Vakantiehuizen Nationaal Park Beierse woud

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit Duitse Nationale Park is 243 vierkante kilometer groot en voor 98% met bos begroeit. Het hoogste punt is 1452 meter hoog. "Natur Natur sein lassen" "Laat de natuur, natuur zijn") is de filosofie van het park en nergens anders in West-Europa kunnen de bossen, moerassen, kreken en meren in een dergelijk groot gebied hun eigen gang gaan. Hierdoor wordt een uniek wild boslandschap gevormd.

Als oudste Nationale Park van Duitsland, heeft de natuur hier voor meer dan 40 jaar vrijwel ongestoord, zonder menselijke ingrepen, kunnen groeien en bloeien. Bossen, weiden, rotsen en moerassen vormen samen een uniek natuurlijk landschap. Of u nu een bezoek brengt in de zomer of in de winter er zijn er veel dingen te doen tijdens uw verblijf, wandelen, cross-country skiën, en een bezoek aan de dierenweide of het bezoekerscentra van het Beierse Woud behoren tot de mogelijkheden.

Ligging van het Beierse Woud

Beierse Woud, Boheemse Woud of Šumava zijn verschillende namen voor één en dezelfde oude bergachtige regio in Midden-Europa. Het gebruik varieert naar gelang van culturele, geografische of historische referentie. Een machtig bolwerk van harde gneis en graniet rotsen splitst Beieren van de Bohemen en het stroomgebied van de Donau . Staat en taalkundige grenzen tussen Duitsland en de Tsjechië lopen langs de bergrug, net als de grens tussen het Nationaal Park Beierse Woud en Šumava Nationaal Park.

Flora, fauna & landschap Beierse Woud

De natuurlijke bosecosystemen van het Beierse Woud variëren afhankelijk van de hoogte: er zijn dennenbossen in de valleien, gemengde bossen in de bergen en wederom dennenbossen in de hogere gedeeltes van de bergen.

Het landschap met zijn afgeronde en lange berg toppen, de zacht klimmende hellingen, plateau-achtige hoogten en valleien zijn het bewijs van een lange geschiedenis van verwering en is vormgegeven door de IJstijden. De dynamische veranderingen in het landschap, dat al vele jaren gebeurt door de vergrijzing en het natuurlijke verval van de bossen, betekent dat een verdere toename van het aantal soorten planten en dieren te verwachten is.

Inloggen