Vakantievilla België

België is misschien niet het grootste land, maar het heeft de natuurliefhebber heel veel te bieden. Uiteraard de Ardennen als bekend natuurgebied, maar er zijn ook andere gebieden zoals bijvoorbeeld Het Zwin of het Turnhouts Vennengebied die het ontdekken meer dan waard zijn. Vanuit je vakantievilla in België ontdek je al deze onontdekte pareltjes in je eigen tempo.

Lees meer over vakantievilla belgië
Lees meer over:

Vakantievilla België

België is een erg leuke bestemming niet ver van Nederland vandaan. Het land is verdeeld in het Franstalige Wallonië en het Nederlandstalige Vlaanderen. Wil je net wat extra luxe tijdens de vakantie, kies dan eens voor een vakantievilla. Een vakantievilla is vaak overal van voorzien en biedt je extra veel ruimte tijdens de vakantie. Dankzij de grootte van een vakantievilla kun je hier ook prima terecht met grote groepen. Vakantievilla’s staan ook midden in de natuur, wat betekend dat je meteen aan een wandeling kunt beginnen wanneer je je huisje uitstapt.

Verken de Belgische natuur

Het landschap in België is erg gevarieerd. In het westen liggen duinen die het land beschermen tegen de Noordzee. Verder naar het oosten zijn de landschappen wat vlakker, maar helemaal in het oosten wordt de natuur gedomineerd door heuvelachtige bosgebieden zoals de Ardennen. Vanwege de verschillende landschappen zijn er ook vele verschillende planten en dieren te vinden. Een van de bekendste gebieden van België is natuurlijk de Ardennen. De bevolkingsdichtheid ligt hier lager dan in Vlaanderen en de natuur is uitgestrekt. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. In de winter zoeken zoogdieren hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen zijn de ijsvogel, ruigpootuil, koningspage, de Europese bever en de zwarte ooievaar. In de bomen leven dieren zoals de mees, vink, sperwer, klapekster, mus en het roodborstje. Naast de vele verschillende vogelsoorten leven er ook herten, reeën, everzwijnen, eekhoorns, hazen en vossen in de bossen. Je kunt je dus wel voorstellen dat er tijdens een wandeling in de Ardennen veel te zien valt!

Natuurreservaat de Hoge Venen is een prachtig gebied wat zeker een bezoek waard is tijdens een verblijf in de regio. Hier vind je een van de meest ongerepte stukjes van het land. Er komen een aantal zeldzame plantensoorten voor en er lopen verschillende wilde dieren rond. Met een beetje geluk spot je misschien wel een wild zwijn, edelhert of zelfs een lynx. De flora bestaat voornamelijk uit heide- en veenplanten. De vele beekjes en riviertjes banen zich een weg door diepe valleien, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Het water wordt opgevangen in stuwmeren, waarbij de stuwdam van Gileppe de bekendste is.

Ga je voor een actieve of ontspannende vakantie

Jong en oud hoeft zich hier absoluut niet te vervelen. Door de hoeveelheid aan natuur zijn de mogelijkheden eindeloos. De echte avonturier kan gaan klimmen of abseilen in de Ardennen. Ook raften en kanoën zijn activiteiten waar de Ardennen om bekend staan. Erg leuke activiteiten voor in de lente en zomer! Minder actieve activiteiten zijn er gelukkig ook door het hele land. Zo zijn er overal wel plekken waar je prachtige wandelingen kunt maken. Veel verhuurders hebben ook een informatiepakket voor je klaarliggen in hun vakantiehuisje. Hierin kun je allerlei tips vinden voor dagjes uit en andere activiteiten in de omgeving. Vaak lichten zij ook graag het één en ander persoonlijk toe.

Bekijk hier alle vakantievilla’s op de mooiste plekjes in België!