Vakantiehuizen Mecklenburgische Schweiz

Het Mecklenburgische Schweiz natuurpark is een heuvelachtig landschap van bergketens en draagt daarom de naam "Mecklenburg's Zwitserland". Het wordt beschouwd als een typisch cultuurlandschap met vele kastelen, landgoederen en parken. Op veel plaatsen kan grote aantallen van  kraanvogels en ganzen bekijken en oude eiken in de herfst en de lente bewonderen.
Lees meer over vakantiehuizen in Mecklenburgische Schweiz
Lees meer over:

Het Mecklenburgische Schweiz natuurpark is een heuvelachtig landschap van bergketens en draagt daarom de naam "Mecklenburg's Zwitserland". Het wordt beschouwd als een typisch cultuurlandschap met vele kastelen, landgoederen en parken. Op veel plaatsen kan grote aantallen van kraanvogels en ganzen bekijken en oude eiken in de herfst en de lente bewonderen.

Van de 17e tot 19e eeuw heeft zich de typische Oost-Duitse Gutsstruktur ontwikkeld. Dit zijn representatieve herenhuizen, paleizen en erven vaak met adembenemende landschaps parken. Schlitz en Basedow zijn de meest bezochte kastelen. In Ulrichshusen staat één van de belangrijkste renaissance kastelen in Mecklenburg.

Vogelleven

In het gebied komen drie soorten arenden voor: schreeuw-, vis- en zeearend. De schreeuwarend, ook wel bekend als pommerenarend vanwege de oostelijke verspreiding, broed in rustige, ongestoorde bossen, maar foerageert bij moerassen en graslanden. In de moerassen en moerasbossen van het natuurpark broeden de kraanvogels met ongeveer 100 broedparen. Ook de ooievaar is goed vertegenwoordigd in het natuurgebied.

Aan de oevers van de meren kan een rijke avifauna worden waargenomen, zo vind je er onder andere de rietzanger, watersnip en de blauwborst. Vanwege het rijke vogelleven zijn grote delen van het natuurpark ook Europees vogelreservaat.

Planten

Het Peenetal is van groot belang voor de planten-en dierenwereld. In sommigen vijvers groeien waterlelies. Ook de elders zeldzame krabbenscheer is hier vaak aanwezig. Op sommige plaatsen zijn nog bedreigde wetland plantensoorten beschikbaar, waaronder de moeras lathyrus (Lathyrus palustris), noords walstro en vele verschillende soorten orchideeën.