Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuisje met hond

Wanneer je op vakantie gaat met de hond, dan is het vaak een behoorlijke zoektocht om een vakantiehuisje te vinden waar de hond is toegestaan. Voor jou is het vanzelfsprekend dat je trouwe viervoeter erbij is, maar helaas is dat niet het geval bij alle vakantiehuisjes. Wij hebben daarom een handig overzicht voor je gemaakt waar je hond gewoon is toegestaan!

Lees meer over vakantiehuisjes met hond
Lees meer over:

Vakantiehuisje met hond

Wanneer je op vakantie gaat met de hond, dan is het vaak een behoorlijke zoektocht om een vakantiehuisje te vinden waar de hond is toegestaan. Voor jou is het vanzelfsprekend dat je trouwe viervoeter erbij is, maar helaas is dat niet het geval bij alle vakantiehuisjes. Wij hebben daarom een handig overzicht voor je gemaakt waar je hond gewoon is toegestaan! Of je nu een dagje weg gaat, een weekendje, een midweek of een weekje, alles is mogelijk. Ook een last minute vakantie! Lees je snel in over de praktische zaken.

Praktische informatie

Het is natuurlijk heerlijk om met je hond een weekendje naar het buitenland te gaan, maar houd er wel rekening mee dat het in sommige landen vereist is om je hond te laten inenten tegen bepaalde ziektes. Gelukkig kun je dit allemaal online vinden en hoef je op deze manier dus niet voor verrassingen komen te staan. Je wilt ook niet dat je thuiskomt met een zieke hond, dus een goede voorbereiding is het halve werk. Breng voordat jullie op vakantie gaan dus ruim op tijd nog even een bezoekje aan de dierenarts. Ook hij weet precies wat de hond nodig heeft voor jullie vertrekken en kan jullie hierbij helpen.

Ook wanneer je hond op een bepaald dieet zit is het belangrijk om van tevoren goed te regelen dat je genoeg voer meeneemt. Misschien heb je wel medicatie voor je hond? Vergeet dit dan ook niet mee te nemen, want zoiets vinden in een ander land is lang niet zo makkelijk. Het is ook handig als je een drinkfles meeneemt speciaal voor de hond. Deze kun je vullen met water en aan de drinkfles zit een handig bakje vast, waar je het water in kan schenken. Tijdens al dat rennen en spelen zal de hond natuurlijk goed moeten drinken.

Vergeet ook niet je EHBO kit voor de hond mee te nemen. De hond zal misschien wel door de bosjes rennen en door het hoge gras struinen. De kans op teken neemt hierbij natuurlijk flink toe. Zorg daarom dat je sowieso een tekentang bij je hebt. Daarnaast is ontstemmingsmiddel belangrijk om bij je te hebben. Check de hond tijdens jullie weekendje weg dan ook regelmatig even op teken en vlooien, want ook die kan de hond nu makkelijker krijgen door het vele contact met andere honden. Voor de reis is het dus ook van belang dat de hond anti-vlooien middel krijgt, die ook werkt tegen het krijgen van vlooien en niet alleen tegen bestaande vlooien.

Een extra riem meenemen kan ook geen kwaad. Stel je voor dat de riem tijdens jullie tripje ineens breekt of op de een of andere manier kapot gaat? Dan zit je mooi zonder riem en kunnen jullie misschien niet meer gaan wandelen. Aangezien je in een vreemde omgeving bent, kan het lastig zijn om zomaar even een nieuwe aan te schaffen. Dan is het toch handig als je gewoon een simpele reserve riem bij je hebt, zodat jullie in ieder geval nog lekker kunnen wandelen samen! Wat helemaal handig is, een riem met een houdertje eraan waar je zakjes in kunt doen. Je zal ze maar net een keer nodig hebben, dan heb je sowieso altijd een zakje bij je wanneer de hond ergens poept waar dat niet mag.

En tot slot willen we je nog meegeven dat je ook tijdens je vakantie te maken kan krijgen met vervelende gebeurtenissen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren even uitzoekt of er een dierenarts in de buurt is. Dit is online zo gevonden en anders kun je het altijd nog aan de mensen in de omgeving of de eigenaren van je verblijf vragen. Sla het nummer van de dierenarts alvast op in je telefoon, zodat je snel kan handelen mocht het nodig zijn. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je trouwe viervoeter erbij is wanneer je op vakantie gaat. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je het perfecte vakantiehuisje voor jou en je lieve hond gegarandeerd bij Natuurhuisje zal vinden. Bekijk gauw hier het gehele aanbod en beleef een onvergetelijke vakantie samen met jouw hond in een fijn vakantiehuisje middenin de natuur!