Wandelen Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie in Nederland, maar biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van een prachtige wandeling in de natuur. Vooral het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in de provincie dat vele fanatieke wandelaars trekt die komen genieten van de prachtige landschappen, flora en fauna. Voor een fijne wandelvakantie in eigen land kun je dus prima in Utrecht terecht!

Lees meer over wandelen Utrecht
Lees meer over:

Wandelen Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie in Nederland, maar biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van een prachtige wandeling in de natuur. Vooral het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in de provincie dat vele fanatieke wandelaars trekt die komen genieten van de prachtige landschappen, flora en fauna. Voor een fijne wandelvakantie in eigen land kun je dus prima in Utrecht terecht!

De provincie Utrecht is naast het zijn van de kleinste provincie van Nederland, ook één van de meest dichtbevolkte. Gelukkig zijn er nog wel veel plekjes in de natuur te vinden in Utrecht waar je prima kunt wandelen, fietsen en recreëren. Ten oosten van de stad Utrecht ligt het welbekende Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, wat na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland is! Je kunt je dus wel voorstellen dat de mogelijkheden tot avonturen in de natuur hier eindeloos zijn. Hiernaast vind je nog vele andere natuurgebieden, rijk aan onder andere stuwwallen, heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden. Door de gevarieerde landschappen kun je dan ook genieten van vele soorten flora en fauna.

Om optimaal te kunnen genieten van de mooiste wandelingen in Utrecht, kun je het beste dichtbij de fijnste wandelgebieden verblijven. Hierom hebben wij bij Natuurhuisje de beste selectie aan accommodaties middenin de natuur voor je uitgezocht, zodat je direct vanuit je verblijf de prachtige natuur kunt inlopen. In een accommodatie van Natuurhuisje verblijf je dan ook ver weg van het massatoerisme en de herrie en drukte van de stad. Je zult dus optimaal kunnen genieten van rust, ruimte en privacy om je heen. Je zult dus helemaal kunnen opladen in de natuur van Utrecht! In ons aanbod vind je unieke, kleinschalige accommodaties zoals Bed and Breakfasts, vakantiehuisjes, vakantieboerderijen, tipitenten, boomhutten en glampings. Je kunt dus genieten van de ultieme outdoor vakantie, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van kamperen! Reken op optimaal comfort en alle faciliteiten die je nodig hebt om een topvakantie te beleven. Door de kleinschaligheid van onze accommodaties in Utrecht kun je vaak direct terecht bij de eigenaren of gastheer/gastvrouw met al je vragen over de omgeving! Zij geven je dan graag de beste tips.

Niet alleen in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en in de diverse landschappen kun je uitstekend wandelen en recreëren in Utrecht. Je vindt hier namelijk ook verschillende plassen voor eindeloos waterplezier, wat erg leuk is voor de afwisseling na al dat wandelen! Een ander leuk uitje voor de afwisseling is bijvoorbeeld naar de gelijknamige hoofdstad Utrecht. Voor jong en oud valt er dus van alles te beleven in Utrecht, wat het een uitstekende bestemming maakt voor een vakantie met je partner, met het gezin of met een vriendengroep!

Wandelen in de natuur van Utrecht

Het meest bekende en mooie natuurgebied om te wandelen in de provincie Utrecht is toch wel het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dit Nationaal Park loopt dwars door de provincie van zuid naar noord, van de omgeving van Naarden tot aan Rhenen. Dit 6000 ha grote gebied is rijk aan vele verschillende soorten landschap en dus flora en fauna. Voor een geslaagd dagje wandelen zit je hier dus helemaal goed! Je bevindt je hier in een paradijs van landschappen die bestaan uit bossen, heiden, veenlandschappen en akkerlandschappen. De bossen bestaan uit vele verschillende soorten, zoals loofbossen, naaldbossen, eikenbomen, beuken en berkenbomen. Een wandeling door de bossen is dan ook een favoriet voor vele toeristen!

Ben jij een vogelspotter? Dan kun je in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug vele soorten vogels vinden. Neem je verrekijker mee en spot soorten zoals de kuifmees, goudhaan, kruisbek, groene specht en de kleine bonte specht. De heidegebieden trekken dan juist weer vogels zoals klapeksters aan in het najaar! Ben jij meer van het wild spotten? Dan kun je met een klein beetje geluk vele soorten dieren spotten op de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens je wandeling kun je op zoek gaan naar dassen, reeën, konijnen, eekhoorntjes, boommarters, hagedissen en ringslangen!

Niet alleen in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, maar ook in de niet-officiële natuurparken kun je uitstekend wandelen! Buiten de Utrechtse Heuvelrug vind je onder andere stuwwallen, heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden wat zorgt voor spectaculaire vergezichten en droomachtige landschappen. Ook in deze gebieden kun je met een beetje geluk dieren zoals vossen, reeën, dassen en boommarters spotten. De Soesterduinen is een uniek landschap met enorme stuifzandgebieden waardoor je ook heerlijk kunt wandelen! Voor wie graag bij of op het water is, is een bezoekje aan de Vinkeveense Plassen en leuk idee. Dit is een reuzegroot watersport- en natuurgebied waar je ontzettend fijn kunt recreëren en kunt doen aan verschillende watersporten! Je kunt er onder andere kanoën en waterskiën, wat heerlijke activiteiten zijn in de zomer. Ook kun je de Nes bezoeken, wat een ander waterig gebied is dat je kunt verkennen met een kano of roeiboot. Hier kun je tevens vele plantensoorten en vogelsoorten bewonderen.

Voor wat culturele afwisseling na al het wandelen kun je een dagje eropuit naar de hoofdstad Utrecht. Hier vind je interessante musea, lekkere restaurants en gezellige straten en pleintjes! Een dagje in Utrecht is gegarandeerd vermakelijk voor jong en oud.

Een onvergetelijke wandelvakantie in Utrecht

In Utrecht beleef je gegarandeerd een spectaculaire wandelvakantie. Er zijn vele natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt gaan wandelen! Vanuit je accommodatie die je boekt bij Natuurhuisje loop je vanuit je vertrek zó de mooiste plekjes van Utrecht in. In een accommodatie van Natuurhuisje verblijf je ver weg van de drukte en het massatoerisme, waardoor je optimaal kunt genieten van al je wandelingen in Utrecht!