Vakantievilla Friesland

Vakantievilla Friesland

Lees meer over Vakantievilla Friesland
Lees meer over:

Vakantievilla Friesland

Ben jij al weleens in Friesland geweest? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de water provincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een vakantievilla in Friesland vast als een vis in het water.

Ontdek de afwisselende natuur in Friesland

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen. Dit is in de Friese Wouden wel anders. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulisselandschap.

En dan is er tot slot nog het Nationaal Park de Alde Feanen. Als je op zoek bent naar een mooi natuurpark in Friesland dan is dit echt een aanrader! Je kunt dit natuurgebied ook wel uniek noemen door het prachtige en afwisselende landschap dat je er tegenkomt. Dat afwisselende landschap zorgt er tevens voor dat je er volop kunt genieten van bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld eekhoorns, reeën, otters en zelfs dassen. Behalve dat je hier heerlijk kan wandelen, kun je ook nog eens de omgeving gaan verkennen per kano. Bij het bezoekerscentrum zijn volop routes verkrijgbaar om het park te voet, te fiets of per kano te gaan ontdekken. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt er namelijk onder andere de aalscholver, blauwe reiger, de zeearend, de ijsvogel en de fuut tegenkomen. De bijzondere zeearend doet regelmatig een broedpoging in de Alde Feanen en deze is te volgen via een webcam van het park. In dit Friese veengebied vind je daarnaast ook grote oppervlakten grasland en je vindt er ook een moerasbos. Er komen meer dan 450 verschillende planten voor en er broeden honderden vogels, de kans is dus groot dat je telkens weer verrast wordt door iets nieuws.

Trek er samen op uit

De meeste bezoekers van Friesland komen hier natuurlijk om te genieten van het water. Kanovaren, zeilen, zwemmen, skûtsjesilen, fierljeppen, vissen en surfen, het is allemaal mogelijk op de tientallen meren, sloten en kanalen die de provincie Friesland rijk is. Beschik je niet over een boot of een kano? Geen nood, want er zijn honderden locaties waar je tijdens je vakantie gemakkelijk dit soort vervoersmiddelen kunt huren. In het noorden van de provincie vind je de Waddenkust, vanaf waar je al wadlopend of per veerboot een paar van de Waddeneilanden kunt bereiken. En wat denk je van fietsen, paardrijden of wandelen? Het kan allemaal uitstekend vanuit een vakantievilla in Friesland.

Hier op deze pagina hebben wij alle vakantievilla’s in Friesland alvast voor jou verzameld!