Zomer in Nederland

Vier je volgende vakantie eens in Nederland en geniet van de Hollandse zomer. Zoals je misschien al weet zijn de zomers in eigen land meestal vrij aangenaam. Wat is er dan fijner dan een vakantiehuisje midden in de natuur in ons kikkerlandje? Geniet ergens aan het water, midden in het bos of vlakbij een groot natuurgebied. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een boerderij, een yurt of zelfs een boomhut! Bovendien is er nog van alles te ontdekken en te beleven in eigen land. Bezoek een mooi Nationaal Park, ga een dagje naar de dierentuin of blijf gewoon lekker binnen en ontspan.

Lees meer over zomer in Nederland
Lees meer over:

Zomer in Nederland

Vier je volgende vakantie eens in Nederland en geniet van de Hollandse zomer. Zoals je misschien al weet zijn de zomers in eigen land meestal vrij aangenaam. Wat is er dan fijner dan een vakantiehuisje midden in de natuur in ons kikkerlandje? Geniet ergens aan het water, midden in het bos of vlakbij een groot natuurgebied. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een boerderij, een yurt of zelfs een boomhut! Bovendien is er nog van alles te ontdekken en te beleven in eigen land. Bezoek een mooi Nationaal Park, ga een dagje naar de dierentuin of blijf gewoon lekker binnen en ontspan.

Voor een fijne zomervakantie hoef je dus zeker niet ver weg. Als je droomt van witte stranden en een azuurblauwe zee zit je in Nederland wellicht niet helemaal goed. Maar als je wil genieten van de natuur, leuke dingen wil ondernemen en volop wil wandelen en fietsen, zit je hier helemaal goed! Het fijne van een vakantie in Nederland is natuurlijk ook dat je niet ver hoeft te reizen. In de zomer kun je heerlijk gaan fietsen of een aantal mooie wandelroutes gaan volgen. Iedere provincie heeft wel wat te bieden. Je kunt dan ook met z’n tweetjes weggaan, maar ook zeker met het hele gezin of zelfs de hele familie. We bieden diverse chalets, villa’s, glampings, bungalows en andere accommodaties aan. Sommige beschikken zelfs over diverse luxe mogelijkheden. Denk hierbij een aan jacuzzi, een sauna of een privé zwembad. Voor een fijne vakantie met toffe activiteiten en mooi weer hoef je dus zeker niet meer naar het buitenland. Blijf deze zomer in Nederland en kom erachter wat ons land allemaal te bieden heeft!

Nederland barst van de mooie natuurgebieden

Door het hele land kun je wel ergens terecht om een mooi natuurgebied te ontdekken. De kans is klein dat je alles al gezien hebt in eigen land. Daarnaast is een vakantie in eigen land natuurlijk wel zo makkelijk. Je rijdt hoogstens 3 uur en dan zit je al aan de andere kant van het land. Op die manier bevind je je ineens heel ergens anders en kun je dus ook volop genieten van andere natuurgebieden dan thuis. Onze chalets bevinden zich bijvoorbeeld in Drenthe, Noord-Holland, de Waddeneilanden, Gelderland, Limburg en Groningen. Kies je voor een huisje in bijvoorbeeld Vlieland? Dan kun je echt optimaal genieten van rust en natuur. Maar je kunt ook kiezen voor een vakantie in Limburg en daar het heuvelachtige landschap gaan verkennen. De zomer in Nederland was nog nooit zo leuk!

Wist je dat Nederland ook barst van de mooie bossen? In Utrecht heb je bijvoorbeeld de Kaapse bossen, waar je in de vroege ochtend allerlei wilde dieren kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan reeën, maar ook boommarters. Of wat dacht je van de Leuvenumse bossen in Gelderland? Daar kun je weer prima terecht als je houdt van bijzondere vogels. De ijsvogel en de zwarte specht worden er namelijk vaak gespot! Ook reeën, boommarters en wilde zwijnen voelen zich hier thuis. Ook in Vijlen kun je terecht in een prachtig bos. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het mooie heuvelachtige landschap. Daarna kun je terecht bij het boscafé voor een hapje en een drankje. Vijlen ligt in zuid-Limburg dus je kunt daar bovendien genieten van een aantal andere mooie natuurgebieden.

Wat ga jij deze zomer allemaal doen in eigen land?

In de zomer in Nederland wil iedereen natuurlijk zoveel mogelijk naar buiten. Vaak hebben we al veel te lang binnen gezeten vanwege de vele regen en de koude temperaturen. Soms vallen de lentes namelijk behoorlijk tegen in ons kikkerlandje. Dat betekent dus dat in de maand Juni of Juli iedereen wel toe is aan wat zomerse temperaturen en het zonnetje. Gelukkig kun je overal dan ook volop genieten van zwembaden, strandjes en meren. In Zuid-Holland en Noord-Holland kun je heerlijk naar het strand. Geniet van een koud ijsje, neem een duik in de zee of zet de parasol op en ontspan. In Limburg heb je geen zee, maar zijn er wel diverse strandjes te vinden. Daarnaast vind je er ook een aantal binnen- en buitenzwembaden.

Naast wateractiviteiten is er natuurlijk nog veel meer te doen. Op de wat minder warme dagen kun je dan ook prima gaan shoppen, sightseeën of cityhoppen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de volgende mooie steden: Leiden, Utrecht, Amsterdam of Valkenburg. Hier kun je heerlijk winkelen, maar ook mooie bezienswaardigheden bekijken. Ook vind je overal wel een museum, een pretpark of een dierentuin in de buurt. De zomer in Nederland heeft dus veel te bieden!

Het Hollandse klimaat in de zomer

De kans is groot dat je al bekend bent met het weer in eigen land. Je hebt er immers dagelijks mee te maken. Daardoor zul je dus vast ook wel weten dat het weer in Nederland vooral erg wisselvallig is. Maar hoe zit het precies met het weer in de zomer? Er wordt in ons eigen land ook wel gesproken van een gematigd zeeklimaat. Over het algemeen betekent dit dat de zomers vrij mild zijn, maar er kunnen wel eens wat hittegolven voorkomen. Vooral in Limburg is het dan erg warm. De lentes zijn in ons eigen land over het algemeen erg aangenaam, maar kunnen wel vrij nat zijn. In 2021 is er in de lente zelfs nog wat sneeuw gevallen! Eigenlijk verschilt het klimaat dus per jaar heel erg in Nederland. Gelukkig kunnen we meestal wel uitgaan van een fijne zomer met aangename temperaturen en vrij veel zonuren.

Aangezien je in één van onze accommodaties helemaal goed zit, maakt het weer in principe niet uit. Zelfs in de sneeuw kan het heerlijk zijn in onze natuurhuisjes! Vooral als er ook nog eens een openhaard is. Hoe romantisch is dat? Natuurlijk kun je de overige seizoenen ook heerlijk genieten van een vakantie in één van onze accommodaties in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een chalet in de herfst, een trekkershutje in de lente of een bungalow in de winter. Bekijk snel de mogelijkheden voor een heerlijke zomer in Nederland en geniet binnenkort van een fijne vakantie. Voor iedere geboekte nacht wordt er ook nog eens een boom geplant. Draag dus jouw steentje bij terwijl je heerlijk geniet van een vakantie midden in de natuur.