Lees meer over:

Centraal in Duitsland ligt de stad Eisenach, onderdeel van de deelstaat Thüringen. Deze stad kent een rijke historie. Zo vind je er een belangrijk kasteel, is componist Johann Sebastian Bach hier geboren en heeft Maarten Luther hier gewoond. Eisenach ligt in een heuvelachtig landschap met hier en daar de hoge toppen van het Thüringer Woud. De hoogste top van dit beboste middelgebergte is vastgesteld op 982 meter hoogte en ligt bij de Großer Beerberg. De vakantiehuizen in deze stad zijn dus een ideale vertrekplaats om het enorme Thüringer Woud, het Groene Hart van Duitsland, te gaan verkennen!

Ontdek de omgeving
Veruit de bekenste bezienswaardigheid van Eisenach is de bijzondere Wartburg. Dit kasteel is gelegen in de bossen van het Thüringer Woud, op een heuvel van ruim 440 meter hoogte. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de beboste heuvels en lieflijke dorpjes. In de omgeving van jouw vakantiehuisje raak je dus niet zomaar uitgekeken! Het kasteel was ooit de residentie van vorsten uit Saksen-Weimar-Eisenach. Vanwege de prachtige gebouwen en historische betekenis van het kasteel, is de Wartburg uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. In de bossen rondom de Wartburg zijn diverse uitgestippelde wandel- en fietsroutes aangelegd. De belangrijkste hiervan is de Rennsteig, veruit de belangrijkste en oudste wandelroute van Duitsland, een oud pad dat je over de centrale toppen van het Thüringer Woud brengt.In en rondom het centrum van Eisenach is natuurlijk ook volop te beleven, voornamelijk op cultuurhistorisch gebied. Je kunt er bijvoorbeeld een stadswandeling maken of het Lutherhaus bezoeken. Het Lutherhaus is het gebouw waar Maarten Luther ooit gewoond heeft en waar nu een museum en multimedia tentoonstelling gevestigd is.

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de buurt van Eisenach, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.