Vakantiehuizen Arnsberger wald

Het natuurpark Arnsberger bos werd opgericht in 1961 en herbergt een schilderachtige locatie aan de zuidelijke rand van de Westfaalse bocht, het gebied wordt in het noorden begrensd door de Haarstrang en in het zuiden door het Ruhrgebied. Met een oppervlakte van 482 vierkante kilometer beslaat het gebied grote delen van het district Soest en Hochsauerlandkreises. Het natuurgebied is één van de 14 natuurparken in Noord-Rijnland-Westfalen.

Lees meer over vakantiehuizen in Arnsberger wald
Lees meer over:

Het natuurpark Arnsberger bos werd opgericht in 1961 en herbergt een schilderachtige locatie aan de zuidelijke rand van de Westfaalse bocht, het gebied wordt in het noorden begrensd door de Haarstrang en in het zuiden door het Ruhrgebied. Met een oppervlakte van 482 vierkante kilometer beslaat het gebied grote delen van het district Soest en Hochsauerlandkreises. Het natuurgebied is één van de 14 natuurparken in Noord-Rijnland-Westfalen.

Het Arnsberger bos bestaat uit soortenrijke en diverse habitats. Van de laaggelegen uiterwaarden met diverse soorten bomen, weilanden, veen en heide tot ruige rotsformaties. De zwarte els (Alnus glutinosa) is de karakter boom van de beek begeleidende uiterwaarden- en moerasbossen in het Arnsberger bos en wordt begeleid door het paarse moeras viooltje (Viola palustris) en de grote balsem (Impatiens noli-tangere).

Cultuur

Prachtige paleizen en andere vorstelijke gebouwen getuigen van de culturele geschiedenis van deze regio. Maar ook de tradities en gebruiken van de dorpen die in het natuurpark gelegen zijn, zijn grote verrijkingen voor het Arnsberger bos.

Fauna

Het natuurpark met zijn ongerepte bossen en wateren biedt een ideale habitat voor verschillende planten-en diersoorten. Het gebied herbergt de grootste populatie edelherten van heel Duitsland. Bijzonder interessant voor vogelaars is de Möhnetalsperre, die een sterke aantrekkingskracht op veel water vogelsoorten heeft vanwege de overvloed aan vis en de grootte en de ligging aan de noordelijke rand van de bergketen.