Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Kleinschalig vakantiepark

Geen zin in een verblijf op een massaal park met grote zwembaden en honderden huisjes? Kies dan voor een vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark. Op een kleinschalig vakantiepark ben je weg van de massa en loop je vanuit jouw natuurhuisje direct de natuur in. Zowel voor stellen als voor gezinnen met kinderen is een vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark de ideale accommodatie om tot rust te komen en te genieten van de schitterende natuur die de wereld ons te bieden heeft.

Lees meer over kleinschalige vakantieparken
Lees meer over:

Kleinschalig vakantiepark

Geen zin in een verblijf op een massaal park met grote zwembaden en honderden huisjes? Kies dan voor een vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark. Op een kleinschalig vakantiepark ben je weg van de massa en loop je vanuit jouw natuurhuisje direct de natuur in. Zowel voor stellen als voor gezinnen met kinderen is een vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark de ideale accommodatie om tot rust te komen en te genieten van de schitterende natuur die de wereld ons te bieden heeft.

Een kleinschalig vakantiepark verschilt van de grote vakantieparken doordat je hier een stuk minder huizen en grote voorzieningen vindt. Een kleinschalig vakantiepark is ideaal voor mensen die met beperkte voorzieningen uit de voeten kunnen en geen behoefte hebben aan grote zwembaden of grote, georganiseerde activiteiten. Een kleinschalig vakantiepark is daarom ideaal voor de rustzoekers die zich graag willen onderdompelen midden in de natuur en die rust en ruimte verkiezen boven lawaai en drukte.

Het leuke ervan is dat je toch contact kan hebben met de buren, maar alleen als je dat zelf wilt. Als jullie bijvoorbeeld allebei een hond hebben, dan kun je elkaar tegenkomen tijdens het uitlaten van de honden. Voor de hondjes is dat dan ook super gezellig! Hetzelfde geldt voor een vakantie met kinderen. Gaan jullie de omgeving verkennen of naar de speeltuin, dan kunnen jullie daarbij de andere kinderen op het park tegenkomen. Zo kunnen de kids dan even lekker met elkaar spelen, terwijl de ouders gezellig een praatje kunnen maken. Of je dus volop van rust en ontspanning wil genieten of gewoon een heerlijke gezinsvakantie wil ervaren, een kleinschalig vakantiepark kan altijd!

Ga jij de natuur in eigen land ontdekken?

Qua natuur valt er nog van alles te ontdekken in ons eigen land. Wanneer je kiest voor een vakantie op een kleinschalig vakantiepark, is dat dan ook een prima uitvalsbasis om die natuurgebieden te gaan ontdekken. Nederland barst namelijk van de natuurgebieden. Er zijn maar liefst 20 nationale parken. Deze parken geven samen een beeld van de Nederlandse natuur, want je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen en vennen. Er is veel te doen in deze parken. Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, ontspannen of een weekje overnachten. Ook zijn er in sommige parken zelfs vaarroutes, super leuk om bijvoorbeeld een bootje of kano te huren. Ga de wilde dieren van Nederland spotten in deze parken en laat je verrassen door deze diersoorten.

Of kies je toch liever voor het mooie Frankrijk?

Ook Frankrijk is echt een topbestemming! Frankrijk is sowieso een geweldig land, maar zeker voor natuurliefhebbers is het de perfecte bestemming. Het land beschikt namelijk over van alles op natuurgebied. Je kunt er bijvoorbeeld eindeloos door de heuvels dwalen, maar je kunt er ook een bezoekje brengen aan prachtige bossen of spectaculaire krijtrotsen. Natuurlijk is er ook genoeg te beleven voor de actievelingen, maar ook voor ontspanning zijn er voldoende mogelijkheden beschikbaar. Een vakantie op een kleinschalig vakantiepark in Frankrijk is dan ook heerlijk voor mensen die van natuur, rust en mooi weer houden.

Waar je ook naartoe gaat, er is altijd wel wat te beleven!

Kleinschalige vakantieparken vind je door heel Europa, maar de meeste hiervan vind je in Nederland en in België. Alleen al in Nederland vind je ruim 1500 verschillende kleinschalige vakantieparken. Het grootste gedeelte daarvan vind je in Gelderland en Drenthe. Deze provincies zijn erg populair onder veel natuurliefhebbers vanwege de mooie natuurgebieden die er te vinden zijn, in combinatie met de leuke steden die zich uitstekend lenen voor een dagtrip. Naast Gelderland en Drenthe vind je ook veel kleinschalige vakantieparken in de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant.

Zowel in Nederland als in de rest van Europa valt natuurlijk van alles te beleven. In België kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van de Ardennen. Hier kun je eigenlijk voor van alles terecht. Van wandelen tot raften, van bergbeklimmen tot kanoën. Echte avonturiers zullen zich hier dan ook net zo thuis voelen als rustzoekers en natuurliefhebbers. Houd je van zon, zee en strand? Dan is een vakantiepark in Spanje, Italië of Kroatië ook altijd een goed idee! In deze landen is natuurlijk ook van alles te beleven. Denk maar aan watersporten, varen, mountainbiken of een ritje maken op een quad.

Hoe is het klimaat in Europa?

De vakantiehuisjes op kleinschalige vakantieparken zijn vaak geschikt voor reisgezelschappen tussen de twee en zes personen. Qua luxe niveau en soort huisjes verschillen de verschillende kleinschalige vakantieparken vaak van elkaar, maar ze hebben op onze website als gemeenschappelijk goed dat ze allen midden in de natuur te vinden zijn. Vanuit jouw verblijf op een kleinschalig vakantiepark wandel je direct vanuit jouw natuurhuisje de natuur in en kom je helemaal tot rust. In principe maakt het seizoen waarin je op vakantie gaat dus helemaal niet uit. Toch willen we je graag een beetje een idee geven van het klimaat in Europa.

In Nederland zijn de temperaturen in de zomer best warm en is het over het algemeen meestal droog. In de herfst valt de meeste regen in ons land en de temperaturen tijdens dat seizoen zijn vrij mild. Toch kan het door de wind en door de regen in de herfst vaak al koud aanvoelen. Regenkleding en / of een paraplu wordt in dat geval wel aangeraden. In de rest van Europa zijn de temperaturen erg gevarieerd, met in bijvoorbeeld Italië of Spanje heerlijke zomerse temperaturen in de maanden Juni, Juli en Augustus. Daar zijn de winters dan ook erg mild en ook valt er weinig neerslag. In Duitsland geldt over het algemeen een beetje hetzelfde als in Nederland. Daar kan het ook vaak regenachtig zijn en de zomers zijn er ook aangenaam, net als in ons eigen land. Ook België is zeer vergelijkbaar met Nederland qua klimaat.