Vakantiehuizen Rhein-Taunus

Het Rhein-taunus natuurpark is gelegen in de Rheingau-Taunus-Kreis in het district Wiesbaden te Hessen. Het natuurpark werd opgericht in 1968 en omvat het westelijke deel van de Taunus en strekt zich uit over de Idsteiner Becken aan de Rijn. Bos, water en wijn zijn de karakteristieke kenmerken van het natuurpark. Bovendien maken de talrijke kastelen, geneeskrachtige bronnen, het grote aantal culturele en historische monumenten een bezoek van de Rhein-Taunus tot een bijzondere ervaring. Een belangrijk deel van het Rhein taunus natuurpark is het het "Hinterlandswald". 

Lees meer over vakantiehuizen in Rhein-Taunus
Lees meer over:

Het Rhein-taunus natuurpark is gelegen in de Rheingau-Taunus-Kreis in het district Wiesbaden te Hessen. Het natuurpark werd opgericht in 1968 en omvat het westelijke deel van de Taunus en strekt zich uit over de Idsteiner Becken aan de Rijn. Bos, water en wijn zijn de karakteristieke kenmerken van het natuurpark. Bovendien maken de talrijke kastelen, geneeskrachtige bronnen, het grote aantal culturele en historische monumenten een bezoek van de Rhein-Taunus tot een bijzondere ervaring. Een belangrijk deel van het Rhein taunus natuurpark is het het "Hinterlandswald".

Hinterlandswald

Het Hinterlandswald is met ongeveer 220 vierkante kilometer het grootste aaneengesloten bosgebied zonder snelwegen of hoofdwegen in de regio Hessen. Het gebied wordt ook wel het toevluchtsoord voor de europese wilde kat genoemd. Het is één van de weinig plekken in Europa waar de wilde kat nog in het wild voorkomt en waar geen herintroductie heeft plaats gevonden. Ook de lynx hier zijn thuisbasis in de uitgestrekte bosgebieden van het Hinterlandswald.

Flora en Fauna

Ongeveer een derde van alle dier-en plantensoorten in Duitsland hebben zich hier gevestigd. Een aantal bijzondere soorten die je in het gebied aantreft zijn de smaragdhagedis (lacerta bilineata), de roodvleugelsprinkhaan (oedipoda germanica) en de koningspage (iphiclides podalirius). Opmerkelijke planten zijn de montpelier esdoorn (Acer monspessulanum) en de schubvaren (Asplenium ceterach).