Vragen of boekingen? Bel 085 888 3337


Algemeen

In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en even helemaal tot rust komen te midden van de natuur. Een natuurhuisje is een plek waar je samenkomt met vrienden om het leven te vieren en waar je de (klein)kinderen kennis laat maken met de prachtige, Europese natuur. Het is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door glooiende heuvels, uitgestrekte weilanden of torenhoge berggebieden. Je kunt er vissen, mountainbiken, wandelen of gewoon heerlijk tot rust komen met een boek op een regenachtige dag. Van hut tot villa; natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Ze doorstaan stormen en liggen soms in onherbergzame regio’s, maar bieden jou als vakantieganger altijd een prettige verblijfplaats om je vakantie in door te brengen. Een natuurhuisje is niet zomaar een slaapplaats tijdens je reis, het is een manier van vakantievieren…

Wij zijn altijd per e-mail bereikbaar, je kunt ons mailen naar info@natuurhuisje.nl. Daarnaast zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer 085 888 3337.

Natuurhuisje werkt als intermediair met verschillende verhuurders, die allemaal hun eigen voorwaarden gebruiken. Algemene voorwaarden die gelden voor al onze natuurhuisjes bieden we daarom niet. Mocht je vragen hebben over de huur- en betalingsvoorwaarden van een bepaald natuurhuisje, dan nemen we hiervoor graag contact op met de betreffende verhuurder.

De advertentie

Je kunt een indicatie van de ligging van elk natuurhuisje bekijken door te klikken op het Google Maps gedeelte in de advertentie. Het is mogelijk hierop in te zoomen, uit te zoomen of de satellietfunctie te raadplegen. Zo krijg je een goed beeld van de omgeving waarin het natuurhuisje zich bevindt.

De beschikbaarheid van elk natuurhuisje kun je ten alle tijden terugvinden in de kalender in de advertentie. Alle nog beschikbare aankomstdata zijn lichtgroen gekleurd. Op deze vakjes kan geklikt worden. Vervolgens verschijnen onder de kalender de mogelijke verblijfsperiodes die vanaf die aankomstdatum te boeken zijn. Wanneer er geen beschikbare aankomstdagen in de kalender vermeld staan, betekent dit dat het natuurhuisje niet meer beschikbaar is.

Natuurlijk mag je trouwe viervoeter mee op vakantie! In veel natuurhuisjes zijn huisdieren van harte welkom. Je kunt deze huisjes herkennen aan het hondensymbooltje en terugvinden via de zoekfilter ‘huisdieren’. Huisjes van verhuurders die liever geen huisdieren toestaan, zijn te herkennen aan het doorkruiste hondensymbooltje. In het boekingsformulier kun je terugvinden hoeveel huisdieren er maximaal door de verhuurder worden toegelaten. Wil je extra huisdieren meebrengen? Neem dan even contact met ons op over de mogelijkheden.

Mijn reservering

De beschikbaarheid van elk natuurhuisje kun je ten alle tijden terugvinden in de kalender in de advertentie. Alle nog beschikbare aankomstdata zijn lichtgroen gekleurd. Op deze vakjes kan geklikt worden. Vervolgens verschijnen onder de kalender de mogelijke verblijfsperiodes die vanaf die aankomstdatum te boeken zijn. Wanneer er geen beschikbare aankomstdagen in de kalender vermeld staan, betekent dit dat het natuurhuisje niet meer beschikbaar is.

Vaak is in overleg met de verhuurder van een natuurhuisje een hoop mogelijk. Mocht je interesse hebben in een afwijkende periode die niet boekbaar is via de website, dan zullen we ons uiterste best doen om bij de verhuurder na te gaan of een afwijkende periode ook mogelijk is om te boeken. Houdt er rekening mee dat er bij het huren van een afwijkende periode extra kosten in rekening kunnen worden gebracht. Uiteraard word je hier door ons over geïnformeerd.

De meeste natuurhuisjes zijn in het beheer van particulieren, echter zijn er ook natuurhuisjes die worden beheerd door touroperators. Er zijn dus twee mogelijkheden:

  • Een boeking bij een particulier

In het geval dat je een natuurhuisje boekt dat wordt beheerd door een particulier, dan wordt de boeking eerst voorgelegd aan de eigenaar. Nadat de verhuurder akkoord is met de boeking ontvang je een bericht dat de boeking is geaccepteerd. Vanaf dat moment is de boeking definitief en handelt de verhuurder de boeking met je af. Denk hierbij aan de betaling, sleuteloverdracht, adresgegevens en aankomst- en vertrektijden.

  • Een boeking bij een touroperator

Een boeking op een natuurhuisje dat beheerd wordt door een touroperator, wordt in de meeste gevallen direct na de boeking omgezet in een definitieve boeking. Na de boeking ontvang je van Natuurhuisje een overzicht van je boeking. Daarna volgt er een mail van de touroperator waarin je verdere uitleg krijgt over de te nemen stappen (aanbetaling, sleuteloverdracht, enzovoort).

Het is helaas niet mogelijk om een optie op één van de natuurhuisjes te plaatsen. Om te zorgen dat niemand je voor is en de periode niet door iemand anders wordt geboekt, kan je 24 uur per dag een reservering plaatsen via onze website.

Rechts boven op ons website vind je een kopje 'inloggen'. Hier kun je een account aanmaken waarin je je toekomstige boekingen kunt beheren en favoriete natuurhuisjes kunt opslaan. Wanneer je een boeking hebt gemaakt, ontvang je daar per mail ook altijd een reserveringsbevestiging van met daarop alle gegevens van jouw boeking. Denk hierbij aan de huursom, extra kosten, je persoonlijke gegevens en de huiscode van het geboekte huisje.

BETALING & ANNULERING

De betaling van een boeking verloopt direct tussen gast en de verhuurder. Nadat de verhuurder een boekingsverzoek heeft goedgekeurd, zal hij op korte termijn zelf contact met je opnemen over de betaling, sleuteloverdracht en aankomst- en vertrektijden.

Betalingen van boekingen kunnen in orde worden gemaakt per bankoverdracht. Alle verhuurders maken gebruik van internetbankieren. De verhuurder van een natuurhuisje neemt na het goedkeuren van de boeking contact met je op over de betalingsvoorwaarden en mogelijkheden van betaling.

Per verhuurder verschillen de betalingsvoorwaarden. In veel gevallen is er inderdaad sprake van een aanbetaling. In het geval van een boeking bij een touroperator staan de aanbetalingsregels vermeld op het boekingsformulier nadat je een boeking hebt gemaakt. In het geval van een last minute boeking waarbij de aankomst enkele dagen later al plaatsvindt, dien je vaak in één keer het gehele huurbedrag over te maken. In zo’n geval is er meestal dus geen sprake van een aanbetaling.

Indien een reservering geannuleerd moet worden, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van je. In de meeste gevallen kunnen we een boeking nog kosteloos annuleren als de annulering direct na de reservering aan ons kenbaar wordt gemaakt. De mogelijke annuleringskosten verschillen per verhuurder, vanwege het feit dat al onze verhuurders hun eigen betalings- en annuleringsvoorwaarden hanteren.

Staat jouw vraag er niet bij?

Heb je vragen over het zoeken en boeken van een natuurhuisje? We beantwoorden je vragen graag. Voor vragen en opmerkingen zijn wij dagelijks bereikbaar, zowel per e-mail als telefonisch. Je kunt ons bereiken via info@natuurhuisje.nl of via het telefoonnummer 085 888 3337.