Vakantiehuizen Rhône

Het regionale natuurpark le Pilat is een gebied met een rijke geschiedenis in Rhône die teruggaat tot Keltische tijden en waar een ruïne nog aan deze en aan Romeinse tijden herinnerd. Naar verluid zou de naam van het gebied verwijzen naar de begraafplaats van Pontius Pilates die hier zijn laatste rustplaats zou hebben. Geniet in een van de vakantiehuizen in het zuiden van Rhône en ontdek dit bijzondere park. In het middelgebergte vind je een uniek klimaat die varieert van een mediterraan klimaat in het zuiden tot zeeklimaat in het westen en continentaal klimaat in het noorden. Deze omstandigheden leveren een grote verscheidenheid aan landschappen en flora en fauna op. Ben je op zoek naar een gite in de natuur van Rhône? Dit regionale natuurpark is  een waar paradijs voor de wandelaar en natuurliefhebber.

Lees meer over vakantiehuizen in Rhône

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen ten oosten van het hart van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Rhône heeft een oppervlakte van 3249 km2 en er wonen ruim 1.700.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Rhône? Rhône staat bekend als het land van geschiedenis en traditie. Geniet in een van de vakantiehuizen van de hoofdstad Lyon en zijn schitterend architecturaal erfgoed, de Gallo-Romeinse overblijfselen, de wijngaarden, de ongerepte natuur en de charmante dorpjes.
Regionaal Natuurpark Le Pilat

Het regionale natuurpark le Pilat is een gebied met een rijke geschiedenis in Rhône die teruggaat tot Keltische tijden en waar een ruïne nog aan deze en aan Romeinse tijden herinnerd. Naar verluid zou de naam van het gebied verwijzen naar de begraafplaats van Pontius Pilates die hier zijn laatste rustplaats zou hebben. Geniet in een van de vakantiehuizen in het zuiden van Rhône en ontdek dit bijzondere park. In het middelgebergte vind je een uniek klimaat die varieert van een mediterraan klimaat in het zuiden tot zeeklimaat in het westen en continentaal klimaat in het noorden. Deze omstandigheden leveren een grote verscheidenheid aan landschappen en flora en fauna op. Ben je op zoek naar een gite in de natuur van Rhône? Dit regionale natuurpark is een waar paradijs voor de wandelaar en natuurliefhebber.

Naast de mooie wandelingen door de natuur kun je hier ook veel flora en fauna tegenkomen. Vertrek vanuit jouw vakantiehuis in Rhône voor een mooie wandeling door dit park en ontdek bijzondere plantensoorten zoals de schijnpapaver, de leontodon pyrenaicu en de alpenvenkel. Daarnaast kun je tijdens een wandeling ook verscheidene faunasoorten tegenkomen, zoals de hermelijn, de ree, de boommarter, de bonte specht, de raaf en verschillende soorten vissen die in je in de rivieren die door het park stromen kan vinden. Verblijf in een van de vakantiehuisjes in Rhône en geniet van de mooie flora en fauna die dit departement rijk is.

De bergen rond Lyon

Een ideaal trekgebied in Rhône zijn bij de bergen rond de departementshoofdstad Lyon. Geniet in een van de vakantiehuizen in het zuidwesten van Rhône van de wandelingen door de mooie bergen die hier te vinden zijn. Deze bergen zijn geliefd bij wandelaars en mountainbikers. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje in deze regio dan kun je bijvoorbeeld een tocht maken naar de bergpas van de Luére, die op 714 meter boven de zeespiegel ligt. Ook kun je van het uitzicht over Rhône genieten vanaf de top van de Saint-André, dat op 934 meter hoogte te vinden is.