Last minute Nederland

Ben je ontzettend toe aan een vakantie in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar een last minute in Nederland! Voor een topvakantie hoef je namelijk lang niet altijd de grens over. Nederland heeft ontzettend veel te bieden en beschikt over vele plekjes die nog onontdekt zijn. Deze plekjes kun je uitstekend ontdekken vanuit een accommodatie in de mooie natuur. Bekijk ons hele aanbod aan prachtige accommodaties door het hele land!

Lees meer over Last minute Nederland

289 Natuurhuisjes

Last minute Nederland

Ben je ontzettend toe aan een vakantie in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar een last minute in Nederland! Voor een topvakantie hoef je namelijk lang niet altijd de grens over. Nederland heeft ontzettend veel te bieden en beschikt over vele plekjes die nog onontdekt zijn. Deze plekjes kun je uitstekend ontdekken vanuit een accommodatie in de mooie natuur. Bekijk ons hele aanbod aan prachtige accommodaties door het hele land!

Voor lange én korte vakanties kun je uitstekend terecht in eigen land. Ben je op zoek naar een geschikte bestemming voor een 2-weekse vakantie, of wil je gewoon spontaan een weekendje weg? Met een last minute vakantie in Nederland zit je gegarandeerd goed. Het leuke aan een last minute in eigen land is dat de drempel niet zo hoog is om het gewoon te doén. Je zit er namelijk zo! De bestemmingen van Groningen tot aan Limburg zijn erg divers en hebben prachtige onontdekte plekjes in de natuur. Een mooi natuurgebied is nooit ver weg, waar je heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Door het kleine formaat van Nederland zit je vanuit je vakantiehuisje in de natuur binnen no time in een gezellige stad of een knus dorp om cultuur te snuiven. Erg leuk voor de nodige afwisseling!

Hier bij Natuurhuisje hebben wij ons gespecialiseerd in het selecteren van de mooiste accommodaties door heel Nederland. Al onze accommodaties worden gekenmerkt door de rust, de natuur en de kleinschaligheid. Zo kom je gegarandeerd op een fijne en prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen in je eentje, met je partner of met je gezin. Onze vakantiehuisjes zijn zeer geschikt voor last minute vakanties, of dit nu een vakantie van 2 weken wordt of slechts een weekendje. Beslis dus nu om op vakantie te gaan in Nederland, en dan kun je morgen al in jouw prachtige vakantiehuisje zitten! Vakantieboerderijen, vakantievilla’s, tipitenten, safaritenten, vakantiehuisjes aan het water, yurts, bungalows en kleinschalige vakantieparken, je vindt het allemaal bij Natuurhuisje. Alle accommodaties zijn op hun eigen manier erg uniek en allemaal met veel aandacht ingericht en opgebouwd door hun verhuurders. Meestal zijn de verhuurders ook aanwezig op het erf of in de accommodatie, waardoor je altijd terecht kunt met al je vragen. In ons aanbod hebben wij last minute accommodaties die luxe zijn of wat simpeler. 

De ultieme vakantie

Stel je eens voor. Je wordt wakker in je natuurhuisje en opent het raam. Je wordt wakker met het geluid van al die zingende vogels en nuttigt een overheerlijk ontbijtje met een lekker kopje koffie. Na het ontbijt kan de dag beginnen. Je gaat heerlijk wandelen in de natuur of fietst naar het gezellige dorpje in de buurt. Je gaat de prachtige, rustgevende omgeving ontdekken. Je laat de hond uit in het bos en neemt een picknickmand mee voor de kinderen. Na een gezellige dag in de buitenlucht kun je ‘s avonds genieten van een warme maaltijd en een wijntje of frisje. Je bedenkt alvast wat je de volgende dag gaat doen. Spot de dieren uit het bos in jouw achtertuin. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is een natuurhuisje echt iets voor jou! Overnacht in een prachtige omgeving weg van de massa en niet op een grootschalig vakantiepark. Ervaar de rust van de natuur en kom helemaal bij…

