Blokhut

Ben jij op zoek naar een bijzondere accommodatie in de natuur, eens even helemaal iets anders dan normaal? Denk dan eens aan een verblijf in een blokhut! In een blokhut verblijf je middenin de natuur, ver weg van de toeristenmassa en de drukte. Zo ervaar je het echte leven in de natuur, waardoor je helemaal zult kunnen bijkomen en opladen!

Lees meer over blokhut
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Blokhut

Ben jij op zoek naar een bijzondere accommodatie in de natuur, eens even helemaal iets anders dan normaal? Denk dan eens aan een verblijf in een blokhut! In een blokhut verblijf je middenin de natuur, ver weg van de toeristenmassa en de drukte. Zo ervaar je het echte leven in de natuur, waardoor je helemaal zult kunnen bijkomen en opladen! Een blokhut is de ideale accommodatie voor iedereen die wel eens toe is aan wat anders voor de komende vakantie. Je kunt het op geen enkele manier vergelijken met een grootschalig hotel, want in een blokhut verblijf je middenin de natuur, die je dan ook uitstekend kunt gaan verkennen direct vanuit je huisje. Lees snel verder over de mogelijkheden van een verblijf in een blokhut!

Jouw blokhut is altijd omgeven door de mooiste natuur

De uiteenlopende landschappen van Europa

In Europa vind je de mooiste uiteenlopende landschappen: van de gletsjers in Zwitserland tot aan de Franse bergtoppen en van de Noorse fjorden tot aan de Nederlandse weidelandschappen. De Nederlandse landschappen hebben overigens meer te bieden dan alleen weidelandschappen: denk eens aan al die mooie zandvlaktes, heide, waterlandschappen en bossen die Nederland rijk is. In Limburg vind je zelfs een bijzonder heuvellandschap, dit voelt echt alsof je in het buitenland bent. Ben jij toch meer een liefhebber van een mooie blauwe zee en zandstranden? Ook dat vind je volop in het zuiden van Europa. Denk bijvoorbeeld aan een blokhut in Spanje, Griekenland of Kroatië. Waar jij ook je blokhut boekt, je bent gegarandeerd omgeven door prachtige landschappen.

De bijzondere dieren van Europa

Voor bijzondere dieren hoef je helemaal niet buiten Europa te reizen, er is hier genoeg bijzonders te zien. Ook rondom jouw blokhut! Zo kun je bijvoorbeeld wilde beren spotten in Zweden en orka’s in Noorwegen. Of ga opzoek naar een lynx tijdens je verblijf in Spanje of naar flamingo’s in Portugal. Boek jij een blokhut in Engeland? Dan kun je wel een heel bijzonder dier spotten, namelijk de reuzenhaai. Ga mee op een boottour om deze op één na grootste haaiensoort van de wereld te spotten. Engeland is één van de weinige plekken waar deze bijzondere diersoort voorkomt. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, deze haai is absoluut ongevaarlijk voor de mens. Verder vind je in Europa volop dieren zoals bevers, otters, herten, vossen, Schotse hooglanders en nog veel meer! Welk dier ga jij spotten rondom je verblijf in een blokhut?

Welke activiteiten onderneem jij vanuit je blokhut?

In welke accommodatie je ook verblijft, als je kiest voor Natuurhuisje dan verblijf je sowieso midden in de natuur en ver weg van het massatoerisme. Van daaruit kun je natuurlijk perfect de omgeving gaan ontdekken en allerlei activiteiten inplannen. Zo kun je bijvoorbeeld de fietsen meenemen en kiezen voor een actieve fietsvakantie, maar je kunt ook de wandelschoenen inpakken en diverse wandelroutes gaan ontdekken. Deze kun je thuis alvast opzoeken en opschrijven, of je kiest ervoor om gewoon naar een bepaald punt te gaan en daar de bordjes te volgen.

Fietsvakantie

Of je nu op vakantie gaat in eigen land, in één van de buurlanden of naar het verre buitenland, fietsen kan altijd! Met een fietsendrager neem je gemakkelijk de fietsen mee, maar vaak kun je op vakantie ook fietsen huren. Wanneer je in the middle of nowhere verblijft is het natuurlijk wel zo leuk om zelf fietsen mee te nemen. Zodra je dan je huisje of blokhut uitstapt fiets je meteen de wijde natuur in. Van daaruit kun je van alles ontdekken en met een beetje geluk spot je ook nog eens wilde dieren tijdens jullie fietstocht.

