Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen León

León ligt in het noordwesten van Spanje. In deze provincie zijn verschillende berggebieden te vinden, waaronder een deel van het bekende Picos de Europa. Vanuit uw vakantiewoning heeft u dan ook allerlei mogelijkheden om de natuur in te trekken en om kortere of langere wandelingen te maken. Daarnaast zijn er in de provincie León verschillende steden te vinden. In het westen ligt de stad Ponferrada. Oostelijker ligt de hoofdstad van de regio, die dezelfde naam draagt als de provincie: León. In León kunt u verschillende monumentale gebouwen bezoeken, waaronder kathedralen en een mausoleum. In de gezellige restaurantjes kunt u verschillende gerechten uit de streek eten.

Natuur in León

In het uiterste noordoosten van de provincie kunt u vanuit uw vakantiehuis het nationaal park Picos de Europa bezoeken. Dit schitterende berggebied kent afwisselend rotsachtige en beboste gebieden, en is een thuis voor veel soorten planten en dieren. In het westen van León ligt het berggebied Sierra de Ancares. Vanuit uw vakantiewoning kunt u in dit uitgestrekte berggebied mooie wandelingen maken. In de dalen stromen beekjes en rivieren, en hier vindt u dan ook begroeiingen die typisch zijn voor vochtige gronden. Hogerop zijn de hellingen bedekt met bossen, en tegen de boomgrens domineren vooral kruiden en heidestruiken de vegetatie. Deze snelle overgang van verschillende landschapstypes is een garantie voor een afwisselende wandeling en interessante ontmoetingen met planten en dieren.

Zo kunt u tijdens een wandeling vanuit uw vakantiehuis verschillende soorten roofvogels tegenkomen. In de lucht zweven soms groepen vale gieren, of een enkele aasgier, slangenarend of dwergarend. Ook de grauwe klauwier, grijze gors en waterspreeuw komen in León voor. In de bossen leven de vuursalamander en de marmersalamander. Hagedissen, zoals de muurhagedis en parelhagedis zijn juist op zonbeschenen plekken aan de bosranden te vinden. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning in León kunt u ook veel soorten insecten tegenkomen. Het zien van kleurrijke dagvlinders is in deze provincie eerder regel als uitzondering.

Vakantiewoningen in León

Vanuit een vakantiehuis in León kunt u makkelijk de mooiste natuurgebieden bezoeken. De vakantiewoningen zijn namelijk op landelijke locaties gesitueerd, of bevinden zich dichtbij de mooiste natuurgebieden uit de streek. U kunt vanuit een vakantiehuis in León mooie berggebieden, zoals de Picos de Europa en Sierra de Ancares, alsook interessante steden bezoeken. Zo hoeft u zich tijdens een verblijf in León zeker niet te vervelen.

Meer informatie over vakantiehuizen in León?

Mocht u nog een vraag hebben over de natuur of over de vakantiewoningen in de Spaanse provincie León, dan kunt u deze gerust aan ons stellen. Wij staan klaar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning!