Bed and breakfast

Een Bed and Breakfast is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds populairdere vorm van overnachten. Een verblijf in een B&B combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse. Wie verblijft in een B&B kan, behalve van de overnachting, ook nog eens genieten van een lekker ontbijtje in de ochtend. Overnachten in een Bed and Breakfast wordt steeds populairder en wij snappen waarom! Het is een erg leuke vorm van overnachten en geen enkele B&B is hetzelfde, je beleeft altijd wel iets bijzonders.

Lees meer over b&b's

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bed and breakfast

Een Bed and Breakfast wordt ook wel ‘logies en ontbijt’ genoemd. In Frankrijk staat dit beter bekend als een ‘chambre d’hôtes’. Je verblijft er in een kamer in het woonhuis van de verhuurders of in een bijgebouw op hun erf. Een Bed and Breakfast is een kleinschalige manier van verblijfsaccommodatie, die je vakantie een persoonlijke touch geeft. In een B&B worden vaak maximaal zeven kamers verhuurd aan gasten. De voorzieningen verschillen per kamer. In sommige gevallen beschik je over een eigen badkamer, maar het komt soms ook voor dat je de sanitaire voorzieningen zult moeten delen met andere gasten die eventueel aanwezig zijn.

Het niveau van service is vaak hoger dan in een hotel en de gastheer/-vrouw kan jou vaak iets extra’s bieden. Zo kunnen ze een reservering voor je maken in het restaurant waar je graag wilt eten, of kunnen ze speciaal voor jou een fietsroute uitstippelen. Maar ook in de kamers kan je vaak net iets meer luxe verwachten, als je daar naar op zoek bent. Zo zijn een luxe badkamer, een luxe boxspring, een fles wijn op de kamer of een sauna of (bubbel)bad niet ongebruikelijk. Maar ook wanneer je juist op zoek bent naar een meer simpele accommodatie, is er meer dan genoeg keuze. Op Natuurhuisje.nl kun je kiezen voor een B&B die aansluit bij je eigen wensen. Of je nu weggaat met je partner, de kinderen of een groep vrienden. Bij sommige bed and breakfasts mag je zelfs je hond meenemen!