gleuven, open plateaus, en weidse prairies. Wanneer je in een vakantiehuisje in deze regio verblijft dan is een bezoek aan dit park meer dan de moeite waard. Naast de vele mooie wandelingen die je door het gebied kan maken, kun je hier ook tal van bergsporten beoefenen.

Hoge bergen

In Isère kun je vele bergen tegenkomen. Een van de bekendste is dan toch wel de Alpe d'Huez, wat ten zuidoosten van Grenoble ligt. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de bergen? Op meer dan 1800 meter boven de zeespiegel kun je hier genieten van bergwandelingen en zelfs skitochten in de zomer. Breng ook een bezoek aan de 2813 meter hoge Dôme des Petites Rousses, van waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt.

In Allevard kun je genieten van vakantiehuisjes in een alpien landschap. Hier vind je bergen die variëren tussen de 1450 meter en de 2100 meter. Daarnaast staat dit gebied bekend om de geneeskrachtige bronnen die in het dorp te vinden zijn. De eerste zwavelgenezingen uit dit gebied dateren al uit 1813. Breng zeker een bezoek aan dit bijzondere gebied wanneer u in een gite in Isère verblijft.