Weekendje weg Nederland

Tijdens een weekendje weg In Nederland geniet je midden in de natuur en dicht bij huis. Nederland heeft ontzettend veel opties om er lekker tussenuit te gaan. Of je nu van cultuur of natuur houdt, in Nederland heb je talloze opties voor een onvergetelijk weekendje weg. In een van de mooie huisjes in Nederland kom je helemaal bij voor één of twee nachtjes.

Lees meer over weekendjes weg Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg Nederland

Tijdens een weekendje weg In Nederland geniet je midden in de natuur en dicht bij huis. Nederland heeft ontzettend veel opties om er tussenuit te gaan. Of je nu van cultuur of natuur houdt, in Nederland heb je talloze opties voor een onvergetelijk weekendje weg. In een van de mooie huisjes in Nederland kom je volledig tot rust.

Opties nachtje weg in Nederland

Er is zijn talrijke opties voor locaties in de natuur tijdens jouw weekend weg. Drenthe telt drie nationale parken waar je je ogen uitkijkt van de prachtige natuur. Je vindt hier de Drentsche Aa, Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. Iets verder naar het Noorden tref je Friesland aan. In Friesland verveel je je nooit als het op natuur aankomt. Ongeveer de helft van de Friese grond bestaat uit natuur, water en recreatieterrein. Voor Flevoland geldt hetzelfde. Tijdens een weekend weg in Flevoland ontdek je natuurgebieden die uniek zijn in heel West-Europa. Kies voor een nachtje weg aan zee en geniet van een wandeling langs het water met het geluid van de golven op de achtergrond.

Weekend weg in Nederland

Tijdens een weekendje weg is het fijn om niet al te ver te hoeven reizen, aangezien je optimaal van je tijd wilt genieten in een relatief korte tijd. Je reist binnen Nederland makkelijk met het openbaar vervoer. Door met de trein te reizen maak je meteen een bewuste keuze. Lees snel verder en doe inspiratie op voor jouw weekendje weg in Nederland.

Ontdek de natuur tijdens jouw weekendje weg

Nederland biedt prachtige natuur door heel het land. Met 21 verschillende nationale parken raak je nooit uitgekeken. Of je nou houdt van bos, duinen of water, alles is mogelijk in de Nederlandse natuur.

Nationaal Park De Biesbosch

Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland vind je Nationaal Park de Biesbosch. Dit natuurgebied is rijk aan vele wateren die zorgen voor prachtige uitzichten. Je maakt hier mooie boottochten om de omgeving te verkennen. Vogelliefhebbers halen hun hart op in dit gebied, want er leven hier talloze vogels. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied. Met een beetje geluk spot je ze zelf. De Biesbosch heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn van internationaal belang voor grote aantallen vogels. In Nationaal Park De Biesbosch komen veel waterplanten voor. Twee bijzondere planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een welbekend natuurgebied in Nederland is Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit gebied geniet je van de eindeloze bossen, heidevelden en zandvlaktes. In dit gebied komen dieren voor zoals edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën en moeflons. Aan verschillende vogel- en insectensoorten is er in dit natuurgebied geen gebrek. Als vogelliefhebber zit je in dit gebied dus goed. Vogels die je hier onder anderen vindt zijn de nachtzwaluw en de zwarte specht. Meer dan de helft van het Nationaal Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. In het park vind je vele soorten bijzondere vogel- en insectensoorten. Dit park is voorzien van rustgebieden die niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

In Noord-Brabant vind je het grootste stuifzandgebied van Europa, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dit gebied wordt ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd door de grote zandvlaktes. In de middeleeuwen werd er veel bos gekapt en ging vee op de vlaktes graven, hierdoor kreeg stuifzand vrij spel op deze kale vlaktes. Rond 1900 werden er, om deze verstuiving tegen te gaan, op grote schaal grove dennen aangeplant. Terwijl in de Middeleeuwen het soort bezoekers van dit natuurgebied bestond uit grazend vee, is het nu een perfecte plek om er een dagje op uit te gaan en te genieten van de buitenlucht. 

Tips voor jouw weekendje weg

In Nederland is er genoeg te beleven tijdens jouw weekendje weg. Met tal van mogelijke outdoor- en indoor-activiteiten die het land te bieden heeft, zal je je niet snel vervelen. Nederland is daarmee in ieder tijd van het jaar een geschikte vakantiebestemming voor jong en oud.

Maak een cultureel uitstapje in Nederland

Voor de cultuurliefhebber zijn er talloze leuke bestemmingen waar je heen kunt in Nederland. Met de rijke historie van dit land zijn er vele interessante musea te bezoeken. Zo bezoek je bijvoorbeeld het Kröller Müller museum in De Hoge Veluwe met prachtige kunst van Vincent van Gogh. De oude gebouwen en panden in historische dorpen zijn de moeite waard een bezoekje te brengen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de typische molens en boerderijen. Deze zijn perfect van dichtbij te bewonderen tijdens een fietstocht.

Weekendje Zuid-Holland

Als je graag je tijd doorbrengt langs de kust zit je goed in Zuid-Holland. In deze provincie vind je prachtige langgerekte stranden en duingebieden. In Noordwijk en Scheveningen geniet je onder anderen van een heerlijke wandeling langs de kust. Tijdens je weekendje weg aan zee kom je helemaal tot rust. In Zuid-Holland vind je genoeg musea om je tijd te besteden. In Katwijk maak je een lokaal uitstapje door na een strandwandeling een bezoek te brengen aan het Katwijks museum. Ga naar leiden en breng een bezoek aan musea zoals het Rijksmuseum van oudheden of Naturalis. Bezoek je Hoek van Holland, kies er dan voor om een watersport te beoefenen. Bij een surfschool kan je surfen, suppen of bodyboarden.

Weekendje Noord-Brabant

Breng je een bezoek in een huisje in Noord-Brabant, dan is er genoeg te beleven in en rond de natuur. Bezoek bijvoorbeeld 's-Hertogenbosch. Hier vind je het wandelgebied Moerputten en de moerputtenbrug waar je een heerlijke wandeling maakt. In Denbosch vind je de Bossche Broek, waar je ook heerlijk kunt wandelen of hardlopen. Na een lange wandeling geniet je van een lokale lekkernij in de stad. Daarna breng je een bezoek aan Het Noordbrabants Museum en ontdek je bijzondere afwisselende tentoonstellingen.