Vakantiehuizen Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Het Nationaal Park Kellerwald-Edersee is gelegen in het noorden van het gelijknamige natuurpark.  Direct aan de zuidelijke rand van de Edersee heeft zich een erfgoed bewaard van internationaal ecologisch belang. De glinsterende blauwe Edersee is prachtig om the bekijken en herinnert aan de fjorden van Scandinavië. De door bos omringde meren bieden een rustige omgeving, ideaal voor de natuurliefhebber. 

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Kellerwald-Edersee
Lees meer over:

Het Nationaal Park Kellerwald-Edersee is gelegen in het noorden van het gelijknamige natuurpark. Direct aan de zuidelijke rand van de Edersee heeft zich een erfgoed bewaard van internationaal ecologisch belang. De glinsterende blauwe Edersee is prachtig om the bekijken en herinnert aan de fjorden van Scandinavië. De door bos omringde meren bieden een rustige omgeving, ideaal voor de natuurliefhebber.

In de Romeinse tijd was driekwart van het huidige Duitsland bedekt met bos, dat is in het heden helaas niet meer het geval. Wel vind je in het Kellerwald nog delen die doen denken aan hoe de Duitse oernatuur er eeuwen geleden uit zag. In het Kellerwald vind je natuurlijke bossen met veel dood hout, holle bomen en een hoge diversiteit aan soorten.

Beukenbos

Beukenbossen groeien wereldwijd gezien alleen in Europa. Hessen heeft als "Buchonia" (land van de beuken) een bijzondere verantwoordelijkheid voor het behoud van dit natuurlijk erfgoed. Het eerste Nationale Park van Hessen beschermt met een oppervlakte van bijna 6.000 hectare één van de grootste niet-gefragmenteerde beukenbos complexen in Centraal-Europa.

Zes soorten spechten en andere interessante fauna

Meer dan 500 zuivere en heldere bronnen ontspringen in het Nationale Park. Het is de thuisbasis voor watervlo en de zeldzame alpine lente slak. In de stromen in het dal zwemt onder andere de bruine forel en zeldzame rivierdonderpad. Voor verschillende soorten salamanders zijn deze beken en bossen een waar paradijs.

Zes soorten spechten zijn thuis in de bossen van het Kellerwald. De verschillende soorten spechten zijn: grote en kleine bonte specht, groene- en zwarte specht, drieteenspecht en draaihals. Gedurende een wandeling in de juiste tijd van het jaar, vaak gedurende februari maak je kans op de eerste vijf soorten. De draaihals komt pas later in het seizoen terug in het Kellerwald en is het best vanaf halverwege de maand mei te bewonderen.