Vakantievilla Limburg

Vakantievilla Limburg

Lees meer over Vakantievilla Limburg
Lees meer over:

Vakantievilla Limburg

Wil je tijdens jouw verblijf in Limburg van wat extra luxe genieten, verblijf dan eens in een vakantievilla! Door de grootte van onze villa’s kun je hier ook prima terecht met een iets groter reisgezelschap. In een vakantievilla beleef je het optimale comfort met aardig wat luxe. Het komt er eigenlijk op neer dat je geniet van de luxe en comfort zoals je dat ook in een hotel zou doen, maar dan op een onafhankelijke manier. Ook onze vakantievilla’s bevinden zich midden in de natuur!

Ontdek de bijzondere landschappen

Limburg heeft bijzondere landschappen. De heuvels die hier te vinden zijn, zijn ontstaan tijdens de vorming van de Ardennen. De bodem werd met zo’n kracht omhoog gedrukt dat rivieren en smeltwater ervoor zorgden dat er diepe dalen in de dikke krijtbodem werden uitgesleten. Naast heuvellandschappen vind je hier ook oneindige weilanden en ongerepte bossen. Er is in deze provincie veel bijzondere flora te vinden. Zo vind je hier het zinkviooltje dat met zijn karakteristieke gele kleur het landschap opvrolijkt. Het zinkviooltje is een erg unieke plantensoort. In de 19e eeuw werd er zink vanuit de zinkmijnen verspreid langs de oevers, hieruit is het zinkviooltje gegroeid! Ook groeien hier orchideeën in de graslanden en varens vormen het ondergroen van de Limburgse bossen. Varens groeien in alle soorten en maten op vochtige plekjes waar schaduw te vinden is. In Limburg groeit ook de steeliep, een boom die maar liefst 30 meter hoog wordt.

Qua fauna is er ook genoeg te vinden in Limburg. Zo kun je langs stromende beken de zeer geliefde ijsvogel tegenkomen. Ook de oehoe, één van de grootste uilensoorten ter wereld, kun je hier terugvinden. Dit bijzondere dier bevindt zich vooral in stille, verlaten plekjes. Langs bronbeekjes in de bossen spot je misschien wel de vuursalamander. Deze salamander kan maar liefst 20 centimeter land worden en is goed te herkennen aan zijn zwarte lichaam met twee gele strepen. Een andere bijzondere salamander die langs bronbeekjes leeft, is de alpenwatersalamander. Dit dier heeft een perfecte oranje buik. Erg bijzonder dus!

Trek er op uit in de natuur

De reden dat veel mensen naar Limburg gaan, is omdat de natuur erg mooi en divers is. En hoe kun je die natuur nu beter verkennen dan tijdens een wandel- of fietstocht. Naast de prachtige natuur barst Limburg ook van het cultureel erfgoed. De diverse natuurgebieden zijn zeker een bezoekje waard. Er zijn talloze wandelroutes verspreid over de provincie, zo is er voor iedereen wel iets geschikts te vinden. Tijdens vele wandelroutes raak je niet uitgekeken op de omgeving! Neem dus vooral de tijd om alles tot je te nemen en geniet van het moment. Ga je er liever op uit met de fiets, dan kan dat in Limburg ook prima. Er zijn verschillende routes opgesteld die langs de mooiste plekjes komen, maar je kunt ook prime je eigen gang gaan. De provincie kent namelijk een groot fietsknooppuntennetwerk wat het bijna onmogelijk maakt om te verdwalen.

Bekijk op deze pagina alle vakantievilla’s in Limburg!