Villa Sicilie

Villa Sicilie

Lees meer over Villa Sicilie
Lees meer over:

Villa Sicilië

Sicilië is een prachtig eiland onderaan de punt van Italië. Voor Nederlanders is dit eiland nog relatief onbekend, maar er valt hier zeker genoeg te zien! Je kunt hier genieten van schilderachtige landschappen met kleine baaien tussen de rotsen en bergen. Wil je tijdens jouw verblijf in Sicilië genieten van wat extra luxe? Verblijf dan eens in een villa! Hier geniet je van alle gemakken die je thuis ook hebt, en sommige villa’s bieden zelfs nog iets extra’s. Villa’s zijn vaak geschikt voor een groter reisgezelschap, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met je partner of met een vriend/vriendin wat meer ruimte wilt. Ook dan is het heerlijk vertoeven in een villa in Sicilië!

Geniet van het variërende landschap

Met een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer is Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Je kunt hier dus heerlijk genieten van het strand en de zee. De vulkaan Etna bevindt zich in het oosten van het eiland. Dit is een actieve vulkaan met vijf actieve hoofdkraters. Je kunt er tijdens een vakantie voor kiezen om de vulkaan te beklimmen onder begeleiding met de gids. Wil je het rustiger aan doen, dan kun je ook de stoeltjeslift omhoog nemen en vervolgens gebruik maken van de jeeps. Het is rondom de Etna redelijk vlak en hier wordt dan ook veel fruit verbouwd. Verder naar het midden en westen van Sicilië domineren heuvels het landschap. Deze heuvels zijn tijdens de zomermaanden goudbruin vanwege de droogte. Grote, groene bossen kun je vinden in het noorden van het eiland. De bossen bevinden zich op berghellingen van onder andere Peloritani, Nebrodi en Madonie. Het meer Lago Pergusa ligt precies in het midden van Sicilië. Daarnaast barst Sicilië ook van de natuurreservaten, dus je kunt er zeker van zijn dat je daar als natuurliefhebber je hart kunt ophalen!

Er valt hier zoveel te beleven

Je kunt hier natuurlijk eindeloos genieten van het strand, maar daarnaast zijn er nog vele andere dingen te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Cavagrande del Cassibile. Dit is een natuurreservaat waar je onder andere een tocht kunt maken naar een helderblauw meer. Ook kun je er voor kiezen om juist de hoogte op te zoeken. Je wordt dan beloond met prachtige vergezichten! Vergeet zeker niet om je goede wandelschoenen mee te nemen, want het kan behoorlijk pittig zijn! Je kan namelijk over ruwe en rotsachtige stukken komen en er zijn ook een aantal steile gebieden. Het prachtige uitzicht is het uiteraard wel waard! Ook de tempelvallei in Agrigento is een aanrader. Hier vind je prachtige, historische, Griekse tempels. De Tempio di Ercole is de grootste en oudste tempel van de stad. Ook de Tempio di Giunone is erg mooi. Naast dat deze tempel een aantal prachtige details heeft, biedt het ook een mooi uitzicht. Je kijkt namelijk uit over de heuvelrug met de tempels en de stad Agrigento.

Op deze pagina hebben wij alle beschikbare villa’s in Sicilië voor jou verzameld.