Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Weekendje weg kerstvakantie

Weekendje weg kerstvakantie

Lees meer over Weekendje weg kerstvakantie
Lees meer over:

Weekendje weg kerstvakantie

Kerstmis is zonder twijfel de mooiste tijd van het jaar en de kerstvakantie is dé ideale tijd om even tot rust te komen en te realiseren wat voor moois het jaar je heeft gegeven. Je kunt tijdens de kerstvakantie natuurlijk thuis blijven, maar het is ook lekker om er even een weekendje tussen uit te gaan. Tijdens een weekendje weg in de kerstvakantie kun je prima in Nederland blijven, hier valt namelijk ook nog genoeg te ontdekken! Wil je toch de grens over, dan ben je zo in België, Duitsland en Frankrijk. Waar je ook verblijft tijdens de kerstvakantie, je verblijft altijd midden in de natuur.

Geniet van de natuur in eigen land, of ga de grens over

Als je maar een weekendje weg gaat, dan wil je misschien niet al te ver rijden. Gelukkig valt er ook in Nederland nog genoeg te zien! Nederland kent veel gevarieerde landschappen: grote en kleine bosgebieden, rivierlandschappen, lange kuststroken met duinpannen en zandstranden, oer Zuid-Hollandse polderlandschappen, zandverstuivingen, de Achterhoekse coulissen en niet te vergeten het Limburgse heuvellandschap. Op verschillende plekken in het land kun je terecht voor bijzondere dierlijke fenomenen. Vogelliefhebbers kunnen zich ook uren vermaken in Nederland. Er zijn vele waterrijke gebieden waar een aantal bijzondere vogels te spotten zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Waddeneilanden? Hier kan iedereen zich wel even vermaken. Vergeet vooral je camera en verrekijker niet. Erg leuk is dat je hier ook een grote kans hebt om zeehonden te spotten. Ook de Zeeuwse dijken en het Nationaal Park Lauwersmeer zijn mooie plekken voor de vogelliefhebbers.

België is voor ongeveer twintig procent bedekt met bossen, hiermee is het een van de groenste landen van West-Europa. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Hier komen vanwege het strenge klimaat, de neerslag en de lange winters een aantal zeldzame plantensoorten voor. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond. Misschien spot je hier zelfs wel een lynx, edelhert of wild zwijn vanuit jouw vakantiehuisje! De Ardennen zijn een fijne bestemming in België voor tijdens een weekendje weg in de kerstvakantie. Hier kun je misschien wel genieten van een wit landschap!

Er valt meer dan genoeg te doen tijdens een weekendje weg

Tijdens de kerstvakantie is het natuurlijk fijn om heerlijk met elkaar te zijn. Maak samen heerlijk lange wandelingen door een van de natuurgebieden in de buurt van jouw huisje, of ga hiken in een mooi berggebied. Bij regenachtig weer is het natuurlijk ideaal om iets binnen te doen, zo kun je bijvoorbeeld de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg bezoeken, maar ook in jouw vakantiehuisje kun je van alles doen. Soms liggen er spelletjes die je kunt spelen, maar ook je eigen spellen meenemen is een aanrader. Maak er een heuse spelletjes avond van of hou een film avond waarbij je naar alle klassieke kerstfilms kijkt!

Natuurhuisje heeft op deze pagina alle vakantiehuisjes verzameld die beschikbaar zijn voor een weekendje weg in de kerstvakantie.