Vakantiehuizen Westhavelland

Westhavelland is een natuurpark in de deelstaat Brandenburg. Het omvat een gebied van 1315 vierkante kilometer. Het gebied is opgericht op 11 juni 1998. Water, uitgestrekte vlaktes, beboste verhogingen en pittoreske plaatsen geven het landschap van de West-Havel regio in West-Brandenburg haar onmiskenbare uiterlijk.  De pittoreske dorpen worden gevormd door historische huizen, kerken en technische monumenten.

Lees meer over vakantiehuizen in Westhavelland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Westhavelland is een natuurpark in de deelstaat Brandenburg. Het omvat een gebied van 1315 vierkante kilometer. Het gebied is opgericht op 11 juni 1998. Water, uitgestrekte vlaktes, beboste verhogingen en pittoreske plaatsen geven het landschap van de West-Havel regio in West-Brandenburg haar onmiskenbare uiterlijk. De pittoreske dorpen worden gevormd door historische huizen, kerken en technische monumenten.

Kenmerkend voor het natuurpark zijn de moerassen en uiterwaarden met opéénvolgende bloei periodes in het voorjaar. In april beginnen dediep geel bloeiende moeras goudsbloemen te bloeien, dan volgen de witte tapijten van weide schuim kruid en later de gele boterbloem met uitgebreide rode paden van koekoeksbloemen. In de Stromtalwiesen groeien hier en daar de siberische iris en de gele rammelaar.

Water

Het gebied van het park wordt gedomineerd door water. Overstromingen, vooral in de lente en de herfst hebben het gebruik voor eeuwen beïnvloed. Bedijking en grote grondverbetering leidden in de tweede helft van de 20e eeuw uiteindelijk tot ontwatering van de ondiepe moerassen.

Met zijn levensader de Havel en zijn rijkdom is het Westhavelland bijzonders geschikt voor watersporters. Je kunt er varen op de Havel of even een verfrissende duik nemen in de rivier.

Vogelsoorten

Het grootste aaneengesloten watergebied in het westen van Centraal-Europa is een ideale rustplaats voor trekvogels. In de lente en de herfst bevolken ganzen, zwanen, eenden en steltlopers de regio die tot één van de waterrijkste van Duitsland behoort. De kemphaan, een strikt beschermde vogel is het "embleem" van het natuurpark Westhavelland.

Het geluid van de vele vogels is niet alleen voor vogelliefhebbers een geweldige ervaring. Naast de eerder genoemde vogels zijn er ook tal van roofvogels in het gebied te vinden, je vindt hier onder andere zeearend, visarend, zwarte en rode wouw en verschillende soorten kiekendieven.