Een last minute vakantie is voor vele mensen de ultieme manier van vakantie vieren. Het gevoel van spontaan ertussenuit te kunnen gaan is zo’n gevoel van vrijheid! Daarnaast is een last minute vakantie ideaal voor iedereen die wegens werkomstandigheden of persoonlijke omstandigheden niet te ver van te voren een vakantie kan boeken. Dan is het maar goed dat er last minute aanbiedingen zijn! Een ander groot pluspunt van een last minute vakantie is dat je vaak fikse kortingen kunt pakken. Dit komt doordat aanbieders graag van de laatste plaatsen af willen, of dit nu vliegtickets of kamers zijn. En daar kan jij altijd van profiteren! Last minute vakanties vind je.. Wil je nu echt eens wat anders deze aankomende last minute vakantie? Ga dan eens voor last minute accommodatie van Natuurhuisje, middenin de natuur! Ideaal voor iedereen die houdt van spontaniteit, natuur en rust om zich heen!

Natuur in Nederland

Voor een vakantie in de natuur denk je misschien niet zo gauw aan Nederland. Toch hebben wij in ons kikkerlandje talloze mooie plekken, natuurgebieden en Nationale Parken waar je het echte vakantiegevoel zult ervaren. De Nederlandse natuur varieert van polderlandschappen, duinen, heiden, rivieren en meren tot bossen en stranden. Wat dacht je van regio’s als de Wadden, de Veluwe, de Weerribben en de Achterhoek? Je kunt hier eindeloze wandelingen en fietstochten maken met het hele gezin. Nederland heeft tevens spectaculaire Nationale Parken. Neem bijvoorbeeld het Nationaal Park de Biesbosch, op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Hier word je omringd door water en kun de mooiste boottochten maken. Wie weet spot je wel een bever, een vos of een ree. Ook vogelspotters kunnen zich hier helemaal uitleven.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Ook in de Loonse en Drunense Duinen waan je je in een waar paradijs. Hier wordt het ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! Dit duingebied ziet er dan ook echt uit als een woestijn. Hier kun je heerlijk wandelen en uitwaaien, en de kleinen kunnen tevens in de bomen klimmen en heerlijk rennen. Ook met de hond kun je hier een uitstekende wandeling maken. In de winter hoef je hier ook niet weg te blijven, want dan kun je je slee meenemen en van de heuvels sleeën. Naast de gebieden met grove dennen, bestaat het Nationaal Park ook nog uit vier andere deelgebieden: Plantloon, De Brand, Hengstven en de Distelberg. Plantloon is een landgoed in Engelse landschapsstijl  bestaande uit weilanden, houtwallen en statige lanen. De Brand is een moerasgebied met een beekdal en natte graslanden. Het Hengstven is een voormalig landbouwgebied dat nu op natuurvriendelijke wijze beheerd wordt en de Distelberg is een voormalig militair oefenterrein. De flora en fauna is door de verschillende habitattypen erg divers. Zo vind je er moerasvogels, kevers, boomkikkers, mossen en allerlei grassoorten.

Nationaal Park de Maasduinen

Nationaal Park de Maasduinen is gelegen in het noorden van Limburg. Het natuurgebied bestaat uit het Maasdal, een plateau en hogere en lagere zandgronden. Het gebied is gelegen op een lang gerekte hoge zandrug tussen Duitsland en de Maas. Tot 1998 was de naam van het Nationaal Park nog de Hamert. Het gebied telt een oppervlakte van ruim 4500 hectare.  Het Nationaal Park de Maasduinen wordt beheerd door drie verschillende instanties: de gemeente Bergen, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs landschap. Naast deze drie instanties zijn er ook een aantal particulieren nauw betrokken bij het beheer van dit Nationaal Park. Het gebied is erg toegankelijk voor recreanten. Het is mogelijk om er te wandelen, fietsen, mountainbiken en kamperen. Ook is het gebied voorzien van vier verharde rolstoelpaden.

