Bungalow weekendje weg

Zoek je een bungalow voor een weekendje weg? Ontsnap aan de routine van het dagelijkse leven en boek een vakantiehuis middenin de natuur. Met een aantal dagen in een natuurrijke omgeving laad je al gauw weer even helemaal op. Lekker wandelen en fietsen over strand of struinen door de bossen, wakker worden in een groene omgeving en het verkennen van een nieuwe regio. Het is tijd voor een weekendje weg!

Lees meer over bungalow weekendje weg
Lees meer over:

Bungalow weekendje weg

Zoek je een bungalow voor een weekendje weg? Ontsnap aan de routine van het dagelijkse leven en boek een vakantiehuis middenin de natuur. Met een aantal dagen in een natuurrijke omgeving laad je al gauw weer even helemaal op. Lekker wandelen en fietsen over strand of struinen door de bossen, wakker worden in een groene omgeving en het verkennen van een nieuwe regio. Het is tijd voor een weekendje weg!

Een lange reistijd is zonde van de tijd die je tijdens een weekend op locatie door had kunnen brengen! Daarom vind je in deze selectie bungalows leuke vakantiehuizen in de natuur binnen Nederland, in België of Luxemburg, zodat je er op slechts een paar uur rijden vanaf huis zit. Laat je verrassen door wat de veelzijdige natuur in deze regio’s jou te bieden heeft. De glooiende landschappen in het zuiden van het land, de uitgestrekte zandstuifvlaktes en bossen van Brabant, de waterrijke provincie Zeeland, de heide bij Utrecht, de Hunebedden in Drenthe en zo heeft elke provincie en regio voor jou onontdekte plekken die je zullen laten zien hoe mooi de Nederlandse natuur kan zijn.

Bij een vakantie in een bungalow geniet je van alle luxe, comfort en gemakken van dien. Je hoeft alleen je koffer uit te pakken en kunt direct op pad gaan om de omgeving te verkennen. Bungalows zijn vaak zo ingericht zodat jou het aan niks ontbreekt. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Ga voor de volledige relaxte ervaring en kies voor een huisje met een sauna of een pittoreske open haard. Het is een plek om je even terug te trekken en écht tot rust te komen.

Ontdek de Duitse of de Hollandse natuur vanuit een bungalow

Kies zeker eens voor een weekendje weg in een bungalow in ons mooie buurland Duitsland. Hier zit je als natuurliefhebber namelijk helemaal op je plaats! Vergeet in dat geval ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het Altmühltal Nature Park in Duitsland. Niet alleen is het park zelf prachtig om te bewonderen, ook de dorpjes en bezienswaardigheden eromheen zijn erg leuk! Ook kun je hier prima terecht voor het volgen van een aantal geweldige wandelroutes. Het panoramapad is zeker een aanrader. Dit is een wandelpad van maar liefst 200 kilometer die dwars door het natuurpark loopt. Het is mogelijk om tijdens je bezoek aan dit park langs mooie kastelen, kerken en kloosters te lopen. Kijk dus goed van tevoren wat je allemaal wilt tegenkomen en selecteer daarop je wandelroute. Van bovenaf heb je trouwens een spectaculair uitzicht over de bergen en over het natuurgebied.

Ook in eigen land valt er genoeg te ontdekken. Houd je van boswandelingen? Ga dan zeker eens naar Leuvenumse bossen, waar je je hart kunt ophalen als je houdt van bijzondere vogels. De ijsvogel en de zwarte specht worden er namelijk erg vaak gespot! Let langs het water dus goed op of je de blauwe flits voorbij ziet komen. Ook reeën, boommarters en wilde zwijnen voelen zich hier thuis. Houd je meer van historische bomen en sprookjesachtige taferelen? Dan is de historische wandelroute bij Wolfheze echt iets voor jou! Je wandelt hier door een zeer gevarieerd natuurgebied, waarbij je onder andere eeuwenoude Wodanseiken tegenkomt. Ook grafheuvels uit de bronstijd kom je er tegen. Plan tijdens jouw verblijf in een bungalow in eigen land dus zeker een boswandeling in!

Kom even helemaal tot rust met Natuurhuisje

Je hoeft niet lang of ver weg te gaan om het gevoel te hebben even helemaal los te zijn van thuis en een ontspannen vakantiegevoel te creëren. Zoek een bungalow in een nog voor jou onbekende regio in Nederland of in onze buurlanden uit en rijd binnen enkele uren naar een bijzondere vakantiebestemming. Vanuit jouw bungalow kun je perfect wandelend of fietsend de natuurparken in de buurt gaan verkennen. In deze selectie natuurhuisjes vind je bungalows met alles erop en eraan op een unieke locatie dichtbij de natuur. De bungalows in deze selectie van Natuurhuisje zijn in ieder geval omgeven door de natuur. Ontsnap aan de mensenmassa die je op een camping of in een hotel wel tegen zou komen en boek een vakantiehuis in een rustige omgeving met bijvoorbeeld uitzicht op zee, aan het water of middenin het bos.

Waan je een heuse Robinson (de luxe variant dan) in the middle of nowhere, verblijf in een duurzame accommodatie, middenin een boomgaard, in een polder, tussen de velden of met viswater in de buurt. Voor elke type natuurliefhebber is een bungalow in de natuur een ultieme vakantiebestemming om het vakantiegevoel op te zoeken. Een weekend weg in een bungalow is een goede afwisseling voor je vakantieplannen in de zomervakantie en biedt je de mogelijkheid om gedurende het jaar te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en weer even goed op te laden.

Het Europese klimaat

Het klimaat in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Spanje is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In Nederland spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië. Eigenlijk maakt het weer niet zoveel uit als je kiest voor een verblijf in een bungalow. Bij slecht weer is binnen blijven namelijk ook gewoon hartstikke leuk.