Vakantiehuizen Zuidelijke Zwarte Woud

Het natuurpark “Zuidelijke Zwarte Woud” (Südschwarzwald) beschikt over een 370.000 hectare groot gebied in het uiterste zuidwesten van Duitsland. In het westen , richting Müllheim en Schliengen,  strekt het gebied zich bijna uit tot aan de Franse grens. In het zuiden en oosten sluit het gebied respectievelijk aan op  de Boven-Rijn bij Zwitserland, en aan Wutachal - Donaueschingen – Villingen. Het noordelijke uiteinde van het park grenst aan het Zwarte Woud in St. Georgen.
Lees meer over vakantiehuizen in Zuidelijke Zwarte Woud
Lees meer over:

Vakantiehuizen Zwarte Woud

Met zijn hoge, panoramische toppen, de beboste heuvelruggen en brede valleien is het Zwarte Woud een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers over de hele wereld. Het dicht beboste gebergte is gelegen in het zuiden van Duitsland, tegen de Franse grens en langs de rivier de Rijn. Wie op zoek is naar een vakantie vol natuur en pracht en praal, kan absoluut zijn hart ophalen in het Zwarte Woud! Je kunt er onder andere terecht voor een heerlijke wandel- of fietsvakantie, maar natuurlijk ook gewoon om weer even helemaal op te laden.

Ondanks het feit dat veel bezoekers de vakantiehuisjes in het Zwarte Woud weten te vinden, wordt er hier actief gezocht naar duurzame methoden om de natuur te behouden. Je vindt er dan ook veel baanbrekende voorbeelden die bewijzen dat er wel degelijk een harmonie kan zijn tussen natuur en duurzaam vakantieaanbod. Denk bijvoorbeeld aan solar, biogas, windenergie, aardwarmte en waterkracht. Daarnaast staat het Zwarte Woud bekend om zijn gevarieerde wildleven en mooie, zeldzame bossen.

Het gebied is ontzettend groot en je mag dan ook absoluut goede wandelschoenen aantrekken wanneer je hier op ontdekkingsreis gaat. Wel kun je dus genieten van schilderachtige landschappen en zijn er zelfs kastelen te ontdekken tijdens een aantal wandelroutes. Het landschap is zeer divers, want het ene moment kijk je uit over een vlak landschap met niets anders dan groen en het andere moment word je weer verrast door hoge bergen vol met bebossing. Ook is er een gedeelte waar je volop kunt genieten van diverse watersporten, zoals zeilen, surfen en kajakken. Nog 1 ding dat absoluut niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan het Zwarte Woud: de schwarzwälder kirsch. Dat is natuurlijk die overheerlijke kersentaart met chocolade en slagroom!