De voormalige naam van het Nationaal Park was ‘de Hamert’. De Hamert is nu een onderdeel van het Nationaal Park. Kenmerkend voor dit gebied zijn de zogenaamde paraboolduinen. Dit zijn duinen in de vorm van een hoefijzer. Andere type landschap die je hier aantreft zijn maasweiden, heidevelden, loof- en naaldbossen, akkers en veengebieden.  In het voorjaar van 2012 was er in het gebied een broedgeval van, de in Nederland zeldzame, hop. Deze insecten etende vogel komt normaal gesproken alleen in Zuid-Europa voor. Het is voor het eerst sinds 1995 dat de hop weer succesvol in Nederland heeft gebroed. Normaal gesproken komt de hop alleen tijdens de trektijd in ons land voor.

Naast de bijzondere hop zijn er in het natuurgebied nog een hoop andere vogels aan te treffen. Je vindt er soorten als nachtzwaluw, boomvalk en boomleeuwerik.  Daarnaast staat het gebied bekend om zijn rijkdom aan amfibieën en reptielen. 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Meer dan de helft van het Nationaal Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Naast de eerder genoemde edelherten heb je hier ook kans op het waarnemen van wilde zwijnen, reeën en moeflons. Houd tijdens een bezoek aan één van de wild observatiepunten rekening met de windrichting; zodra de dieren je ruiken zijn je kansen verkeken! In het park vind je overigens ook verschillende soorten bijzondere vogel- en insectensoorten.

De Hoge Veluwe is alleen tegen betaling toegankelijk. Je kunt het park betreden via drie verschillende toegangspoorten, te vinden in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo. Sommige rustgebieden, vooral voor groot wild, zijn niet toegankelijk voor het publiek. Voor bezoekers zijn er diverse voorzieningen, zoals de bekende witte fietsen en een busdienst die naar twee restaurants reist. Naast wandel-, fiets-, paardrij- en segwaytochten kun je hier ook prima vissen. Uiteraard mag een bezoek aan het Museonder, bezoekerscentrum of Kröller-Müller Museum, met de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld, niet ontbreken tijdens jouw vakantie op de Hoge Veluwe.

Nationaal Park de Groote Peel

De Groote Peel bestreikt een oppervlakte van ruim 1400 hectare en is gelegen op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het gebied dat nu als Nationaal Park wordt beschouwd is onderdeel van wat vroeger eenzeer uitgestrekt hoogveengebied was. Het gebied is tot een bepaalde diepte afgegraven, maar het is vervolgens niet ontwaterd.  Doordat het gebied niet ontwaterd is vind je er nu een natuurgebied dat je vrijwel nergens anders in Europa vindt. Grote waterplassen afgewisseld met heidevelden, zandruggen en stukken bos. Omdat het gebied zowel nationaal als internationaal van groot belang is voor vogels kun je er tijdens de trek (15 oktober – 30 november) en tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juli) slechts op een aantal wandelpaden in. Naast de wandelpaden zijn er ook diverse knuppelbruggen aangelegd vanwaar je het gebied kunt ontdekken.

Gedurende de voor- en najaarstrek passeren duizenden kraanvogels ons land. Kraanvogels passeren voornamelijk door de provincie Limburg. Een belangrijke pleisterplaats voor deze imposante vogels is Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens hun trektocht stoppen de vogels om weer op kracht te komen. Ze vangen kikkers en muizen in de grote natte velden met pijpestrootje. 

Naast de kraanvogel is de Groote Peel ook een belangrijk gebied voor talloze broedvogels in ons land. Zo zijn er nog gezonden populaties te vinden van blauwborst, ransuil en roodborsttapuit. Ook is het één van de weinige plekken in Nederland waar de grauwe klauwier nog goed vertegenwoordigd is.

De Biesbosch

Waar je ook komt in de Biesbosch, water speelt er de hoofdrol. De Biesbosch heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn internationaal belang voor grote aantallen vogels. In Nationaal Park De Biesbosch komen planten voor die een voorkeur hebben voor water. Twee bijzondere van deze planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied. Misschien spot jij er wel één tijdens een speciale fluister-bevertocht!

