Villa Luxemburg

Villa Luxemburg

Lees meer over Villa Luxemburg
Lees meer over:

Villa Luxemburg

De Belgische provincie Luxemburg, gelegen in het uiterste zuidoosten van het land, vormt een groot deel van de Belgische Ardennen. De provincie is geliefd onder liefhebbers van natuur, rust, lieflijke dorpen en gezellige steden. De vele rivieren die door de heuvels kronkelen, lenen zich perfect voor een fanatieke kajaktocht. Doe jij het liever wat rustiger aan? Trek dan je wandelschoenen aan en verken de Ardense bossen vanuit jouw eigen villa. Ook kun je gewoon heerlijk genieten van de rust en een dagje even helemaal niets doen.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Luxemburg

Ruim 51 procent van de provincie Luxemburg bestaat uit bosgebied, wat het de meest beboste provincie van België maakt! Deze bossen, waarbij een duidelijk evenwicht is tussen loofbomen, zoals de es, eik, esdoorn, berk, iep, haagbeuk en naaldbomen, zoals de den, spar en Douglas spar, worden afgewisseld met heuvelachtige weilanden en weinig landbouwgrond. Je hebt hier dus weinig last van ronkende tractoren, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur en rust die jouw vakantiehuisje omringen. Wil je juist zien hoe de lokale inwoners leven, dan zijn er behoorlijk wat prachtige plaatsen en dorpjes te vinden. Door het grillige landschap liggen in verborgen dalen of op heuvelkammen prachtige dorpjes verscholen.

Luxemburg heeft een groot aantal rivieren, waaronder de Lesse, Semois, Sure, Lhomme en Ourthe en riviertjes zoals de Vierre, Ton, Vire en Rulles. Op de Vierre bij Suxy en de Ourthe bij Nisramont zijn stuwdammen gebouwd. Alleen het meest zuidelijkste deel van Luxemburg, genaamd de Gaume, of ook wel Belgisch-Lotharingen, valt onder Lotharingen in plaats van de Ardennen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen.

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige provincie in België

Het hoogste punt van de provincie Luxemburg is de Baraque de Fraiture, een 651 meter hoge berg, waar rondom de hoogste toppen enkele tientallen dagen per jaar mogelijkheden voor wintersport zijn. Geniet met de hele familie van de Belgische geschiedenis tijdens een bezoek aan één van de ruïnes en kastelen. Bezoek bijvoorbeeld het Chateau de Bouillon, gelegen in het plaatsje Bouillon in het zuiden, niet ver van de Franse grens vandaan. In de zomer zijn hier verschillende roofvogelshows die de moeite waard zijn! Niet ver van Bouillon vandaan ligt een dierenpark met wel negentig verschillende diersoorten, waaronder witte leeuwen, tijgers en apen. Of bezoek het Chateau de Mirwart en het bijbehorende dorpje. Rondom dit kasteel kun je verschillende wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld naar de watermolen van Mirwart via prachtige brede lanen, smalle bospaden en bruggen.

Bekijk op deze pagina de mooiste villa’s in Luxemburg!