Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Wandelen in Gelderland

Ben jij een echte wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Gelderland! Je hoeft echt niet je eigen land uit om spectaculaire natuurwandelingen te kunnen maken. Gelderland heeft namelijk nog zoveel prachtige onontdekte plekjes in de natuur waar jij urenlang kunt wandelen. Tijdens een wandelvakantie in Gelderland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Lees meer over wandelen in gelderland
Lees meer over:

Wandelen in Gelderland

Ben jij een echte wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Gelderland! Je hoeft echt niet je eigen land uit om spectaculaire natuurwandelingen te kunnen maken. Gelderland heeft namelijk nog zoveel prachtige onontdekte plekjes in de natuur waar jij urenlang kunt wandelen. Tijdens een wandelvakantie in Gelderland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Voor iedereen die van wandelen houdt is het begrijpelijk dat je op vakantie ook zo veel mogelijk wilt kunnen wandelen. Er is voor wandelaars werkelijk niks fijners dan de deur uit kunnen stappen en meteen een mooie wandeling te kunnen gaan maken! Tijdens het wandelen staat het ontdekken van nieuwe pareltjes in de natuur centraal, samen met het genieten van de heerlijke lichaamsbeweging. Dit klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren, maar voor wandelaars zeker wel!

Je kunt natuurlijk gaan wandelen in Gelderland voor enkel een dagje. Dit is prima, want door de korte afstanden zal je optimaal van de dag kunnen genieten. Echter kun je er ook een mini vakantie van maken en een paar dagen gaan wandelen in Gelderland, tijdens een lang weekend bijvoorbeeld. Tijdens meerdere dagen wandelen in Gelderland krijg je pas écht de kans om je op te laden met de kracht van de natuur. Een aantal dagen achter elkaar gaan wandelen is natuurlijk hartstikke goed voor je fysieke en mentale gezondheid! Voor jong en oud, ervaren en onervaren is wandelen in Nederland dus echt ontzettend aan te raden. Voor de echte fanatiekelingen behoort een wandelvakantie van een week of zelfs meer natuurlijk ook tot de opties. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een geschikte accommodatie, en die vind je bij Natuurhuisje, middenin de natuur!

Natuur in Gelderland

Gelderland staat natuurlijk bekend om de Veluwe, een uitgestrekt gebied dat voornamelijk bestaat uit bossen. Een deel van dit gebied is met haar ruim 91.000 hectare aangemerkt als beschermd Natura 2000 gebied. Bij de gebieden die aangesloten zijn bij dit netwerk van beschermde natuurgebieden, staan het behoud en het herstel van de biodiversiteit hoog in het vaandel. Dit is dan ook de reden dat je op de Veluwe nog steeds groepen wilde zwijnen, herten en wisenten kunt vinden.

Op de Veluwe gaan cultuur en natuur hand in hand. Enerzijds vind je er landgoederen, uitkijktorens, zandverstuivingen en heidevelden die het decor bieden voor een lange wandeltocht. Anderzijds zijn er de kastelen, musea, architectonische hoogstandjes en sfeervolle dorpen en steden waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Met andere woorden, de Veluwe is enorm veelzijdig en valt niet in één dag te beleven. Reden genoeg dus om voor langere tijd een vakantiehuisje in Gelderland te huren!

Het oostelijke deel van de provincie Gelderland wordt gevormd door de Achterhoek. De Achterhoek is een gebied met relatief veel kastelen en landhuizen. Het dorp Vorden is met zijn acht kastelen één van de meest kasteelrijke dorpen van het land en daarom zeker een bezoek waard. De Achtkastelenroute leidt je langs al deze kastelen en zorgt ervoor dat je de hoogtepunten van deze regio niet hoeft te missen. Ook elders in de Achterhoek kun je heerlijke wandeltochten maken, waarbij je langs houtwallen, heggen, akkerland en wijngaarden komt. Vooral de landschappen rondom Winterswijk zijn erg geliefd onder wandelaars. Mede hierom is het gebied rondom deze plaats in 2008 uitgeroepen tot een heus Nationaal Landschap.

Ook de Betuwe is een leuke streek om te verblijven. Deze landstreek staat bekend om de tuinbouw die er plaatsvindt. Met name de appel-, peren- en kersenboomgaarden sieren hier het landschap. In het voorjaar staan de vele fruitbomen in bloei en dat zorgt voor een schitterend decor voor je wandel- of fietstocht.

Slapen in een Natuurhuisje

Vooral wanneer je iedere dag gaat wandelen, is het van groot belang om een comfortabele, rustige accommodatie te boeken waar je weer helemaal kan bijtanken. Ga je meerdere dagen achter elkaar wandelen, dan is het namelijk belangrijk dat je de volgende dag weer volop op pad kunt gaan! Een druk hotel of appartementencomplex in de stad waar veel toeristen verzamelen, is voor een wandelvakantie misschien niet zo’n goed idee. Hier krijg je namelijk niet de kans om volledig uit te rusten, door de herrie en de drukte van de andere vakantiegangers. Doe het daarom eens anders de aankomende vakantie, en verblijf eens in een Natuurhuisje! Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn gelegen middenin de natuur op de mooiste plekjes.

Op deze pagina vind je specifiek accommodaties die zijn uitgezocht op basis van de wandelroutes die in de buurt gevonden kunnen worden. Dit wilt dus zeggen dat jij iedere ochtend gelijk na het ontbijt eropuit kunt gaan en kunt gaan wandelen! Je hoef er dus niet voor te reizen om op wandellocatie aan te komen, want de accommodatie is al gelegen middenin de natuur. Dit is werkelijk een ware droomvakantie voor wandelliefhebbers! Je bevindt je hier dus ver weg van het massatoerisme, de drukte en de hectiek van de stad en het werkleven. Je kunt in een Natuurhuisje even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je volledig focussen op wat jij leuk vindt: wandelen in Nederland!

Alle accommodaties die wij aanbieden zijn uniek. Dit wilt zeggen dat je hier geen standaard hotels tegenkomt waar het verblijf onpersoonlijk is. Hier vind je eerder accommodaties zoals B&B’s, safaritenten, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes aan het water, tipitenten, yurts, vakantievilla’s en glampings. Je zult in een Natuurhuisje dus het ware buitenleven kunnen ervaren, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van kamperen! In een glamping accommodatie kun je bijvoorbeeld rekenen op een tent die al is opgezet, met heerlijke bedden en schoon sanitair. In een B&B kun je dan weer genieten van een vers ontbijtje in de ochtend, en doordat je verblijft op het erf of in het huis van de eigenaren, kun je altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Wie weet kunnen zij je helpen met het vinden van de mooiste wandelroutes!