Dagje uit Utrecht

Houd jij wel van een dagje uit in eigen land? Ga dan eens een dagje uit in Utrecht! De kleinste provincie van Nederland, gelegen middenin het land, heeft ontzettend veel moois te bieden in de pure natuur. Voor een dagje uit kun je in Utrecht dus werkelijk alle kanten op in de buitenlucht! Wandeltochten en fietstochten kun je hier prima maken door de vele bossen, weilanden en natuurgebieden. Maak jouw dagje uit in Utrecht echt helemaal af met een overnachting middenin de natuur!

Lees meer over dagje uit Utrecht
Lees meer over:

Dagje uit Utrecht

Houd jij wel van een dagje uit in eigen land? Ga dan eens een dagje uit in Utrecht! De kleinste provincie van Nederland, gelegen middenin het land, heeft ontzettend veel moois te bieden in de pure natuur. Voor een dagje uit kun je in Utrecht dus werkelijk alle kanten op in de buitenlucht! Wandeltochten en fietstochten kun je hier prima maken door de vele bossen, weilanden en natuurgebieden. Maak jouw dagje uit in Utrecht echt helemaal af met een overnachting middenin de natuur!

Een dagje uit is voor velen de ideale manier om even helemaal op te laden en te genieten van de goede dingen in het leven. Even een dagje weg van het werk, de drukte in de stad en de verplichtingen en gewoon een dagje genieten! Tijdens een dagje uit kun je heel wat dingen beleven, waardoor je een echt vakantiegevoel zult ervaren terwijl je eigenlijk maar een dagje weg bent. Tijdens een dagje uit wil je natuurlijk niet te ver hoeven reizen, en daarom is een dagje uit in eigen land een uitstekend idee. Wat dacht je van Utrecht? Deze provincie heeft zo ontzettend veel moois te bieden in de natuur, met bijvoorbeeld het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en nog veel meer. Om echt een minivakantie te maken van jouw dagje uit kun je de dag afsluiten in een prachtige accommodatie in de Utrechtse natuur om een heerlijke overnachting te beleven. De mooiste accommodaties in de natuur van Utrecht vind je hier!

Als je een dagje uit goed plant in Nederland, kun je in een dag ontzettend veel doen en zien. Natuurlijk kun je tijdens een dagje uit ook gewoon op een plek blijven en alles zo relaxed mogelijk aan doen. Wij zijn van mening dat je een dagje uit het beste viert in de natuur, omdat je hier het meeste zult opladen en genieten van de rust. Zo kun jij rekenen op een flinke nieuwe dosis energie als je weer terugkeert naar huis, want de natuur geeft je nu eenmaal hartstikke veel energie! In de natuur van Utrecht kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of gewoon relaxen en recreëren. Door de centrale ligging van deze provincie is het gemakkelijk te bereiken met de auto of met de trein. Door de korte afstanden in eigen land zal jij echt het maximale uit je dagje uit kunnen halen!

Verblijven in Utrecht

Bij een dagje uit in eigen land denken de meeste mensen niet gelijk aan een overnachting erachteraan. Toch is dit de ideale manier om er echt een minivakantie van te maken! Hoe fijn is het om aan het einde van een lange dag in de buitenlucht tot rust te kunnen komen in een prachtige accommodatie in de natuur, waar je helemaal kunt opladen en bijkomen? Misschien boek jij zelfs wel liever een accommodatie de avond voordat je het dagje uit gaat beleven! Het is allemaal mogelijk. Om optimaal van Utrecht te genieten, hebben wij voor jou de mooiste accommodaties in de Utrechtse natuur uitgezocht. Hier is het een oase van rust, ruimte en privacy zodat je even helemaal kunt ontspannen. Daarnaast zijn alle accommodaties van Natuurhuisje op hun eigen manier uniek en zeer kleinschalig, dus je zult hier geen taferelen vinden zoals in grote hotels, campings of vakantieparken.

Bij Natuurhuisje zal je accommodaties vinden zoals tipitenten, glampings, Bed and Breakfasts, vakantiehuisjes, yurts, kleinschalige vakantieparken en vakantieboerderijen. Erg uniek dus! Voor iedereen die wel eens toe is aan een unieke overnachting in de natuur, zijn onze accommodaties in Utrecht dus ideaal. Allemaal gelegen op een rustige plek in de natuur, ver weg van het massatoerisme zal je hier kunnen genieten van de kracht van de natuur en de pure rust.

Natuur in Utrecht

Utrecht heeft fijne natuurgebieden die worden gekenmerkt door wateren, bossen, weilanden en vele flora en fauna. Zowel in als buiten de officiële Nationale Parken is het heerlijk vertoeven in de Utrechtse natuur! Ondanks dat Utrecht wellicht bekend staat om de grote steden, files en de drukte, vallen er nog vele pure en rustige stukjes natuur te vinden, bijvoorbeeld in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Hier beleef je het echte buitenleven en het ultieme vakantiegevoel!

De Utrechtse natuur staat vooral bekend om het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een grandioos mooi natuurgebied, het een na grootste bosgebied van Nederland na de Veluwe! Het landschap wordt hier vooral gekenmerkt door stuwwallen, heidevelden, stuifzanden, uiterwaarden en plassen. Van alles dus! Tijdens je dagje uit in dit Nationaal Park zal je kunnen genieten van de mooiste wandelingen, fietstochten en misschien wel paardrijtochten. De bossen in de Utrechtse Heuvelrug worden gekenmerkt door loofbossen en naaldbossen, met vele soorten eiken, beuken, berken en sparren. De bossen zijn natuurlijk de perfecte omgeving voor vele vogels, zodoende vind je hier vogelsoorten zoals de kuifmees, de goudhaan, de kruisbek, spechten en klapeksters. Zoogdieren zoals reeën, boommarters, konijnen en eekhoorns leven ook volop in de Utrechtse Heuvelrug. Dierenliefhebbers kunnen hier dus echt hun hart ophalen!

Een dagje uit in Utrecht spendeer je ook heerlijk aan de Vinkeveense Plassen. In dit prachtige watergebied kun je uitstekend recreëren, watersporten en picknicken aan het fonkelende water. Watersporten zoals waterskiën en wake boarden kun je hier volop doen in de zomer! Natuurlijk kun je het ook rustig aan doen en gewoon een kleedje neerleggen en genieten van de rust onder het genot van een heerlijke picknick. Daarnaast kun je in de zomer heerlijk zwemmen, varen, duiken en kanoën op de Vinkeveense plassen. Je dagje uit in Utrecht kun je ook spenderen in de landgoederen Nieuw- en Oud Amelisweerd, waar je bossen, graslanden en vijvers zult vinden. De Gagelpolder, ten noorden van Utrecht, is een regio rijk aan natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld het Gagelbos, waar je bossen, graslanden en struikgewassen vindt, net als vele soorten planten en vlinders! Wat dacht je van een dagje uit in de Soesterduinen, een prachtig stuifzandgebied!

Je ziet dus maar dat er meer dan genoeg te beleven valt in de natuur van Utrecht, ideaal voor een geslaagd dagje uit in de natuur! Om jouw dagje uit in Utrecht af te maken boek je bij Natuurhuisje de perfecte accommodatie.