Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Baexem

Het dorp Baexem is gelegen in de gemeente Leudal, in de streek Midden-Limburg. Baexem ligt op ongeveer negen kilometer ten noordwesten van de gezellige stad Roermond. Hierdoor kun je tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Baexem niet alleen de mooie natuur ontdekken, maar ook een gezellig dagje uit ondernemen naar het gastvrije Roermond! De omgeving van de vakantiehuizen in het dorp Baexem bestaat uit een groen landschap met mooie beekdalen, bossen en bosvennen waarin je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen.

Lees meer over vakantiehuizen in Baexem
Lees meer over:

Het dorp Baexem is gelegen in de gemeente Leudal, in de streek Midden-Limburg. Baexem ligt op ongeveer negen kilometer ten noordwesten van de gezellige stad Roermond. Hierdoor kun je tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Baexem niet alleen de mooie natuur ontdekken, maar ook een gezellig dagje uit ondernemen naar het gastvrije Roermond! De omgeving van de vakantiehuizen in het dorp Baexem bestaat uit een groen landschap met mooie beekdalen, bossen en bosvennen waarin je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen.

Ontdek de omgeving
Tussen de plaatsen Roermond en Weert ligt het Leudal en dus ook de plaats Baexem. Dit gebied heeft een prachtig landschap dat gekenmerkt wordt door schitterende beken als de Neerbeek, bossen, akkers, heidevelden, graslanden en nog veel meer! Een prachtig natuurgebied dat zeker een bezoekje waard is, is het 315 hectare grote natuurgebied tussen de plaatsen Roggel en Haelen. Hier vind je graslanden die afgewisseld worden met mooie bossen en de twee beken de Tungelroyse Beek en het Zelsterbeek stromen door dit mooie gebied. Tijdens een wandeling door het gebied kun je diverse vogels tegenkomen, waaronder gele kwikstaarten, bonte vliegenvangers, ijsvogels en grauwe vliegenvangers. Dit prachtige beekdallandschap is uitstekend te verkennen vanuit een vakantiehuisje in Baexem. In het moerasachtige gebied bij de beken groeien planten als de waterteunisbloem en het moerashertshooi. In het Leudal leven dieren als eekhoorns, dassen, vossen en reeën. Het natuurgebied Maas-Schwalm-Nette is een mooi grenspark tussen de steden Roermond, Venlo en het Duitse Mönchengladbach. In dit gebied kun je naar hartenlust wandelen en fietsen. Dit natuurgebied is ongeveer 10.000 hectare groot en bestaat aan verschillende natuurgebieden met elk hun eigen karakter. De vakantiehuizen in Baexem zijn dus de ideale uitvalsbasis voor het maken van mooie wandelingen en lange fietstochten. De gezellige binnenstad van Roermond is gemakkelijk te bereiken vanuit Baexem. Hier valt een hoop te beleven!

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Baexem, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.