Vakantiehuizen Murcia

Murcia is een provincie in het zuidoosten van Spanje. In de provincie is een diversiteit aan natuurgebieden te vinden. Vanuit uw vakantiewoning kunt u de interessante kustlijn bezoeken, maar ook een wandeling maken in de berggebieden die in deze regio te vinden zijn, zoals Sierra de la Pila. In het noordoosten van de provincie kunt u tijdens een verblijf in een vakantiehuis de hoofdstad van de provincie, de gelijknamige plaats Murcia, bezoeken. In deze typische Spaanse stad zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, zoals oude bruggen, kathedralen en een oud stadscentrum.

Natuur in Murcia
Verspreid in de provincie Murcia liggen verschillende berggebieden. Geheel in het noorden van de regio kunt u vanuit uw vakantiehuis Sierra de el Carche bezoeken. In dit rotsachtige berggebied kunt u prachtige wandelingen maken. De hellingen zijn vooral bedekt met naaldbossen. Zuidelijker in Murcia ligt Sierra de la Pila. In dit berggebied vindt u juist weer meer loofbossen. Daarnaast zijn er ook rotsachtige en ruigere delen te vinden. In het zuidoosten grenst Murcia aan de Middellandse Zee. Ook hier kunt u vanuit uw vakantiewoning interessante natuurgebieden bezoeken. Zo vindt u hier Mar Menor, een groot zoutmeer dat in verbinding met de zee staat.

Vogelliefhebbers moeten vanuit hun vakantiewoning zeker Mar Menor eens bezoeken. In dit zoutmeer rustten en broeden namelijk vele vogelsoorten. U kunt hier bijvoorbeeld de flamingo, dunbekmeeuw en strandplevier tegenkomen. In de gebieden rond het meer broeden veel soorten zangvogels, zoals bijeneter, roodkopklauwier en theklaleeuwerik. In de omgeving maakt u daarnaast kans op het zien van fraaie steltlopers, zoals de griel en de steltkluut. In de berggebieden komen roofvogels voor als vale gier, dwergarend en aasgier.

Vakantiewoningen in Murcia
De vakantiehuizen op natuurhuisje zijn allemaal gesitueerd op mooie locaties in de natuur. Vanuit uw vakantiewoning kunt u dan ook mooie wandelingen in de natuurgebieden van Murcia maken, zowel langs de zoutmeren aan de kust als in de berggebieden wat dieper in het binnenland. Daarnaast kunt u tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Murcia genieten van het warme en zonnige klimaat op het strand, of een gezellige plaats bezoeken. Een bezoek aan de hoofdstad Murcia is zeker de moeite waard. 

Meer informatie over vakantiehuizen in Murcia?
Heeft u een vraag over de natuurgebieden in deze Spaanse provincie? Wilt u meer informatie over een vakantiehuis die u op onze website tegenkwam? U kunt gerust contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in Murcia!
Lees meer over vakantiehuizen in Murcia
Lees meer over:

Vakantiehuis in Murcia huren? Zoek hier tussen verschillende vakantiehuizen in Murcia die allen landelijk gelegen zijn. Murcia is een regio in het zuiden van Spanje. Naast het lekkere weer is er ook genoeg te verkennen voor de natuurliefhebber en rustzoeker. U kunt er bijvoorbeeld de bergketen El Puerto- Carrascoy vinden. Maar u zit tegelijk ook dichtbij de zee om eens lekker af te koelen.

Kijk hieronder voor een overzicht van de vakantiehuisjes die Natuurhuisje.nl te bieden heeft in Murcia. Of lees verder.

Murcia is gelegen ten oosten van de bekendere regio Andalusië. De regio is gelegen aan de Middellandse Zee. De regio is één van de kleinere autonome regio’s die Spanje heeft. De liefhebber van zonnig weer zit in Murcia goed, de zon schijnt er namelijk veel. Doordat de regio vrij onbekend is voor toeristen, is Murcia nog vrijwel onaangetast. Je kunt er namelijk genieten van de onaangetaste natuur maar ook voor de cultuurfan is er genoeg te zien. Ben jij een natuurliefhebber en wil je weg bij het massatoerisme? Dan is Murcia een perfecte vakantiebestemming voor jou! Wij bieden verscheidene huisjes in Murcia aan waar je kunt genieten van rust, ruimte en natuur.

De hoofdstad van Murcia is de gelijknamige stad Murcia. Deze stad is met bijna 500.000 inwoners zeker niet klein te noemen. In deze stad is genoeg te beleven voor diegene die cultuur een warm hart toedragen. Zo kun je er de prachtige Kathedraal van Murcia en het mooie plein in het centrum van Murcia bezichtigen. Vanuit een landelijk vakantiehuisje is het goed mogelijk om eens een dagtripje te maken naar deze mooie stad.

De natuur is veelal nog ongerept in Murcia. Één van de mooiere natuurgebieden in deze regio is de Mar Menor. Dit is een binnenzee met een unieke flora en fauna. Daarnaast heeft Murcia prachtige vrijwel onaangetaste stranden. Je kunt er dus genieten van de Middellandse Zee zonder last te hebben van het massatoerisme, zoals je dat aantreft in de populaire badplaatsen.

Lijkt het je wel wat om eens naar Murcia op vakantie te gaan? De unieke schoonheid van de Mar Menor te bewonderen? Bekijk dan snel eens het aanbod van vakantiehuizen nabij Mar Menor.

Je wilt graag naar Murcia maar het lukt je maar niet om jouw perfecte verblijf te vinden? Dan is het een idee om eens contact op te nemen met ons. Wij staan je graag bij met jouw zoektocht naar jouw droomplekje in Murcia.

Bekijk ook eens vakantiehuisjes in de buurregio Andalusië. Wellicht dat hier wel het huisje dat je voor ogen hebt tussen.