Wandelvakantie

Kiezen jullie juist voor een wandelvakantie? Ook dan zit je bij ons goed! Stap je huisje of hut uit en geniet direct van de natuur. Vertrek eens heel vroeg in de ochtend om te genieten van de stilte en alle geluiden van de natuur. Zorg er voor dat je goede wandelschoenen bij je hebt en loop deze thuis alvast in. Het laatste dat je wilt tijdens jullie wandelvakantie is met blaren op je voeten zitten. Neem voor de zekerheid blaarpleisters mee en wat ook erg belangrijk is tijdens jullie wandelvakantie: de juiste kleding én zelfs de juiste wandelsokken.

Er is zoveel moois te zien tijdens jouw verblijf in een blokhut

Bewonder één van Europa’s nationale parken

Europa is enorm rijk aan nationale parken en natuurgebieden waar van alles te bewonderen is: prachtige landschappen, flora en fauna. In sommige nationale parken kun je ook bijzondere dingen bekijken zoals grotten of prehistorische rotstekeningen. Zo vind je bijvoorbeeld een aantal prachtige grotten in het Nationaal Park Plitvice Lakes in Kroatië. Dit park staat overigens bekend om de opmerkelijke terrasvormige meren. In dit park is dus genoeg bijzonders te bewonderen. Eeuwenoude rotstekeningen vind je bijvoorbeeld weer in Nationaal Park Hossa in Finland. Hier zijn maar liefst meer dan 60 tekeningen uit de prehistorie gevonden. Zeker een bezoekje waard dus als je hier geïnteresseerd in bent.

Bewonder één van Europa’s kastelen

In Europa vind je veel prachtige sprookjesachtige kastelen middenin de natuur. Zo vind je er bijvoorbeeld een aantal in Duitsland. Breng eens een bezoekje aan Slot Neuschwanstein in het Duitse Beieren. Het kasteel in Disneyland is zeer waarschijnlijk op gebaseerd, aangezien het er erg op lijkt en Walt Disney dit kasteel bezocht vlak voor de bouw van het eerste park! Ook erg vermakelijk om met de kinderen te bezoeken dus. Een ander bijzonder kasteel in Duitsland is kasteel Lichtenstein. Het is dan wel een klein kasteel, het is gelegen op een zeer indrukwekkende klif. Een ander kasteel in Duitsland, wat zich tussen de bergtoppen bevindt, is de burcht van Eltz. Dit is overigens één van de oudste kastelen van Duitsland en is nog in originele staat. En zo zijn er nog vele andere prachtige kastelen middenin de natuur van Duitsland en de rest van Europa. Welk kasteel ga jij bewonderen tijdens je verblijf in een blokhut?

Waar boek jij je blokhut?

Zoals al eerder vermeld, kun je met een blokhut alle kanten op. Door heel Europa vind je prachtige exemplaren, maar de allermooiste hebben wij hier voor je verzameld! Doordat een vakantie in een blokhut zowel geschikt is voor lange als korte vakanties, kun je gaan voor een wat verdere bestemming in Europa waar je komt met het vliegtuig, of voor een blokhut in Nederland dichtbij huis!

Blokhutten in Nederland

Wil je liever dichtbij huis blijven, of ga je kort op vakantie en heb je niet de tijd zo ver weg te reizen? Blijf dan gewoon eens in Nederland! In ons kikkerlandje valt er nog zoveel moois te verkennen in de natuur, en dan vooral vanuit je blokhut. Een topbestemming voor natuurliefhebbers in Nederland is bijvoorbeeld Drenthe. Hier hebben wij dan ook een fantastisch aanbod aan blokhutten! In deze provincie, ingeklemd tussen Friesland, Overijssel en Groningen, vind je maar liefst 3 Nationale Parken! Dit zijn Nationaal Park Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Drentsche Aa. Allemaal op hun eigen manier uniek en uiterst geschikt voor een eindeloze wandeling of fietstocht, genietend van alle flora en fauna. Ook vind je verspreid door de provincie maar liefst 52 hunebedden!

Overnachten in een blokhut in ons mooie buurland België

Als je net wat anders wilt dan Nederland, maar wel dichtbij huis wilt blijven, is natuurlijk België ook een uitstekende optie. In dit gevarieerde land vind je heuvels, rivieren, bossen en mooie dorpen. Allemaal dichtbij huis, waardoor je ook prima een weekendje weg kunt vieren in een blokhut zonder je druk te maken over de afstanden. België is een land waar je ontzettend veel kunt ontdekken.

