meivakantie Frankrijk

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over meivakantie Frankrijk
Lees meer over:

Meivakantie Frankrijk

De meivakantie is een heerlijke periode om op vakantie te gaan. In de zomer kan het in Frankrijk op sommige plekken onaangenaam warm worden, maar in de meivakantie is dit de perfecte bestemming. Vanuit jouw vakantiehuisje in de natuur kun je heerlijk de omgeving verkennen, of je dit nu graag fietsend of wandelend wilt doen. Buiten de bekende berggebieden, denk aan de Alpen of de Pyreneeën, beschikt Frankrijk ook over een hoop minder bekende pareltjes. De Vendée of de Vogezen hebben bijvoorbeeld heel wat moois te bieden. Geniet in Frankrijk van de prachtige natuur en kom even helemaal tot rust!

Geniet van veelzijdig Frankrijk

Frankrijk heeft veel diverse landschappen. Het noorden van het land verschilt erg van het zuiden en ook het klimaat kan erg verschillen tussen diverse plaatsen. Geniet in Zuid-Frankrijk van heuvelachtige landschappen in de Alpen of de Pyreneeën. In de Alpen kun je onder andere monolieten, oude forten en gletsjers bewonderen. Wil je iets avontuurlijks ondernemen, dan kun je er voor kiezen om de Mont Blanc te beklimmen. Met zijn hoogte van 4808 meter is dit de hoogste top van de Alpen. Als je het iets rustiger aan wilt doen, bezoek dan een van de 40 regionale parken of 7 nationale parken. Deze liggen verspreid door het hele land en de natuur is in alle parken prachtig!

Ook dierenliefhebbers, en dan met name vogelliefhebbers, zitten hier helemaal goed! Zo vind je in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq bijvoorbeeld kraanvogels, reigers en andere trekvogels. In het Parc Naturel Régional daarentegen kun je dan weer juist flamingo’s gaan spotten. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen en het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Een bezoekje aan het Regionaal Natuurpark Le Morvan mag ook zeker niet ontbreken! Hier kun je uiteraard heerlijk wandelen, maar je kunt er ook prima gaan raften, varen of kanoën. Door de prachtige bossen, rivieren en stuwmeren is het echt een pareltje voor echte natuurliefhebbers.

Frankrijk is zeer geschikt voor jong en oud

In Frankrijk is natuurlijk van alles te beleven! Van wandelen tot ziplinen en van lekker eten en drinken tot heerlijk ontspannen in een spa. Een vakantie in Frankrijk is dan ook zeer geschikt voor zowel jong als oud. Door heel Frankrijk lopen allerlei meren en rivieren waardoor dit land perfect geschikt is om eens lekker in het bootje te stappen. Wat het huren van een kano of kajak extra leuk maakt is het feit dat je het met z’n allen kunt doen. Deze activiteit is ook prima uit te voeren als je alleen bent of met z’n tweeën, maar zelfs de kinderen vinden dit geweldig om te doen! Het kan spannend zijn, maar dat hangt er maar net vanaf welke rivier of route je kiest. Wanneer je met kleine kinderen gaat kajakken is het natuurlijk leuk om een wat rustigere route uit te kiezen.

Op deze pagina hebben wij alle beschikbare vakantiehuisjes verzameld voor jouw meivakantie naar Frankrijk!