Vakantiehuizen Zeeland

In Zeeland zit je goed voor een vakantiehuis aan de zee of aan het water. De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met lange stranden maken het een geliefde favoriete vakantiebestemming. Kom tot rust in een van onze vele villa's, bungalows en vakantiehuisjes in Zeeland.

Lees meer over vakantiehuizen in Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis in Zeeland

In Zeeland zit je goed voor een vakantiehuis aan de zee of aan het water. De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met lange stranden maken het een geliefde favoriete vakantiebestemming. Kom tot rust in een van onze vele vakantiewoningen, villa's en bungalows in Zeeland.

Zeeland moet je eens bezocht hebben

Een vakantie in Zeeland is altijd een goed idee. Het is een prachtige provincie, waar je volop kunt genieten van de zee, het strand en heerlijk eten. Zo vind je bijna overal wel een viskraam of tentje waar je de lekkerste vis kunt proeven. Zeeland is een dunbevolkte en rustige provincie. Het kan zomaar zijn dat je tijdens een lange wandeling in de natuur helemaal niemand tegenkomt. Dat is fijn wanneer je op vakantie gaat om tot rust te komen. Geniet van de knisperende bladeren onder je voeten, de vogels die fluiten in de bomen en de wind die zachtjes door de bomen ruist. In Zeeland hoor je dingen waar je in het stadse leven niet eens meer aandacht aan besteed. Kies zeker eens voor een van onze vakantiewoningen in Zeeland. Voor een nachtje, weekendje weg, een midweek of een hele week, bij Natuurhuisje zit je goed.

Uitwaaien in een vakantiehuisje aan de kust

Zeeland is de provincie bij uitstek voor een huisje aan de kust. Heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten in een van de vele strandpaviljoens. Zeeland heeft stranden in drie categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zeehulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden. Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is. Bij enkele stranden is watersport toegestaan, zoals surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden.

Populaire bestemmingen in Zeeland

Onze vakantiewoningen in Zeeland liggen weg van de massa. Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd. Maak het een verblijf om nooit te vergeten met een overnachting in een safaritent, tiny house of in een pipowagen. Voor luxe verblijf je in een vakantievilla of glamping tent. We vertellen je meer over populaire bestemmingen in Zeeland:

Ontdek de prachtige natuur vanuit je vakantiehuisje in Zeeland

De provincie Zeeland bestaat uit zes verschillende schiereilanden, namelijk; Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren, plus de regio Zeeuws-Vlaanderen, die grenst aan België. Omdat een aantal van deze schiereilanden vroeger geïsoleerd waren, kent elke streek zijn eigen dialect. Het water speelt een grote rol in Zeeland en wordt gezien als de rode draad in de geschiedenis van de provincie. De hele provincie, afgezonderd de duinstreek, ligt onder of op zeeniveau. Het landschap in Zeeland kan gezien worden als een lappendeken, gemaakt van dijken en polders. De geografie is de laatste jaren erg veranderd. Veel kleine eilanden zijn in de loop van de tijd samengegroeid tot grotere schiereilanden. Ook zijn er bewoonde gebieden die nu onder water staan, bijvoorbeeld het Verdronken Land van Zuid-Beveland en het Verdronken Land van Saeftinghe.

Het onderwaterleven van Zeeland

Het dierenleven van Zeeland vindt voornamelijk onder water plaats. De vele waterpartijen, waaronder de Grevelingen en de Oosterschelde, vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. In de Grevelingen is er geen sprake van eb en vloed bewegingen. Hier leven vooral dieren die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen. In de Oosterschelde is het onderwaterleven interessanter. Er is een enorme aanvoer van plankton door de stroming, hierdoor is het leven onder water op sommige plaatsen overweldigend. Het westelijke gedeelte, dat het dichtst bij de Noordzee ligt, is erg in trek bij vissen als de kabeljauw, zeebaars en de dodemansduim, een planktonfilteraar. Op rustigere plaatsen kun je op de zandbodem kokerwormen en platvissen tegenkomen.

Tips voor een vakantiehuis in Zeeland

Zeeland is ook leuk voor de avonturiers

Wil je liever iets avontuurlijks en actiefs ondernemen? Onderneem dan een mountainbiketocht door één van de boswachterijen, een snorkel- of duikexcursie in de Zeeuwse wateren, maak een kanotocht over het water of huur een boot en ga op de Noordzee vissen. Langs de kust van de Noordzee kun je zelfs zeehonden en bruinvissen spotten. Het ontdekken van de Zeeuwse natuur vanuit een vakantiehuisje kan niet alleen per fiets of te voet, maar ook per boot of per paard (en wagen). Fiets bijvoorbeeld over een van de fietsroutes bij de deltawerken of bezoek het nationale park de Oosterschelde of de Brouwersdam waar je heerlijk kunt wandelen. Het allerleukst is het natuurlijk om het landschap van Zeeland te ontdekken met behulp van een gids. Hij of zij kan je alles vertellen over de planten, dieren en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Geniet van al het moois dat deze provincie te bieden heeft

