Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Asturië

Asturië heeft een grote verscheidenheid aan natuur te bieden, van een schitterende kustlijn tot de hoge bergtoppen van Picos de Europa. Vanuit uw vakantiewoning in deze Spaanse provincie kunt u dan ook vele schitterende natuurgebieden bezoeken en hierin mooie en rustige wandelingen maken. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiehuis enkele interessante steden en dorpen bezoeken. Zo kunt u in de hoofdstad van Asturië, Oviedo, verschillende oude kerken en kathedralen bezichtigen. Ook langs de kust liggen er enkele interessante en gezellige havenplaatsen, zoals Avilés en Gijón.

Natuur in Asturië

Het hoogtepunt van de Asturië is ongetwijfeld het berggebied Picos de Europa, dat in het zuidoosten van de provincie te vinden is. De hoogste berg, de Torre de Cerredo, bereikt een hoogte van 2648 meter. Het gebergte bestaat voor het grootste gedeelte uit kalkgesteente, en het kent dan ook een rijke flora en fauna. Vanuit uw vakantiehuis kunt u in de Picos de Europa talrijke wandelingen maken. Aan de noordkant grenst Asturië aan de Golf van Biskaje. De kustlijn is een afwisseling van kleine dorpjes, stranden en rotsige kliffen. Tenslotte vindt u meer landinwaarts heuvelachtige bosgebieden en een tweede gebergte: Collados del Asón. 

In het nationaal park Picos de Europa leven veel soorten vogels. Op mooie dagen kunt u hier gieren en arenden zien, waaronder de vale gier, aasgier en steenarend. Ook kunt u bijzondere zangvogels in het hooggebergte tegenkomen, zoals de Alpenkraai en Alpenheggenmus. Ook wanneer u vanuit uw vakantiehuis de andere natuurgebieden in Asturië bezoekt valt er genoeg te beleven. Op zee vliegen pijlstormvogels langs en zelfs in de bebouwde gebieden leven interessante vogelsoorten, waaronder Europese kanarie en zwarte spreeuw. Naast vogels, valt er ook op andere gebieden genoeg te beleven. Tijdens een wandeling vanuit uw vakantiewoning kunt u talloze soorten planten en insecten tegenkomen. Zo komen er in Asturië veel soorten orchideeën voor, waaronder de zomerschroeforchis en de tongorchis. 

Vakantiehuizen in Asturië

De vakantiewoningen op onze website zijn allemaal gesitueerd op de mooiste locaties in de Spaanse natuur, of liggen dichtbij de mooiste en indrukwekkendste natuurgebieden van Asturië. Een vakantiehuis is dan ook een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiewoning in Asturië één van de gezellige plaatsen bezoeken of een rustige wandeling langs de schitterende kust maken.

Meer weten over vakantiewoningen in Asturië?

Wilt u meer weten over de vakantiehuizen die in Asturië te vinden zijn? Heeft u een vraag over de natuurgebieden in deze Spaanse provincie? U kunt met al uw vragen gerust contact met ons opnemen. Wij zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Asturië!
Lees meer over vakantiehuizen in Asturië
Lees meer over:

Bent u op zoek naar een vakantiehuis Asturië? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hier vindt u meerdere vakantiehuizen in Asturië die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: ze staan allemaal in of nabij de mooiste natuur van deze regio in Noord Spanje. De regio Asturië ligt in het noord-westen van Spanje tussen de regio’s Calicië en Cantabrië. De hoofdstad van de regio is Oviedo en de hele regio telt ruim 1 miljoen inwoners.

Asturië ligt met haar noord kant aan de Atlantische oceaan, dit zorgt ervoor dat er in de regio een zeeklimaat heerst. Dit veroorzaakt onder andere relatief veel neerslag gedurende het hele jaar. Het landschap in deze Spaanse regio is er één van extremen: de bergen zij steil en de rivieren stromen erg snel. Twee bekende rivieren die door de regio stromen zijn de Deva en de Cares, in dit ijskoude water zwemmen onder andere zalm en forel nog rond.

Een belangrijk natuurgebied in Asturië is het zogenaamde bos van Muniellos. Dit gebied wordt gevormd door drie grote dalen en uitgestrekte bossen. Het is zelfs zó uitgestrekt dat het gebied het meest uitgestrekte bosgebied van heel Spanje is. Het bos, dat voornamelijk bestaat uit eiken, herbergt nog een gezonde populatie beren, wolven, otters, reeën en wilde zwijnen. Daarnaast komen er ruim 60 verschillende vogelsoorten voor. Het is tevens één van de weinig plekken in Spanje waar je nog kans hebt om een auerhoen in het wild tegen te komen. Deze grote hoenders lijken een beetje op de (nog) in Nederland levende korhoen, alleen ze zijn ruim anderhalf keer zo groot! Wanneer u zelf eens lekker wilt gaan wandelen in de uitgestrekte bossen van Asturië gebruik dan een vakantiehuis van Natuurhuisje. Het enige nadeel voor een bezoek aan dit gebied is dat je schriftelijke toestemming nodig hebt om in het gebied te mogen komen.

Een ander gebied dat zeker een bezoek waard is, zijn de zogenaamde ‘Pieken van Europa’ in het Spaans ook wel Picos de Europe genoemd. Deze bergketen strekt zich uit over het noorden van Spanje en valt ook deels in de regio van Asturië. Veel bergtoppen van dit massief komen boven de 2400 meter uit. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en hikers om dit gebied eens goed te verkennen.

Wij bieden in Asturië verschillende geschikte vakantiehuisjes die in of nabij de mooiste natuurgebieden staan. Neem gerust contact met ons op als je van plan bent één van bovengenoemde natuurgebieden te bezoeken en wij zullen je zeker verder op weg helpen. Al is het in je zoektocht naar een geschikt vakantiehuis. We kunnen ook helpen met het uitzoeken naar wandeltochten in de omgeving van je vakantieverblijf of meer informatie verstrekken over de flora en fauna die zich in het gebied bevindt. Neemt u voor vragen dus gerust contact met ons op en u zult verzekerd zijn van een heerlijke vakantie in Asturië.