Wandelen Duitsland

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa. Er vallen namelijk nog heel veel wandelroutes te ontdekken, ver weg van de toeristenmassa!

Lees meer over wandelen Duitsland
Lees meer over:

Wandelen Duitsland

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa. Er vallen namelijk nog heel veel wandelroutes te ontdekken, ver weg van de toeristenmassa!

In Duitsland vind je schitterende heuvelachtige gebieden en veel bossen zoals het Zwarte Woud. Op maar een aantal uur rijden van Nederland vind je de ideale vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen!

Een wandelvakantie

Wanneer je denkt aan een vakantie, denkt niet gelijk iedereen aan een wandelvakantie waarin lichaamsbeweging centraal staat. Toch is dit voor vele wandelliefhebbers de grote droom! Wanneer je van wandelen en hiken houdt, is het geweldig om voor de deur van je accommodatie een prachtige wandelroute te hebben, of zelfs meerderen. Denk aan routes door de bergen, door de heuvels, of misschien ben je wel meer van de lange strandwandelingen. Ook in Duitsland hebben wij prachtige wandelroutes! Bij Natuurhuisje hebben wij talloze accommodaties door heel Duitsland vanuit waar je de wandeling vaak direct kan beginnen. In vele gevallen vind je een pracht route pal voor de deur, of op erg korte afstand.

Het fijne aan een wandelvakantie is dat je op vakantie bent, maar tegelijkertijd wel gezond bezig bent. Je bent immers aan het wandelen, en dat ook nog eens in de natuur. Maar waar jij op gefocust bent, is natuurlijk het genieten van de prachtige vergezichten, de verwarmende zon en de pure lucht van de ongerepte natuur. Dit is dan ook het ultieme ‘even weg’ gevoel dat je zou verwachten bij een wandelvakantie. Ben je nog nooit op een wandelvakantie geweest? Geen paniek. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes door heel Duitsland voor beginnende wandelaars, waarvoor je niet door de heuvels hoeft of over steile hellingen. Voor de ervaren wandelaars is Duitsland echter ook een walhalla. Je kunt vele uitdagende wandelingen maken in zowel wat bekendere als onbekendere regio’s.

Natuur in Duitsland

Voor een vakantie die volledig in het teken staat van de natuur is het helemaal niet nodig om ver te reizen. Duitsland is een land met veel verschillende natuurgebieden met ieder zijn eigen kenmerken. Doordat Duitsland een groot land is kom je in hetzelfde land schitterende meren, platteland, maar ook heuvels en bergen tegen. Voor ieders wat wils.

Wanneer je op vakantie gaat kan het fijn zijn om niet te lang in de auto te zitten. Langs de grens van Duitsland vind je gebieden als de Eifel, de Moezel en het Sauerland. Deze gebieden liggen op slechts op enkele uren rijden en er is genoeg te beleven. Langs de Moezel, de rivier die door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk loopt, kun je langs het water verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken en genieten van de mooie natuur.

De bossen van het Zwarte Woud en Thüringen liggen iets verder van de grens af, maar zijn zeker bestemming waar je in een dag heen kunt rijden. Het Zwarte Woud ligt tegen de grens van Frankrijk en is de ideale plek om de natuur in te trekken. In dit dichtbeboste gebied vind je verschillende diersoorten die leven in een gebied wat afgewisseld wordt door grote meren en hoge bergen. Dit grootste bosgebied van Duitsland is heel populair onder toeristen.

Naast wandelen in Duitsland zijn er in het land ook volop bezienswaardigheden te bezoeken, zeker in de gebieden die echt populair zijn onder de toeristen. Hier vind je volop musea en andere activiteiten die je samen met je partner of je hele gezin kunt gaan beleven.

Slapen in een Natuurhuisje

Vooral wanneer je iedere dag gaat wandelen, is het van groot belang om een comfortabele, rustige accommodatie te boeken waar je weer helemaal kan bijtanken. Ga je meerdere dagen achter elkaar wandelen, dan is het namelijk belangrijk dat je de volgende dag weer volop op pad kunt gaan! Een druk hotel of appartementencomplex in de stad waar veel toeristen verzamelen, is voor een wandelvakantie misschien niet zo’n goed idee. Hier krijg je namelijk niet de kans om volledig uit te rusten, door de herrie en de drukte van de andere vakantiegangers. Doe het daarom eens anders de aankomende vakantie, en verblijf eens in een Natuurhuisje! Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn gelegen middenin de natuur op de mooiste plekjes van Nederland.

Op deze pagina vind je specifiek accommodaties die zijn uitgezocht op basis van de wandelroutes die in de buurt gevonden kunnen worden. Dit wilt dus zeggen dat jij iedere ochtend gelijk na het ontbijt eropuit kunt gaan en kunt gaan wandelen! Je hoef er dus niet voor te reizen om op wandellocatie aan te komen, want de accommodatie is al gelegen middenin de natuur. Dit is werkelijk een ware droomvakantie voor wandelliefhebbers! Je bevindt je hier dus ver weg van het massatoerisme, de drukte en de hectiek van de stad en het werkleven. Je kunt in een Natuurhuisje even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je volledig focussen op wat jij leuk vindt: wandelen in Nederland!

Alle accommodaties die wij aanbieden zijn uniek. Dit wilt zeggen dat je hier geen standaard hotels tegenkomt waar het verblijf onpersoonlijk is. Hier vind je eerder accommodaties zoals B&B’s, safaritenten, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes aan het water, tipitenten, yurts, vakantievilla’s en glampings. Je zult in een Natuurhuisje dus het ware buitenleven kunnen ervaren, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van kamperen! In een glamping accommodatie kun je bijvoorbeeld rekenen op een tent die al is opgezet, met heerlijke bedden en schoon sanitair. In een B&B kun je dan weer genieten van een vers ontbijtje in de ochtend, en doordat je verblijft op het erf of in het huis van de eigenaren, kun je altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Wie weet kunnen zij je helpen met het vinden van de mooiste wandelroutes!

Duitsland is een zeer veelzijdig land met een mooie afwisseling van verschillende soorten natuur. Je hoeft dus niet ver van huis te gaan om een prachtig stukje buitenland te zien en met ons ruime aanbod van vakantiehuisjes is er altijd een huisje in de natuur dat perfect bij jou reis past.