Zomer in Zeeland

Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming in eigen land? Dan is Zeeland de ideale plek! In deze prachtige provincie word je omringd door het water, waardoor het ideaal is voor een heerlijk verblijf in de zomer. Vanuit een vakantiehuisje in de natuur die je boekt bij Natuurhuisje kun je werkelijk alle kanten op. Hier vind je de prachtigste accommodaties, allemaal middenin de natuur van Zeeland!

Lees meer over zomer in Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Zomer in Zeeland

Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming in eigen land? Dan is Zeeland de ideale plek! In deze prachtige provincie word je omringd door het water, waardoor het ideaal is voor een heerlijk verblijf in de zomer. Vanuit een vakantiehuisje in de natuur die je boekt bij Natuurhuisje kun je werkelijk alle kanten op. Hier vind je de prachtigste accommodaties, allemaal middenin de natuur van Zeeland!

Zeeland is een erg populaire bestemming onder de Nederlanders om op vakantie te gaan in de zomer. Dit komt vooral door alle recreatiemogelijkheden die het water biedt! In Zeeland is het water namelijk nooit ver weg. De provincie Zeeland bestaat uit zes schiereilanden, namelijk Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walceren, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Tolen en Zeeuws-Vlaanderen. Ieder van deze schiereilanden kent een eigen dialect, omdat er vroeger een aantal geïsoleerd waren van de rest. Één ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen: het water als rode in de historie. Aangezien het hele landschap van Zeeland gelegen is onder zeeniveau (behalve de duinstreek), vind je hier veel landschappen met dijken en polders. Met een heerlijke fietstocht of wandeltocht kun je hier alles uitstekend verkennen!

Het voordeel van een zomervakantie in Zeeland is dat je niet zo ver weg hoef te reizen! Voor een zomervakantie kiezen mensen toch al vaak voor een bestemming in het buitenland. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig, want in Zeeland in de zomer beleef je ook het ultieme vakantiegevoel! Je kunt namelijk altijd heerlijk afkoelen op een van de vele stranden. Ook kun je behoorlijk wat cultuur snuiven! Wanneer het zomer is in Zeeland, is het zelfs leuk om voor een dagje op pad te gaan naar deze prachtige provincie.

Wat je zomer in Zeeland echt compleet kan maken, is natuurlijk het perfecte vakantiehuisje in de natuur. De accommodaties bij natuurhuisje zijn zeer gunstig gelegen op de mooiste plekken in Zeeland, altijd ver weg van de toeristenmassa en omringd door natuur. Vanuit hier sta je zo in een prachtig natuurgebied van Zeeland, rijk aan dijken, duinen, dammen en water. Hierdoor kun je optimaal van rust genieten tijdens je verblijf, waardoor je helemaal kunt opladen. Maar natuurlijk kun je ook talloze activiteiten ondernemen, want er zijn vele recreatiemogelijkheden indoor en outdoor. Alle accommodaties bij Natuurhuisje in Zeeland zijn zeer comfortabel, kleinschalig, knus, gezellig en voorzien van alle faciliteiten. Zo hoef jij je alleen nog maar te focussen op het genieten van de natuur! Doordat alle accommodaties gelegen zijn in de natuur, krijg je die echte outdoor experience, maar dan zonder al het gedoe van kamperen!

Flora en fauna in Zeeland

De flora en fauna van Zeeland is natuurlijk grotendeels voortgekomen uit water. Hierbij vind je het dierenleven van Zeeland vooral onder water. Denk aan dieren zoals garnalen, oesters, krabben, kreeften en vele andere soorten vissen. Deze zeedieren zie je dan ook weer terug in het lokale eten van Zeeland, verrukkelijk! In de Oosterschelde is het onderwaterleven vooral interessant, want hier vind je een enorme aanvoer aan plankton, waardoor er op sommige plaatsen ontzettend veel leven te vinden is. In het westelijke gedeelte van Zeeland, wat het dichtstbij de Noordzee ligt, leven dan weer veel vissen zoals kabeljauw, zeebaars, en de dodemansduim.

De natuur in Zeeland kun je uitstekend verkennen op verschillende manieren. Als je het platteland wilt gaat verkennen, kun je dit doen met een eindeloze fietstocht over een van de vele fietsroutes. Dit kun je ook doen over bijvoorbeeld de deltawerken. Maar ook met een wandeling kun je je hart ophalen in de natuur! Maak zeker eens een mooie wandeling door het Nationaal Park de Oosterschelde of de Brouwersdam, waar je je zult verbazen over het natuurschoon. Dit kun je op eigen houtje doen, maar het is ook zeker aan te raden dit te doen onder begeleiding van een gids Hij vertelt je dan met al het plezier meer over de planten, dieren en bezienswaardigheden in de omgeving. Het is heerlijk om in de Zeeuwse buitenlucht te zijn in de zomer!

Activiteiten in Zeeland

Buiten het simpelweg wandelen en fietsen in de natuur, kun je Zeeland in de zomer nog veel meer beleven. Zo kun je de mooiste boottochten maken, en ook kun je paardrijden op vele locaties. Iets anders waar Zeeland bekend om staat zijn de Deltawerken. Dit zijn constructies die rond 1960 zijn uitgevoerd, als gevolg van de watersnoodramp in 1953. Deze Deltawerken moeten Zeeland beter beschermen tegen de kracht van het zeewater. Ook is Zeeland door de Deltawerken minder geïsoleerd en dus beter bereikbaar voor bezoekers! Deze werken zijn zeker een bezoek waard in de zomer in Zeeland, waarna je kunt eten in een van de goede restaurants in de buurt. Deltapark Neeltje Jans mag je ook zeker niet missen!

Hetgeen wat je waarschijnlijk het meest zult doen tijdens de zomer in Zeeland, is het strand bezoeken! Zeeland beschikt namelijk over een aantal van de beste stranden in Nederland. Er bestaan eigenlijk drie categorieën voor de stranden in Zeeland, namelijk natuurlijk, familie en watersport. Zoals je waarschijnlijk als vermoedt kun je op de natuurlijke stranden nog genieten van relatief ongerepte natuur, met vele unieke planten. Op sommige stranden kun je zelfs eeuwenoude haaientanden vinden! Voor families zijn de familiestranden dan weer te gek. Hier zijn er veel speelfaciliteiten om de kinderen bezig te houden, en ook zijn er badmeesters aanwezig. Tevens kun je aan het strand van Ouddorp zeehonden spotten met het hele gezin! Tot slot zijn er stranden waar je uitstekend kunt doen aan watersporten, zoals surfen, wakeboarden en kitesurfen. Dit kan bijvoorbeeld in Brouwersdam.

Een heerlijke zomer in Zeeland

Je hebt waarschijnlijk al wel door dat een zomer in Zeeland garant staat voor eindeloos vertier, en dan vooral in het water! De recreatiemogelijkheden zijn eindeloos voor zowel jong als oud, waardoor Zeeland een heerlijke bestemming is voor het hele gezin, koppels of solo reizigers. Een vakantiehuisje in de natuur kan je zomer in Zeeland echt afmaken! In een natuurhuisje geniet je namelijk optimaal van de pure natuur om je heen, en van de mogelijkheden daarin. Wacht niet langer en boek hier je accommodatie voor de zomervakantie in Zeeland!