Terwijl het dichtbij huis is, is het toch ontzettend anders dan Nederland, waardoor je je echt op vakantie voelt zodra je er naartoe rijdt. Je ziet het landschap langzaam aan veranderen in bergachtige en mooie landschappen. Ook de straten en de woningen zien er ineens een stuk gezelliger uit. Het heeft allemaal een vrij landelijke uitstraling en de kans is groot dat je onderweg ook al een hert of ree spot wanneer je goed kijkt. Je zult namelijk al snel ontdekken dat je ineens veel meer groen van bomen in plaats van groene weilanden ziet.

Welk klimaat zoek jij voor je verblijf in een blokhut?

Europa is een groot gebied waar dus ook vanzelfsprekend een aantal verschillende soorten klimaten voorkomen. Zo verschilt het klimaat enorm tussen het noorden en zuiden van Europa. In Zuid-Europa heerst een droog en warm mediterraan klimaat, dus bijvoorbeeld in Spanje, Italië of Griekenland. Dit zijn dan ook ideale bestemmingen als je opzoek bent naar een blokhut in de zon. In West-Europa en Noordwest-Europa, dus bijvoorbeeld in België, Nederland en Denemarken, heerst een mild en vochtig klimaat. Hier vind je veelal de meeste neerslag van Europa. In Oost-Europa, dus bijvoorbeeld in Hongarije, heerste een vochtig continentaal klimaat met koele zomers. Wat is voor jouw het optimale klimaat voor tijdens je verblijf in een blokhut?

Ons aanbod van blokhutten

Wat is een blokhut precies?

Een blokhut is eigenlijk een hut of klein huis dat is gebouwd uit boomstammen of massieve houten balken. Deze stijl van huisjes bestaat eigenlijk al heel lang, en de vernaculaire architectuur werd voornamelijk gebruikt in de onherbergzame en bosrijke gebieden van bijvoorbeeld Scandinavië en Oost-Europa. Hier zie je dan ook nog steeds talloze blokhutjes! Ondertussen heeft het blokhut concept zich ook door de rest van Europa verspreid, dus je vindt in ieder land wel blokhutten. De allermooiste exemplaren vind je natuurlijk hier bij Natuurhuisje!

Ervaar het echte vakantiegevoel in een blokhut

Blokhutten hebben een ontzettend gezellige uitstraling en sfeer die je meteen een geweldig vakantiegevoel laat ervaren. Waar ze vroeger bijna allemaal op elkaar leken, zijn sommige blokhutten nu ontzettend origineel. Zo zijn sommige gemaakt van echte of hele dikke boomstammen en heb je er ook tussen zitten die wit zijn. Ook heb je ze met allerlei verschillende daken, waarvan sommige zelfs met echt gras bekleed zijn.

De gemakken van een blokhut

Hoewel je in een blokhut middenin de natuur verblijft, hoef je je niet druk te maken over ongemakken die je zou hebben met bijvoorbeeld kamperen. Alle blokhutten die worden aangeboden bij Natuurhuisje zijn uiterst comfortabel en voorzien van alle gemakken, zodat jij een onbezorgde vakantie kunt beleven. Zo bieden de massieve wanden van de blokhutten goede warmte-isolatie, zodat jij het niet koud zult krijgen tijdens je vakantie in de natuur. Door een overstekend dak en een stenen fundament worden de wanden van de blokhut droog gehouden, zodat het hout niet beschadigt.

Een blokhut is leuk voor iedereen

Een vakantie in een blokhut is leuk voor alle soorten reisgezelschappen. Ga je met kinderen op vakantie? Dan zullen zij zich ware avonturiers voelen met de natuur voor de deur. Hier kunnen zij rondrennen, in bomen klimmen en voetballen, pal voor de deur! Ook voor een koppel vakantie is een blokhut een uitstekende keus. Door het hout waarvan de blokhut is gemaakt ontstaat er namelijk een romantisch gevoel in de accommodatie. De afgelegenheid van de blokhut ver weg van de mensenmassa maakt dit helemaal compleet. Ook voor vriendengroepen kan een blokhut een leuke optie zijn, afhankelijk van de grootte van de groep.

Of je nu op een korte of lange vakantie gaat

Een verblijf in een blokhut kan leuk zijn voor zowel een korte als lange tijd. Heb je zin om gewoon een weekendje weg te gaan of zelfs maar een nachtje? Dan is een blokhut een geschikte accommodatie waarbij je het ultieme vakantiegevoel zult beleven, even helemaal weg van alles en iedereen en opladen met de kracht van de natuur! Ook voor een lange vakantie is een blokhut perfect. In de directe omgeving valt altijd meer dan genoeg te ontdekken waardoor je tijdens je vakantie geen moment stil hoeft te zitten.