Vakantiehuizen Nationaal Park Wielkopolski

Het natuurgebied Wielkopolski heeft sinds 1957 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 7620 hectare, waarvan 4550 hectare uit bossen bestaat. Dit park is een toeristische trekpleister, omdat er in het park rust heerst en men kan genieten van de natuur die er te vinden is.  

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Wielkopolski
Lees meer over:

Het natuurgebied Wielkopolski heeft sinds 1957 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 7620 hectare, waarvan 4550 hectare uit bossen bestaat. Dit park is een toeristische trekpleister, omdat er in het park rust heerst en men kan genieten van de natuur die er te vinden is.

Het Nationale Park wordt jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht. Men kan hier dan ook rustig wandelen op meer dan 85 kilometer aan wandelpaden die door het gehele park te vinden zijn. In het park kan men ook vele monumenten vinden. zo staat er de houten kerk in Łódź die uit de 17e eeuw stamt. In en rondom dit gebied kan men in andere steden ook oude kerken vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Puszczykowo, Stęszew en Wiry. In de dorpen Szreniawa en Trzebaw kan men goed bewaarde herenhuizen uit de 19e eeuw bewonderen. Ook zeker een bezoek waard zijn de ruïnes van een klein kasteel gebouwd in 1827 aan het meer de Góreckie.

Flora

Wielkopolski Nationaal Park wordt grotendeels bedekt (ongeveer 70%) door dennebomen. Daarnaast kan men hier ook andere bosplanten vinden. De bodem in het park is van vrij slechte kwaliteit en op deze gronden kan men voornamelijk dennebossen, eikenbossen en gemengde bossen vinden. Maar meer rondom de wateren in het park kan men betere gronden vinden en hier zijn dan ook meer plantensoorten te vinden. Zo kan men op deze gronden voornamelijk eiken-haagbeukbossen vinden. Daarnaast zijn er hier ook andere planten te vinden, zoals het vingerhoedskruis, wateraardbei, het linnaeusklokje en zonnedauw. Meer zeldzame soorten die men hier kan vinden zijn de elsbes, de wilde kamperfoelie en de aardbeiganzerik. Rondom de watergebieden in het park kan men stands van essen en iepenbomen vinden. Een bijzonder gebied in het park is het Skrzynka meer. Dit meer is deels bedekt met een dikke laag veen.

Fauna

Het park biedt uitstekende mogelijkheden om wilt te spotten. Zo kan men hier onder andere de volgende soorten vinden: het hert, de ree, het wilde zwijn, de das, de vos, de marter of de haas. Daarnaast zijn er al meer dan 200 vogelsoorten in het park waargenomen. Zo kan men hier de scharrelaar, de ijsvogel, de zwarte specht en de buizerd tegenkomen. In de meren kan men ook verschillende soorten vis tegenkomen, denk hierbij aan de paling, de forel, de snoek, brasem en zeelt.