Wandelen Achterhoek

Wil jij een fijne wandelvakantie beleven in eigen land? Ga dan eens wandelen in de Achterhoek! De Achterhoek vind je in de provincie Gelderland en is een waar natuurparadijs, wat het dus perfect maakt voor prachtige wandelingen in de natuur! Je vindt hier glooiende coulissenlandschappen, houtwallen, akkerlanden en nog veel meer. Je wandelvakantie in de Achterhoek maak je pas écht compleet met een accommodatie van Natuurhuisje, middenin de natuur!

Lees meer over wandelen Achterhoek
Lees meer over:

Wandelen Achterhoek

Wil jij een fijne wandelvakantie beleven in eigen land? Ga dan eens wandelen in de Achterhoek! De Achterhoek vind je in de provincie Gelderland en is een waar natuurparadijs, wat het dus perfect maakt voor prachtige wandelingen in de natuur! Je vindt hier glooiende coulissenlandschappen, houtwallen, akkerlanden en nog veel meer. Je wandelvakantie in de Achterhoek maak je pas écht compleet met een accommodatie van Natuurhuisje, middenin de natuur!

In het oosten van de provincie Gelderland vind je de prachtige Achterhoek. Deze regio staat bekend om de prachtige coulissenlandschappen, houtwallen, heggen, akkerlanden en wijngaarden. Het is hier dan ook de perfecte omgeving voor prachtige natuurwandelingen! Wandelen kun je hier door de hele regio, maar vooral Winterswijk is populair onder wandelaars, dit gebied is zelfs uitgeroepen tot Nationaal Landschap! Ben jij echt fan van wandelen in eigen land, dan mag de Achterhoek echt niet missen. De relatief onontdekte regio de Achterhoek is een echt wandelparadijs, en in de natuur kun je echt alle kanten op. Je kunt je hier echt eindeloos vermaken! In plaats van voor een standaard accommodatie te kiezen, kun je ook eens een keertje gaan voor een Natuurhuisje! Het fijne is dat je vanuit je Natuurhuisje gelijk de natuur in kunt om te wandelen, want de mooiste landschappen liggen bij onze accommodaties pal voor de deur!

Misschien snapt niet iedereen je wanneer je zegt dat wandelen voor jou echt vakantie betekent. Het lijkt misschien niet voor iedereen iets wat relaxed is, maar jij weet dat dat zeker wel zo is! Wij snappen ook helemaal dat wandelen op vakantie heerlijk is. Een wandelvakantie is daarom voor een wandelaar een ware droom! Hoe fijn is het wel niet om heerlijk te kunnen uitwaaien in de pure lucht van de natuur, genietend van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien en de fijne lichaamsbeweging? Al deze factoren bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat wandelen echt een ontzettend gezonde activiteit is, zowel voor je lichaam als voor je geest. Fysiek ben je namelijk volop bezig, wat het goed maakt voor je conditie en je spieren. Geestelijk gezien ben je je even helemaal aan het opladen met de kracht van de natuur, gefocust op de simpele, mooie dingen in het leven. Na een wandelvakantie kun je er dus gegarandeerd weer tegenaan op werk of thuis!

Wie denkt dat je voor een geslaagde wandeling ver moet reizen, heeft het fout. In Nederland is er namelijk op zoveel plekken nog zo’n grandioos mooie natuur te vinden die op je wacht ontdekt te worden! Een van die plekken is de Achterhoek in Gelderland. De regio is nog relatief onontdekt in Nederland, dus je zou zeker moeten profiteren van de pure rust en sereniteit die er hier nog hangt. Wanneer je gaat wandelen op vakantie, wil je dit natuurlijk wel zoveel mogelijk en zo makkelijk mogelijk kunnen doen. Daarom is het zeker aan te raden een Natuurhuisje te boeken, want vanuit hier beloop je zo de mooiste wandelroutes van de Achterhoek!

Wandelen vanuit je Natuurhuisje

Alle accommodaties die je hier vindt zijn uitgezocht op de locatie ten opzichte van de mooiste wandelroutes in de Achterhoek. Zo hoef jij alleen maar wakker te worden, te ontbijten en je kunt zo de deur uit om lekker te gaan wandelen! Het maakt niet uit of je nu een beginnende of ervaren wandelaar bent, er zijn altijd wel geschikte wandelroutes te vinden in de Achterhoek. Wil je even helemaal iets anders tijdens deze wandelvakantie in de Achterhoek? Kies dan eens voor een Natuurhuisje. Dan ben je er zeker van dat je middenin de natuur verblijft, ver weg van het massatoerisme en de drukte.

Accommodaties die je hier kunt vinden lopen er uiteen. Zo kun je een prachtige glamping accommodatie boeken, zoals een safaritent, yurt, tipitent of pipowagen, maar ook hebben wij de meest bijzondere vakantieboerderijen, vakantievilla’s, B&B’s en bungalows. Wil je echt helemaal onbezorgd vakantie vieren in de Achterhoek, ga dan eens voor B&B. Dan zit een heerlijk vers ontbijtje inbegrepen, met liefde bereid door de verhuurders. Je kunt al deze accommodaties normaal of wat luxer huren in de Achterhoek. Ben jij dus wel een luxepaardje? Kies dan eens voor een beetje extra ontspanning met een badkuip, zwembad of sauna bij de accommodatie.

Het natuurschoon van de Achterhoek

De Achterhoek is een grandioos mooie regio in Gelderland. Je kunt wel zeggen dat dit een waar wandelaarsparadijs is! Tijdens je wandeling in de Achterhoek kom je langs coulissenlandschappen, houtwallen, heggen, akkerlanden en wijngaarden. Je kunt werkelijk wekenlang in de Achterhoek verblijven zonder ooit uitgekeken te raken op alles wat je ziet. Het plattelandsleven beleef je in de Achterhoek echt op zijn best. Vooral in een van de vele natuurgebieden waar de natuur wordt beschermd, kun je uitstekend wandelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de natuurgebieden Vragenderveen, Korenburgerveen, de Lochemse Berg en de Steengroeve? Net over de grens met Duitsland is er ook nog prachtige natuur te vinden, bijvoorbeeld in het Zwillbrocker Venn met vele flamingo’s en kokmeeuwen. Een stadje bezoeken met rijke historie kan ook prima net over de grens.

Naast de vele natuurgebieden in de Achterhoek, kun je ook de nodige portie cultuur snuiven. Door de hele regio vind je namelijk vele kastelen, landgoederen en landhuizen waar je allemaal langs kunt lopen tijdens een lange wandeling. Vooral rondom het dorp Vorden vind je vele prachtige kastelen, die je allemaal kunt bezoeken langs de Achtkastelenroute, die je met de fiets kunt doen. Aangezien er zoveel wijngaarden zijn in de Achterhoek, mag ook een bezoekje hieraan niet missen. Je kunt een wijnproeverij doen in een van de wijngaarden, en daarnaast kun je ook het museum MORE bezoeken! Wie weet kom jij wel in de periode wanneer de Zwarte Cross Festival aan de gang is, wat het grootste motorcross-event is van West-Europa!

Voor een geslaagde wandelvakantie in eigen land hoef je dus niet meer veder te zoeken. In de Achterhoek vind je vele prachtige natuurgebieden waar je echt je hart kunt ophalen in de natuur onder het genot van een mooie wandeling. Maak al je wandelingen vanuit je Natuurhuisje, middenin de natuur!