Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantie Kerst

De mooiste tijd van het jaar is zonder twijfel Kerstmis. Samen de kerstboom opzetten, eindeloos meezingen op kerstnummers en zonder schaamte heel de dag in je foute kersttrui rondlopen. Maar ook de periode van het gezellig samenzijn met familie en beste vrienden en genieten van het kerstdiner wat samen bereid is. De kerstvakantie is dé tijd van het jaar om even tot rust te komen en je te realiseren wat voor moois het jaar je allemaal gegeven heeft.

Lees meer over vakantie Kerst
Lees meer over:

Vakantie Kerst

De mooiste tijd van het jaar is zonder twijfel Kerstmis. Samen de kerstboom opzetten, eindeloos meezingen op kerstnummers en zonder schaamte heel de dag in je foute kersttrui rondlopen. Maar ook de periode van het gezellig samenzijn met familie en beste vrienden en genieten van het kerstdiner wat samen bereid is. De kerstvakantie is dé tijd van het jaar om even tot rust te komen en je te realiseren wat voor moois het jaar je allemaal gegeven heeft.

Je kunt tijdens de kerstvakantie natuurlijk thuis blijven, alleen of met je gezin, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker één of twee weekjes weg te gaan om zo de kerstvakantie nog intenser te vieren. In Nederland hebben we helaas zelden een witte kerst, dus mocht je dat echt willen, dan kun je een vakantiehuisje kiezen in een skigebied bijvoorbeeld. Zo zul je ongetwijfeld een witte kerst hebben samen met je familie. Een vakantiehuisje zoeken voor de kerstvakantie is vaak lastig. Het is vaak al vroeg volgeboekt en als je eindelijk iets gevonden hebt, kloppen de data niet met de schoolvakanties.

Kortom, stress die je liever niet wilt hebben tijdens het boeken van een vakantiehuisje. Daarom heeft Natuurhuisje op deze pagina alle vakantiehuisjes geplaatst die zelfs op het laatste moment nog beschikbaar zijn met kerst. Dit scheelt voor jou een hoop gedoe en geen teleurstelling van volgeboekte huisjes! Misschien kies je dit jaar dus eens voor een last minute kerstvakantie midden in de natuur. Hoe knus, gezellig of romantisch is dat? Kies bijvoorbeeld voor een huisje in het bos of juist voor een luxe villa met zwembad in een warm land. Bij Natuurhuisje kan het allemaal. Hierbij hebben we alvast een aantal mooie natuurgebieden en leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Geniet van de winterse natuur

Tijdens de kerstperiode ziet de natuur er natuurlijk heel anders uit dan tijdens de zomermaanden. De bomen zijn wat kaler en het is een stuk frisser buiten. Dat betekent niet dat je helemaal niet naar buiten kunt. Zelfs in eigen land zitten er vaak een paar mooie dagen tussen. De temperaturen zijn mild, maar als het zonnetje schijnt kun je prima gaan wandelen. Een groot pluspunt van de kerstperiode is natuurlijk dat er overal kerstmarkten zijn. Combineer je fietstrip of wandeltocht dus eens met een bezoekje aan een gezellige kerstmarkt! In Nederland kun je volop mooie natuurgebieden verkennen in bijvoorbeeld Zuid-Limburg of Gelderland. Als er sneeuw ligt is dat helemaal bijzonder. Een boswandeling is dan natuurlijk altijd leuk.

Misschien kiezen jullie wel voor een wintersportvakantie tijdens de kerst. In dat geval kun je prima terecht in Oostenrijk, Duitsland of Italië. Tijdens het skiën of snowboarden zul je de mooiste pistes tegenkomen. Kies ook zeker eens voor een boswandeling of ga lekker langlaufen door de prachtige besneeuwde natuur. Wil je genieten van spectaculaire uitzichten? Dan kun je natuurlijk altijd een tochtje met de kabelbaan maken. Van bovenaf kun je de mooiste vergezichten bewonderen.

Voor iedereen de perfecte accommodatie

Voor in de kerstvakantie hebben wij vele accommodaties op onze website die allemaal even comfortabel, gezellig, mooi, kleinschalig en knus zijn. Het maakt niet uit hoe groot het reisgezelschap is, wat de reiswensen zijn of waar je heen wilt. Ga je met een grote groep op reis? Boek dan een groepsaccommodatie. Hierbij is er speciaal gedacht aan alle wensen en behoeften van grote groepen, zodat iedereen comfortabel en ruim kan verblijven en dus optimaal vakantie kan vieren. Voor kleine reisgezelschappen zijn bijzondere accommodaties dan weer erg leuk, zoals Bed and Breakfasts, yurts, tipitenten en boomhutten. Bij Natuurhuisje vind je het allemaal!

Uiteraard hoef je niet naar het buitenland op vakantie te gaan om een geslaagde last minute vakantie te hebben. Je kunt ook lekker in Nederland blijven in een vakantiehuisje. Zo heb je toch het ultieme vakantiegevoel en het voordeel is dat je alsnog familie kunt uitnodigen om een dagje langs te komen! Zo hoef je geen verre reis te maken en hoef je geen dingen af te zeggen. Er is vast wel een plek in Nederland waar je graag nog een keer heen wilt of waar je al jaren komt. Maar er zijn vast ook regio’s die je nog nooit verkend hebt. Verras jezelf bijvoorbeeld met een nieuwe bestemming en je zult zien hoe fijn een vakantie in eigen land is. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een blokhut in Gelderland waar je uitzicht hebt op het prachtige Montferland of in een knus appartement aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer. Een geslaagde vakantie hoeft niet ver weg te zijn.

Het Europese klimaat tijdens de kerstvakantie

Als je kiest voor een vakantie met kerst zal dat meestal in December zijn. De kerstvakantie loopt natuurlijk vanaf eind December tot en met begin Januari. Qua temperatuur en neerslag in ons eigen land valt er weinig zinnigs te zeggen. De ene winter valt er een paar dagen sneeuw, terwijl het de volgende winter helemaal niet sneeuwt. In 2021 heeft het zelfs in April nog gesneeuwd! Over het algemeen zijn de winters in Nederland vrij mild. Het komt dan ook zelden voor dat er een dik pak sneeuw ligt. Als het wel zo is, is dat meestal in het zuiden van land. Soms komt het zelfs voor dat de temperatuur zeer aangenaam is tijdens de kerstvakantie en dat ook nog eens de zon schijnt! Ook dan is het natuurlijk heerlijk om te gaan wandelen. Helaas is het een kwestie van afwachten wat betreft het weer in Holland.

Als je zeker wil zijn van sneeuw of juist niet, kun je het beste kiezen voor een land als Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. In de meeste gebieden kun je voor een wintersportvakantie al terecht vanaf November of Oktober. Toch ben je in sommige van die gebieden dan nog niet helemaal verzekerd van een dik pak sneeuw. Wil je er zeker van zijn dat je volop kunt skiën en / of snowboarden? Dan is de beste reistijd in de maanden December, Januari of Februari. Uiteraard verschilt dit per land en zelfs per gebied. Wil je dus van tevoren zeker weten of het gebied geschikt is voor een wintersportvakantie? Zoek het dan even op of laat je door iemand informeren die daar meer vanaf weet.