Naast kennis maken met de Zeeuwse cultuur, is er nog veel meer te ontdekken in deze mooie provincie. Het is leuk om een aantal schiereilanden te gaan bekijken. Daarnaast vind je er ook een aantal bezienswaardigheden die absoluut niet mogen ontbreken. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Slot Haamstede

Houd jij van mooie, oude kastelen? Dan mag een bezoekje aan Slot Haamstede niet ontbreken. Goed te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Burgh-Haamstede. Het prachtige kasteel bevindt zich midden in een bos en vlakbij een duingebied. Uiteraard kun je in het kasteel op ontdekkingsreis gaan. Je kunt er onder andere de ridderzaal bekijken en ook kun je zien hoe het meubilair uit de 17e eeuw was. Natuurlijk kom je tijdens je rondleiding van alles te weten over het kasteel die over een rijke geschiedenis beschikt. Rond het kasteel vind je een oude slotmuur en ook het slotbos is zeker een bezoekje waard. In het bos zijn namelijk allerlei oude loofbomen en zomereiken te zien. Uiteraard kun je er met een beetje geluk ook wat wildlife spotten.

De Deltawerken

Misschien heb je er wel eens van gehoord, of misschien ook niet. De deltawerken zijn eigenlijk een verdedigingssysteem waarbij Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant worden beschermd tegen hoogwater. Deze werken zijn zeer bijzonder en indrukwekkend te noemen, er is dan ook maar liefst 57 jaar aan gebouwd. Je kunt er langs rijden met de auto, maar je kunt ze natuurlijk het best op de fiets of te voet gaan bekijken. De Deltawerken zijn vanaf 1960 uitgevoerd als gevolg van de watersnoodramp die plaatsvond in 1953. Door het invoeren van de deltawerken is Zeeland minder geïsoleerd en kun je de provincie makkelijker bereiken. De deltawerken zijn zeker een bezoek waard. Ze zijn gelegen in een mooie omgeving omringt door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

Deltapark Neeltje Jans

Een bezoekje aan Neeltje Jans mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Zeeland. Hier kun je tevens een hele hoop te weten komen over de deltawerken. Je kunt onder andere de stormvloedkering van binnen bekijken. Daarnaast is er een waterpark waar je volop kunt genieten van allerlei leuke attracties. Denk bijvoorbeeld aan een waterglijbaan en een orkaanmachine. Daarnaast kun je er terecht voor het maken van een rondvaart of een Oosterschelde safari. Tijdens de safari kun je onder andere bruinvissen en zeehonden spotten!

Ontdek de mooiste bestemmingen

Tijdens je zoektocht naar een vakantiehuis in Zeeland zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn zoveel mooie plaatsen waar je kunt verblijven. Denk eens aan een vakantiehuis in Kamperland, Vlissingen, Oostkapelle, Westkapelle of Vrouwenpolder. Waar je ook verblijft, onze accommodaties liggen weg van de massa. We hebben hieronder een aantal mooie bestemmingen voor je op een rij gezet.

Renesse

Renesse is een mooie bestemming voor natuurliefhebbers. Wil je de natuur gaan ontdekken? Breng dan zeker een bezoekje aan de Vroonplas. Hier kun je genieten van een mooie wandeling langs het water en door de bossen. De Vroonplas is een heerlijk rustig stukje natuurgebied waar je fijn kunt wandelen of fietsen. Er kan ook gevist worden op onder andere karpers. Als je op vakantie gaat in Renesse, mag een bezoekje aan dit park zeker niet ontbreken. Bezoek ook het park de Vroonplas, gelegen tussen het centrum en het strand en goed te combineren met een dagje strand of een bezoekje aan het centrum.

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland wordt ook wel ‘de kroon van Zeeland genoemd’. Je wandelt hier door de duinen, door bossen en langs prachtige meren. Je sport hier herten en diverse bijzondere vogels. Schouwen-Duiveland is een schiereiland en wordt dus omringd door water. Niet alleen kun je hier dus heerlijk wandelen, je kunt er ook volop duiken, zwemmen, zeilen en nog veel meer! Ook voor een actieve vakantie zit je hier dus goed. Het gebied eromheen bestaat uit leuke dorpjes en mooie bossen. De bossen worden tevens goed bijgehouden door Staatsbosbeheer. Heb je dus zin om dieren te spotten, een heerlijke boswandeling te maken én door de duinen te lopen? Dan mag een bezoekje aan Schouwen-Duiveland absoluut niet ontbreken.