Blokhut

Ben jij op zoek naar een bijzondere accommodatie in de natuur, eens even helemaal iets anders dan normaal? Denk dan eens aan een verblijf in een blokhut! In een blokhut verblijf je middenin de natuur, ver weg van de toeristenmassa en de drukte. Zo ervaar je het echte leven in de natuur, waardoor je helemaal zult kunnen bijkomen en opladen!

Lees meer over blokhut

400 Natuurhuisjes

Blokhut

Ben jij op zoek naar een bijzondere accommodatie in de natuur, eens even helemaal iets anders dan normaal? Denk dan eens aan een verblijf in een blokhut! In een blokhut verblijf je middenin de natuur, ver weg van de toeristenmassa en de drukte. Zo ervaar je het echte leven in de natuur, waardoor je helemaal zult kunnen bijkomen en opladen!

Een blokhut is de ideale accommodatie voor iedereen die wel eens toe is aan wat anders voor de komende vakantie. Een blokhut is op geen manier te vergelijken met een grootschalig hotel, want in een blokhut verblijf je middenin de natuur, die je dan ook uitstekend kunt gaan verkennen direct vanuit je huisje! Een blokhut is eigenlijk een hut of klein huis dat is gebouwd uit boomstammen of massieve houten balken. Deze stijl van huisjes bestaat eigenlijk al heel lang, en de vernaculaire architectuur werd voornamelijk gebruikt in de onherbergzame en bosrijke gebieden van bijvoorbeeld Scandinavië en Oost-Europa. Hier zie je dan ook nog steeds talloze blokhutjes! Ondertussen heeft het blokhut concept zich ook door de rest van Europa verspreid, dus je vindt in ieder land wel blokhutten. De allermooiste exemplaren vind je hier bij Natuurhuisje!

Hoewel je in een blokhut middenin de natuur verblijft, hoef je je niet druk te maken over ongemakken die je zou hebben met bijvoorbeeld kamperen. Alle blokhutten die worden aangeboden bij Natuurhuisje zijn uiterst comfortabel en voorzien van alle gemakken, zodat jij een onbezorgde vakantie kunt beleven. Zo bieden de massieve wanden van de blokhutten goede warmte-isolatie, zodat jij het niet koud zult krijgen tijdens je vakantie in de natuur. Door een overstekend dak en een stenen fundament worden de wanden van de blokhut droog gehouden, zodat het hout niet beschadigt.

In een blokhut beleef je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt vanuit je accommodatie namelijk zo de natuur inlopen om de mooiste avonturen te beleven! Hierdoor is een vakantie in een blokhut leuk voor alle soorten reisgezelschappen. Ga je met kinderen op vakantie? Dan zullen zij zich ware avonturiers voelen met de natuur voor de deur. Hier kunnen zij rondrennen, in bomen klimmen en voetballen, pal voor de deur! Ook voor een koppel vakantie is een blokhut een uitstekende keus. Door het hout waarvan de blokhut is gemaakt ontstaat er namelijk een romantisch gevoel in de accommodatie. De afgelegenheid van de blokhut ver weg van de mensenmassa maakt dit helemaal compleet! Ook voor vriendengroepen kan een blokhut een leuke optie zijn, afhankelijk van de grootte van de groep.

Een verblijf in een blokhut kan leuk zijn voor zowel een korte als lange tijd. Heb je zin om gewoon een weekendje weg te gaan of zelfs maar een nachtje? Dan is een blokhut een geschikte accommodatie waarbij je het ultieme vakantiegevoel zult beleven, even helemaal weg van alles en iedereen en opladen met de kracht van de natuur! Ook voor een lange vakantie is een blokhut perfect. In de directe omgeving valt altijd meer dan genoeg te ontdekken waardoor je tijdens je vakantie geen moment stil hoeft te zitten.

Bestemmingen blokhut

Zoals al eerder vermeld, kun je met een blokhut alle kanten op. Door heel Europa vind je prachtige exemplaren, maar de allermooiste hebben wij hier voor je verzameld! Doordat een vakantie in een blokhut zowel geschikt is voor lange als korte vakanties, kun je gaan voor een wat verdere bestemming in Europa waar je komt met het vliegtuig, of voor een blokhut in Nederland dichtbij huis!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in een blokhut in Slowakije? Deze bestemming is nog relatief onbekend onder de toeristen en is daarom een uitstekende optie voor avontuurlijke reizigers die graag het onbegane pad verkennen. In Slowakije vind je nog veel ongerepte natuur, en dan vooral rivieren, bossen en bergen. Over het algemeen vind je hier meer bergen en heuvels dan vlakke landschappen, dus voor diegenen die van uitdagende wandelingen houden is dit een paradijs. Het klimaat is een combinatie van zee- en landklimaat, met bruine aarde en loofbomen. Natuurlijk stroomt door Slowakije ook een van de grootste rivieren van Europa: de Donau!  Een ander tof Oost-Europees land om een blokhut te huren is Kroatië. Het is bijzonder leuk om in Oost-Europa een blokhut te huren, omdat de blokhut hier van oudsher vandaan komt!

Wil je liever dichtbij huis blijven, of ga je kort op vakantie en heb je niet te tijd zo ver weg te reizen? Blijf dan gewoon eens in Nederland! In ons kikkerlandje valt er nog zoveel moois te verkennen in de natuur, en dan vooral vanuit je blokhut! Een topbestemming voor natuurliefhebbers in Nederland is de provincie Drenthe. Hier hebben wij dan ook een fantastisch aanbod aan blokhutten! In deze provincie, ingeklemd tussen Friesland, Overijssel en Groningen, vind je maar liefst 3 Nationale Parken! Dit zijn  Nationaal Park Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Drentsche Aa. Allemaal op hun eigen manier uniek en uiterst geschikt voor een eindeloze wandeling of fietstocht, genietend van alle flora en fauna. Ook vind je verspreid door de provincie maar liefst 52 hunebedden!

Als je net wat anders wilt dan Nederland, maar wel dichtbij huis wilt blijven, is natuurlijk België ook een uitstekende optie. In dit gevarieerde land vind je heuvels, rivieren, bossen en mooie dorpen. Allemaal dichtbij huis, waardoor je ook prima een weekendje weg kunt vieren in een blokhut zonder je druk te maken over de afstanden.

De perfecte blokhut vakantie

Een blokhut vakantie is perfect voor iedereen die op zoek is naar een unieke accommodatie. Een blokhut is niets wat je gewend bent, door de prachtige ligging in de natuur en de romantische en knusse sfeer. Daarnaast bieden de blokhutten van Natuurhuisje ook nog eens alle gemakken die je maar zou willen wensen op een vakantie. In een blokhut zal je dus helemaal bij kunnen komen, ver weg van de toeristenmassa en de drukte, waar je ook heengaat! Kijk gauw op deze pagina voor het complete aanbod van blokhutten in Nederland en door heel Europa. Er zit gegarandeerd de ideale optie voor jou tussen!