Waar water is, zijn boten. Het Nationaal Park is dan ook zeer goed begaanbaar per kano of (roei)boot. Ook fietsen of wandelen kan hier prima, zelfs direct vanuit jouw vakantiehuisje. In enkele stiltegebieden is geen enkele toegang mogelijk, om de natuur zijn gang te laten gaan. Doe jij het liever wat rustiger aan? Stap dan op één van de rondvaartboten en geniet vanaf het dek van fraaie vergezichten en van de wind in je gezicht. Er zijn drie bezoekerscentra bij de Biesbosch; in Dordrecht, in Drimmelen en in Werkendam. Twee hiervan liggen binnen het Nationaal Park.

Cultuur en uitstapjes in Nederland

In een vakantiehuis in de Nederlandse natuur zit je gelukkig altijd dichtbij een gezellige stad of een pittoresk dorp om voor culturele afwisseling te zorgen tijdens een vakantie. Dat is het grote voordeel van een vakantie in een klein land zoals Nederland! Ons land barst van de historie en cultuur, en dit kun je op vele plaatsen en op vele manieren ontdekken. Uiteraard kun je vanuit je vakantiehuisje in de natuur gemakkelijk de auto of de trein pakken naar een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Maastricht. Hier vind je talloze opties aan musea, waar je de Nederlandse cultuur en historie kunt ontdekken met schilderijen, bouwkunst en exhibities. Enkele bekende musea, die zelfs internationaal bekend zijn, zijn bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, Het Rijksmuseum, Het Boijmans van Beuningen Museum en Het Nederlands Fotomuseum. Ook minder bekende musea zoals het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Museum aan het Vrijthof in Maastricht en het Chabot Museum in Rotterdam zijn de moeite waard een bezoekje te brengen.

Uiteraard kun je in de Nederlandse steden ook uitstekend shoppen en culinair genieten. In iedere Nederlandse stad vind je veel verschillende restaurants met keukens van over de hele wereld. Natuurlijk kun je ook gewoon rondslenteren om de sfeer te proeven en mensen te kijken! Zit het weer niet mee? Dan zijn er meer dan genoeg indooractiviteiten door het hele land, voor jong en oud! Ga je op een last minute vakantie met kinderen? Maak je dan niet druk, want op een korte afstand vind je vast en zeker een indoor speelparadijs, een bowlingbaan, een kartcentrum of een bioscoop. Ook outdoor zijn er meer dan genoeg opties voor een gezellig dagje ertussenuit. Neem bijvoorbeeld een dierentuin, een survivalbaan, een pretpark of simpelweg een mooi meer waar je met het hele gezin kunt zwemmen en zandkastelen kunt bouwen.

Een onvergetelijke last minute vakantie in Nederland

Wat je ook wilt ondernemen tijdens je last minute vakantie in Nederland, er zijn meer dan genoeg opties voor jong en oud. Zo hoef je je nooit te vervelen! Je kunt er dan op rekenen dat je aan het einde van de dag weer in een oase van rust terugkomt in je vakantiehuisje in de natuur. Uiteraard kun je ook gewoon de hele vakantie in je vakantiehuisje blijven om daar helemaal op te laden, zonder de drukte op te zoeken. Bij natuurhuisje vind je vakantiehuisjes in Nederland in de bossen, aan zee, in de Limburgse heuvels, op boerderijen en aan fonkelende rivieren.

Een last minute vakantie boeken kan een flinke beslissing zijn. Je boekt immers zonder erg veel ruimte te hebben tot de vertrekdatum, en dus heb je relatief weinig tijd om alles voor te  bereiden. Het is daarom een goed idee om niet te ver te reizen en gewoon binnen Europa te blijven, zodat je je niet druk hoeft te maken om visa en vaccinaties. Ook in Nederland kun je vele scherpe last minute aanbiedingen vinden bij Natuurhuisje! In ieder seizoen kun je wel een fijne last minute vakantie beleven in ons kikkerlandje.

Nederland is dé ideale last minute bestemming, want je hoeft nooit ver te reizen om op je bestemming te komen. Ook zijn de afstanden binnenslands dusdanig kort dat je altijd een leuk uitstapje kunt gaan maken. Verblijf je bijvoorbeeld dichtbij het Nationaal Park de Biesbosch? Dan zit je binnen no time in gezellige steden als Dordrecht en Breda. Bekijk nu het gehele aanbod aan vakantiehuisjes in de natuur bij Natuurhuisje!